Възможно ли е да си ипотекирам апартамента и с тези пари да кандидатствам за Канада? Дали не правят някаква проверка и да ми кажат, като си платиш ипотеката,чак тогава кандидатсвай. Които е минал по тоя път моля да сподели най-подробно.
Мерси предварително.
Парите за Канада от ипотека
Парите за Канада от ипотека
Човек сам си избира пътя по който да тръгне, и не може да вини никого за грешките които допуска...
-
- Обратна връзка:
i za Quebec dokolkoto znam moze s notarialen akt i ocenkapriest написа:Говориш за Федерел или за Квебек. Ако за федерал значи може да се пусне нотариален акт и оценка вместо пари на сметка. Мерси това не го знаех. Ти там лиси вече(зад океана)?
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854
- Ivet
- Обратна връзка:
Ти си голям сладур, наистина
Не съм зад океана, а съм между океаните
Не знам на кой ще си пускаш нотариалния акт, щото аз бях по старата процедура за федерална Канада и не съм много запозната с новата, но без да се заяждам ти казвам и тук - наистина с малко усилие можеш да си намериш основното инфо във форума и портала, а ако нещо не ти е ясно след това, питай, ще ти го доизясним с около ...000 гледни точки
Просто въпросите ти са много базови и отговорите им са нещо, което всеки сам трябва да си намери, поне според мен, иначе губиш времето на другите и ги караш да ти поднасят всичко на тепсия
, което, меко казано, не е справедливо!
Успех!

Не съм зад океана, а съм между океаните

Не знам на кой ще си пускаш нотариалния акт, щото аз бях по старата процедура за федерална Канада и не съм много запозната с новата, но без да се заяждам ти казвам и тук - наистина с малко усилие можеш да си намериш основното инфо във форума и портала, а ако нещо не ти е ясно след това, питай, ще ти го доизясним с около ...000 гледни точки

Просто въпросите ти са много базови и отговорите им са нещо, което всеки сам трябва да си намери, поне според мен, иначе губиш времето на другите и ги караш да ти поднасят всичко на тепсия

Успех!
Let it go...
pari
Преди 2 год. бяхме на интервю за Квебек. Направихме оценка на апартамента в една фирма за недвижимо имущество . Хората ни попитаха за колко пари искаме да ни го оценят.Написаха колкото им казахме и всичко мина ОК.
Наши приятели минаха по същия начин без проблем.
Наши приятели минаха по същия начин без проблем.
-
Не го оценявай твърде "високо", а само колкото ти е необходимо!
Малко разяснение:
Ако искаш да декларираш 10 000 USD, оцени го за 13-14 000.
Като дойдеш тук (живот и здраве), ако кандидатстваш за социална помощ и си го оценил примерно за 50 000$, ще ти кажат: 10 000$ си похарчил за процедурата и билетите, къде са останалите пари???
Никаква помощ за теб. Компренде? Не се изсилвай, карай малко над минимума.
От мен съвета, от теб решението. И умната.
Малко разяснение:
Ако искаш да декларираш 10 000 USD, оцени го за 13-14 000.
Като дойдеш тук (живот и здраве), ако кандидатстваш за социална помощ и си го оценил примерно за 50 000$, ще ти кажат: 10 000$ си похарчил за процедурата и билетите, къде са останалите пари???
Никаква помощ за теб. Компренде? Не се изсилвай, карай малко над минимума.
От мен съвета, от теб решението. И умната.