Vapros za priravniavaneto na diplomite

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
vesssi

Vapros za priravniavaneto na diplomite

Мнение от vesssi »

Здравеите на всички.Много сте готини и ползата от форума е безпорна,защото инфото е наи-скъпото нещо,няма спор.Искам да ви попитам при кандидатстване в някои университет или за орден трябва ли преди това задължително да имаш официално приравняване от канадски орган или това се извършва от самия у-тет или орден.
Провериява ли се от тези институции валидността на дипломите чрез запитване до съответния колеж или университет /примерно за Софииския у-тет) или чрез запитване до учебния отдел на Външно министерство.
И изобщо знае ли ниякои какво правият при това приравнияване.Благодария ня всички.
vesssi

Мнение от vesssi »

Zdraveite ehooo!Niama li nikoi da spodeli svoia opit?Blagodaria VI!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

За ордера на инженерите на мен лично ми искаха само преведената диплома + приложението,те сами си правят оценката на дипломата.Същото ми искаха и в Конкордия (университета),но чува от други хора че искат и академична справка да им се прати от университета в България.
Аватар
miro_m
Обратна връзка:

Мнение от miro_m »

Iavmo e mnogo razlichno-moita diploma beshe priravnena ot University of Toronto bez nikakav problem s tazi zabelegka che me varnaha s edna stepen nazad-ot "master" na "bachelor" degree.Iziskvaha samata diploma,prevedena,sas akademichna spravka sadargashta horariuma po vseki predmet.Dosta se zabaviha-okoli 2 meseca-taka che moge i da sa pravili proverka v Sofia/tova ne znam/-diplomata mi e ot VIAS.
Razbira se v priravnitelniat dokument e upomenato ,che ne moga da praktikuvam profesiata si bez pritegavaneto na personalen licenz ot ordera na ingenerite ili druga profesionalna organizacia v Canada.Taka che moge bi beshe po-dobre napravo da otida tam parvo-pone shtiah da si spestia 100-te dolara za tazi procedura.
Заключено