From Canada to USA for education and then come back

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
tor-12

From Canada to USA for education and then come back

Мнение от tor-12 »

Jivo-zdravo hora,

Ot 11 mesetca sam v Canada,skoro shte hodia na interviu za USA visitor-visa.Ta ako vsichko mine OK,mislia da zapisha college ili universitet tam.
Imam brat v Shtatite i mislia,che tam shte mi bade dosta po-lesno da sachetaia uchene i rabota,tai kato tuka se nalaga da rabotia full-time
zaradi razhodite.
Tova,koeto me pritesniava e da ne zagubia PR statuta si v Canada.
Chetoh po forumite che v momenta deistva praviloto "за да не си изгубиш Permanent Residence статута, трабва да си в Канада 2 от всеки 5 години".
Po-starite imigranti obache tvardiat,che se gubi statuta ako si 6 mesetca
izvan Canada,iavno zakona e bil drug.
Ta ako utre burokratite nalojat pak starite srokove za prestoi,precakan li ste bada ili minavam v zavareno polojenie?
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Бюрократите не могат да наложат старите срокове защото сроковете са определени от закона. Новият закон за имиграцията който въведе и новото правило (2 от 5 години) влезе в сила преди 3 години. За да се променят сроковете, трябва да се промени закона. Засега няма предложение за промяна на закона, а ако се дадат някакви предложения, обиокновенно минават няколко години до приемането им, така че в близките няколко години няма от какво да се притесняваш.
Obey gravity ... It's the law!
Заключено