Zdraveite!Pi6a vi ot Izrael i imam nujda ot informacia za kandidatsvane za rabotna viza v posostvoto v Bukure6t.Rabotim ot godini tuk sas sapruga mi,svurzahme se s firma za namirane na rabota v Manotoba,oferta ima za nego za rabota v stroitelstvoto,no izleze problem s pososlstvoto na Kanada v Tel Aviv.Iskat rabotnite ni vizi da sa validni pone 6 mes.napred,za da izdadat viza za Kanada ottuk,a te svur6vat do 31.12.Za sledva6tata 6te polu4im,no ponqkoga se bavqt s meseci.Ostava varianta da hodim v Bukure6t.Tui kato tova e svurzano s mnogo vreme,sredstva i o6te vizi(vhodni za Izrael) pitam za pove4e info hora,koito ve4e sa minali po tozi put i znaqt kak to4no proti4a procedurata.Do tuk sme polu4ili nqkolko mail-a ot Ca posolstvo tam,ot koito stava qsno,4e iskat originalnite pasporti pri podavane na dokumnetite.Pitahme vav FedEx,razre6eno e da se pra6tat pasporti mejdu dvete strani.Ta sega vaprosite sa slednite:
1.Ako si izpratim pasportite i dokumentite po kurier kak 6te si gi polu4im obratno,za da se qvim na interviuto?4isto tehni4eski kak stava?Za kakvo vsu6tnost iskat pasporta?
2.V koi moment 6te polu4im formulqra za medicinskite?Spored patili kade e po-dobre da se napravqt,v BG?
3.Kak razbirame koga da se qvim na interviuto?
4.Kakvo predstavlqva interviuto,pri polojenie,4e ima rabotodatel i podpisan kontrakt?
5.Sled intreviuto vednaga li slagat vizata?
Vazmojno e da sam propusnala ne6to da pitam.6te budem mnogo blagodarni za vseki savet i mnenie na 4ovek,minal po tozi put,o6te pove4e,ako go e pravil ot 4ujbina kato nas.Umorihme se ot rovene v saitove i govorene s telefonni sekretari,pitame hora,koito ve4e sa se hodili i znaqt. Bihme iskali nqkoi ve4e pristignal na mqsto da razkaje procedurata s dumi prosti.Imame emigracionen konsultant,no neiniq opit ne izliza izvun Izrael(a te sa v bezvizov rejim s Kanada).
Pozdrav do vsi4ki bulgari ot jegata tuk.Blagodarim predvaritelno na vsi4ki,koito ni pi6at.