Искам да попитам...
Колежке, взех да се притеснявам веке за тебе, много ти една такава надарена родата. Оня ден не беше Кристито (сестра ти), сега брачедка ти! С тая рода нещо тия твойте баници не ми се връзват, виж за гудата по си ми логична (с такова фемили де) !anxeli написа:Не, братчетка ми, Памито.
Иначе ние се лъжем на 9$ ЦББСС, мама(аз), татко (той) и аз(малкото) изкарваме с 350$ -400$ (средно) месеца - говоря за манджоре, без лишения.
-
sawa72
Пак съм аз
Малеееейййй,ама вие тука сте били големи чешити бе.Направо разбихте всичко детско в мен.Аз кво питам пък тя ква стана.Заради сиренето няма да се вдигна да идвам в Канада.В Гер.го вземам за 4-5 Ев. килото,Гръцко.Ама то си е българско защото гърците го купуват от нас,слагат си тяхната опаковка и айде за Европата.То покрай сиренето вървят и други работи,ама никой не се сети да ги спомене.Заради тях бих дошъл.Какво пиете там?Хубава бира има ли,вино,ракия.За уискито няма да говорим,защото предполагам то най-много се пие,а водка консумира ли се?А,ценитеееее????
Ако предположим,че вече сме оправили пиенетата и мезетата,а и най-хубавия,евтин и тарикатски град в Канада нека станем малко по-сериозни,защото на мен ми се пече яйце на гъза.Предполагам,повечето от вас са били в същото положение като мен и доста нощи не са спали преди да вземат кардиналното решение да сменят не само държавата ,но и континента.Ако направо от БГ се вдигнеш е друго,няма какво много да се замисляш,защото на по-лошо място едва ли ще отидеш,но от Западна Европа е по-различно.Надявам се разбирате какво имам предвид?
Да ви кажа от мненията ви и от допълнителната информация която имам почти съм се навил да се местя в Канада,обаче възникват и други въпроси.Дали е по-добре да кандидатствам за Квебек с френски?Чувам ,че ставало по-лесно и по-бързо,а след това евентуално да сменя провинцията.Горе долу какво трябва да ти е нивото на френския ,за да имаш някакви шансове,понеже никога не съм го учил,но ако се захвана предполагам,че за 1 год.ще го понауча?От къде е най-разумно да кандидатствам?Имам предвид от кое канадско посолство?Някой ако има впечатления нека ги сподели.Знам ,че нещата са малко и до късмет така,че бих искал да го предизвикам.
Изказвам моята най-искрена благодарност към тези които споделиха по нещо и тези които тепърва ще го направят.
Благодаря ви и успех на всички!
Ако предположим,че вече сме оправили пиенетата и мезетата,а и най-хубавия,евтин и тарикатски град в Канада нека станем малко по-сериозни,защото на мен ми се пече яйце на гъза.Предполагам,повечето от вас са били в същото положение като мен и доста нощи не са спали преди да вземат кардиналното решение да сменят не само държавата ,но и континента.Ако направо от БГ се вдигнеш е друго,няма какво много да се замисляш,защото на по-лошо място едва ли ще отидеш,но от Западна Европа е по-различно.Надявам се разбирате какво имам предвид?
Да ви кажа от мненията ви и от допълнителната информация която имам почти съм се навил да се местя в Канада,обаче възникват и други въпроси.Дали е по-добре да кандидатствам за Квебек с френски?Чувам ,че ставало по-лесно и по-бързо,а след това евентуално да сменя провинцията.Горе долу какво трябва да ти е нивото на френския ,за да имаш някакви шансове,понеже никога не съм го учил,но ако се захвана предполагам,че за 1 год.ще го понауча?От къде е най-разумно да кандидатствам?Имам предвид от кое канадско посолство?Някой ако има впечатления нека ги сподели.Знам ,че нещата са малко и до късмет така,че бих искал да го предизвикам.
Изказвам моята най-искрена благодарност към тези които споделиха по нещо и тези които тепърва ще го направят.
Благодаря ви и успех на всички!
Re: Пак съм аз
sawa72 написа:.Какво пиете там?Хубава бира има ли,вино,ракия.За уискито няма да говорим,защото предполагам то най-много се пие,а водка консумира ли се?А,ценитеееее????
има и хубава бира -ама МНОГО ,МНОГО по скапа от тая в немско.
то наи евтината е 2-3 пати по скапа от тука6ната.
6 бири по 0,5 л марка неизвесна при нас - са 1,5 евров АЛДИ -кам 2,5 КАД
такава зена в КАнада маи няма -поне аз не видях.
а пак по алкохолните напитки - нямам думи.
алкохола е монопол на даржавата -та това обяснява 4е само там бе единствения магазин в които 4аках 15 мин на опа6ка.
Здравеи Sawa72
Аз продължавам да пиша!!!!защото както гледам отговорите,които са ти дали на запитването във форума едва ли ще те задоволят?!Писали че може да учиш френски около година ,което според мен е добре,писах ти веше ние колко го учихме,но пак ти казвам това е относително,но една година си е добро време за у4ене.Посолството към което се изпращат документи е това във Виена.Поне ние там ги пращахме.Процедурата не е много дълга в сравнение с тази за англ.част.За около година, ако всичко е нормално става!Прочетох ,че вече са ти писали как е тук-мръсничко,бира няма хубава местна,не мове да се сравнява с немската..е и немска има ама тя в още по-скъпа.Хранителните продукти идват като 4е ли малко по-скъпи4ко от De,но не е 4ак толкова де!!!Та ако си решил да идваш,ако наистина нямяте шансове да се закрепите вДе може да пробва6.Ние нямяхме никакви шансове за оставанв в Де,в смисъл можеше да удължим виза за о6те година две ,но това с удължаването не е работа и ре6ихме да деистваме за тук....Да,не ни харесва особено тук,но не е толкова 4ерто все пак....а и Квебек не е Канада.Друго не се се6там засега какво да ти пи6а,а и станах не6то многословна така 4е засега 4ао,пи6и ти ако иска6 по подробно за тук....4ао засега
-
Botzo
Re: Пак съм аз
Kandidatstvai si za Kvebek da ti e mirna glavata.sawa72 написа:Дали е по-добре да кандидатствам за Квебек с френски?Чувам ,че ставало по-лесно и по-бързо,а след това евентуално да сменя провинцията.
Горе долу какво трябва да ти е нивото на френския ,за да имаш някакви шансове,понеже никога не съм го учил,но ако се захвана предполагам,че за 1 год.ще го понауча?
От къде е най-разумно да кандидатствам?Имам предвид от кое канадско посолство?
Ako si nauchil nemskia za godina, sas frenskia sas sigurnost sh sa spravish (ele pak kato govorish i angliiski).
Ako se pak reshish da se machish po Federalnata: Znachi i az se chudih sumati vreme dali da si podam docs v Bukuresht ili v Berlin (po Federalnata programa, shtot ne mi se zanimavashe s Frenski). Za podavane v Berlin trika e che ne samo triabva da imash 1 godina zad garba si v De, a sashto i validen work permit ili kakvato tam druga legalna bumaga za pone godina NAPRED (inache otkazvat da obrabotvat dokumentite). Predimstvoto e che stava barzo i niama da se harchish za hodene na mainata si za interviewto, pasporta ti ne minava granitsi i t.n. (prashtaneto na pasporti s FedEx i DHL ot De e meko kazano trudna rabota)...nedostataka e che tia v Berlin kategorichno otkazvat da otgovariat na zapitvania i obajdania, za razlika ot rumantsite ot koito niamam oplakvania. V kraina smetka za sebe si reshih da podavam v Bukuresht tai kato imah masa neiasni klauzi koito te mi iziasniha PREDI da si podam docs...Dovolna sam (samo deto rumantsite sa rumantsi, ama taka gi e sazdal nachalnika, ne sa vinovni te), protsedurata mi mina za 11 mesetsa (s malkata podrobnost che imah job offer) po jivo po zdravo.
Tova e ot men. Uspeh!