Petio написа:Ot bg do bg ima goliama razliza, ot kak sam v Toronto /mesec/ sam sre6nal okolo 20 bg, ni6to pove4e ot poznati i 12-15 sa OK, daje mnogo mi pomognaha, bih se razval da go zapazia kato poznati,a niakoi ot tiah i kato dobri priateli...
Много се радвам за теб!
Прави ценни приятели и.............винаги си имай нещо на ум с непознати българи!
ОК?
Док.......
Ia az da pitam kade se sabirat bg v Toronto, govoria za 24-30 godi6ni, i ako ima niakoi deto da u4i v Rayerson University ili York ?! da drasne edno LS
Pravi kakvoto triabva, pak da stava kakvoto 6te !!!
Petio написа:Ia az da pitam kade se sabirat bg v Toronto, govoria za 24-30 godi6ni, i ako ima niakoi deto da u4i v Rayerson University ili York ?! da drasne edno LS
na danforth - ima edno 521 li neshto takova na ujnata strana na ulicata s oranjevi bukvi
inache ima studentski klub v U of T
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Petio написа:Ima6 li niakakvi kordinati na tozi klub U of T ?
hm, kato mi pratiat e-mail sledvashtia pat shte ti kaja
obiknovenno se sreshtat v Duke of York pub blizo do St. George subway station
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Прави ми впечатление, че ние българите много обичаме да правим обобщения от частните случаи. Те тези са такива, пък онези са онакива... Интересно е също така, че тук в Канада не се правият такива квалификации. Например, ако 1 българин направи нещо нередно тук в Канада, канадците не казват, че всички българи са лоши. Така, че да се говори за контакт само с НЕбългари мисля, че си е пак по български...
holy написа:Прави ми впечатление, че ние българите много обичаме да правим обобщения от частните случаи. Те тези са такива, пък онези са онакива... Интересно е също така, че тук в Канада не се правият такива квалификации. Например, ако 1 българин направи нещо нередно тук в Канада, канадците не казват, че всички българи са лоши. Така, че да се говори за контакт само с НЕбългари мисля, че си е пак по български...
holi, stereotipa e maikata na barzoto mislene
az v chicago imah priateli negri ama ako se razhojdah v ujnata chast na grada i niakakva grupa bradari mi vikaha - hey craka, where ya goin az ne im otgovariah shtoto znam che paketirat jeliazo v djoba
umnite hora viarvat na stereotipa i si praviat izvodi case by case
Да ви кажа само, че като пристигнах българи ми помогнаха в началото, не някой друг - посрещнаха ме, едно прекрасно семейство се грижеше да не ме оставят сама в началото, една жена без да ме познава, беше ме виждала само за наколко минути ми намери работата, същата жена ми даде и доста мебели БЕЗ ПАРИ.... и без да очаква нищо в замяна, а какво да кажа за човека, който е бил винаги до мен в най-трудните ми мигове, безрезервно.
Същевременно има и доста от другият вид, заради които преди време бях решила че с БГ-ри повече не искам да се запознавам и срещам. Негативни, използвачи, както аз ги наричам - тип въшки. Вечно мрънкат и са недоволни, все нещо не им харесва или не им стига. Скачат от човек на човек и са приятели с тях само докато могат да цуцат нещо - инфо, връзки, ползичката е най-важна. После прескачат на някой друг. Грам уважение нямат към донорите си. Умират си от удоволствие да сплетничат за другите и да ги именуват с грозни имена.
Хора всякакви. Заради вторите не си струва да сме неблагодарни или високомерни с първите. Има прекрасни хора, точно защото са българи, топли и сърдечни, и с които е удоволствие да се видиш и поговориш. Има и .... Затова приемам хората индивидуално.
Абсолютно съм съгласен с Алина. Мен и семейството ми също ни посрещнаха хора, които малко познавахме, но получихме такова отношение, че не знам кога ще мога да им се отблагодаря. Заформихме малка БГ група от 10-на човека, които си помагаме взаимно и до сега нямам никакви оплаквания (с изключение на това, че говорим само на български, с което не си помагаме при усвояването на френския или английския), но това са бели кахъри!