Искам да попитам...
-
Искам да попитам...
Предварително бих искал да се извиня ако темата се повтаря,но докато се рових из форума не успях да открия нищо по-конкретно.И така ,бих искал да получа малко повече инфо за имигрирането в Канада.В момента живея в Германия със семейството си,но ни се иска да сменим обстановката.В Германия нещата отиват на зле и бихме желали да се насочим докато не е късно някъде другаде.Канада ми харесва като вариант,но не съм сигурен дали се изкарват достатъчно пари,а и да остава по нещо в сметката на края на месеца.Тук живеем аз ,жена ми и двете ни деца,на месец печелим около 2500 Евро и спестяваме 700-800 Евро,което ми се струва не лошо,но отношението на германците към чужденците е доста неприятно меко казано.За тях сме хора не втора,а трета ръка.В началото това не прави голямо впечатление,но с течение на времето започва да тежи.Някак си човек не се чувства комфортно.Какво е отношението на канадците към чужденците и имигрантите?Горе-долу какви пари се получават като начало за неквалифицирана работа и какви са разходите за 4-члено семейство?Зная,че разходите са разтегливо понятие.Говоря за харчене без големи разточителства.Можем да харчим много,но сме свикнали да не се глезим прекалено.Някой запознат ли е със следния сайт: http://www.go-to-canada.com/index.htm и дали не са някакви мошеници?Там се дава доста инфо,но не знам дали отговаря на истината.Примерно,че един шофьор взема минимум 3600 КД или пък,че разходите на месец за тричлено семейство са около 1900 КД.С 50 000 Евро може ли да се започне някакъв малък бизнес в Канада?
Благодаря предварително на всички които решат да споделят нещо по моите въппроси.
Благодаря предварително на всички които решат да споделят нещо по моите въппроси.
- Ivet
- Обратна връзка:
Въпросите ти са доста, но всички са дискутирани много пъти във фирума. Почни от Портала, и прегледай темите назад, ще се ориентираш, има и за доходите, и за разходите, и за живота тук, и то представено доста колоритно!
Официалния сайт за гражданство и емиграция е:
http://www.cic.gc.ca/
Успех!

Официалния сайт за гражданство и емиграция е:
http://www.cic.gc.ca/
Успех!

Let it go...
Re: Искам да попитам...
За това с неквалифициран труд в Канада може да забравиш!sawa72 написа:...Тук живеем аз ,жена ми и двете ни деца,на месец печелим около 2500 Евро и спестяваме 700-800 Евро...

В общи линии средното заплащане за неквалифициран труд е около 10$/ч, а примерно разходи за 4-членно семейство са около 2000$ - наем, засраховка, бензин, храна и текущи сметки, но то това си е според зависи

животът е кратък, възползвайте се максимално
Аз пристигнах 92г. от Нюрнберг в Канада, бачкане и мангизи имаше колкото искаш но нещата с документите в Германия отиваха много назле особено след като онзи младеж (да ме извинят хомосексуалистите, нямам предвид тях) Филип Димитров стана министър-преседател.
Тогава Канада спрямо Бавария беше жална картинка, от 18,60 ДМ дойдох на 118.00 $ на седмица.
Скоро бях по Германия и гледам че нещата и там са тръгнали на кофти, но въпреки всичко си е пак чистичко и подредено по Немочко а тук от цигани не можеш да се разминеш. Цените в Канада са същите ако не малко по-високи (с изключение на бензина, но не изоставаме), за медицинските грижи и условия забрави, Германия е numero uno.
При положение че имаш статут там не си заслуwава да идваш тук (това е само лично мнение) и да започваш отначало. За далаверка да завъртиш нещо 50 бона в Евро няма да ти стигнат задълго освен ако нямаш някаква разработена схема - искаш да прродаваш нещо, проучил си кой би бил потенциален клиент, проучил си конкуренцията и имаш добре връзки с производителя (в такъв случай 10 - 15 бона биха били предостатъчно за start-up). Ако продаваш нещо, готиното на Канада е че на един к*р от Щатите, а там купуват всичко, а тук не е чак такъв див капитализъм като в Америчко.
Тогава Канада спрямо Бавария беше жална картинка, от 18,60 ДМ дойдох на 118.00 $ на седмица.
Скоро бях по Германия и гледам че нещата и там са тръгнали на кофти, но въпреки всичко си е пак чистичко и подредено по Немочко а тук от цигани не можеш да се разминеш. Цените в Канада са същите ако не малко по-високи (с изключение на бензина, но не изоставаме), за медицинските грижи и условия забрави, Германия е numero uno.
При положение че имаш статут там не си заслуwава да идваш тук (това е само лично мнение) и да започваш отначало. За далаверка да завъртиш нещо 50 бона в Евро няма да ти стигнат задълго освен ако нямаш някаква разработена схема - искаш да прродаваш нещо, проучил си кой би бил потенциален клиент, проучил си конкуренцията и имаш добре връзки с производителя (в такъв случай 10 - 15 бона биха били предостатъчно за start-up). Ако продаваш нещо, готиното на Канада е че на един к*р от Щатите, а там купуват всичко, а тук не е чак такъв див капитализъм като в Америчко.
- Mani
- Обратна връзка:
Аз работих за малко в Австрия .Чудесна страна чисто и подредено но ние тоест българи и румънци идват крадат и вършат какви ли не престъпления.Развалихме спокйствието на хората извоювано с много труд.Какво отношение искате тогава.Тук е по различно и след време може да си пълноценен и част от обществото.
Re: Искам да попитам...
...
Последно промяна от Botzo на Вто Дек 06, 2005 1:55 am, променено общо 1 път.
-
Отговор
Аз съм на 33 и все още не мисля за пенсиониране.Не съм от типа хора които обичат да си връткат синджира.Доста още бих искал да направя през оставащото ми време,а ако можех да спечеля в Германия още 50 000 Евро нямаше да мисля за Канада.Тук нещата както споменах отиват на зле,икономиката буксува.По образование съм икономист и имам някакви виждания в переспектива.sasho71 написа:а защо не събереш още 50 хиляди евро и не се пенсионираш в БГ? там с толкова пари няма да се чустваш трета ръка човек и ще си връткаш синджира. а и тука като те задуе wind chill-a през зимата и humidex-a лятото току виж си се разочаровал много.
За БГ изобщо не ми се мисли.По-добре да съм чужденец в чужбина,човек 3-та ръка отколкото чужденец в собствената ми родина смятан не за човек,а за електорална единица.
Колкото до метериологичните условия,те ни най-малко не ме притесняват.Ако търсех хубав климат щях да се насоча към Испания примерно,но там селенията е почти както в БГ,а на някой места дори и по-зле.

Здрасти сава,
трудно е да се даде савет по твоя казус.
и аз сам в немскове4е 4 години - - и сам бил 2 пати в Канада - та сто годе имам някаква база за сравнение.
Аз састо се питам по тоя вапрос- и еднозна4ен отговор няма.
Оба4е пове4ето от сафорумзите отиват от БГ в Ка директо и много малко са живяли преди това в други страни-и това влияе на озенката.
ако иска6 питаи - никога не сам отказвал инфо-но естествено в инфото има субективизам.
а ако си около Карлсруе -радиус 100км - направо ела да пием по бира
трудно е да се даде савет по твоя казус.
и аз сам в немскове4е 4 години - - и сам бил 2 пати в Канада - та сто годе имам някаква база за сравнение.
Аз састо се питам по тоя вапрос- и еднозна4ен отговор няма.
Оба4е пове4ето от сафорумзите отиват от БГ в Ка директо и много малко са живяли преди това в други страни-и това влияе на озенката.
ако иска6 питаи - никога не сам отказвал инфо-но естествено в инфото има субективизам.
а ако си около Карлсруе -радиус 100км - направо ела да пием по бира

- Alli@nce
- Обратна връзка:
sawa72
Zdravei sawa
Az pisha ot france i sme v prozedura za quebec.Jiveem tuk no se chuvstvame kakto teb iavno tuk vav france i zatova reshixme da emigrirame v kanada.Predimstvata tam sa poveche otnosno biznes i rabota i tam shte sme sred ravni zashtoto vsichki sa emigranti a ne kakto tuk v evropa .Za biznes 50 000 evro sa predosatachni za zapochvane na biznes te sa pochti dvoino v kanadski dolari i ako na edno semeistvo kato nashite s dve deza 2000 evro sa ni dostatacni za nai vaznite razxoi tam okolo 2000 dolara/govoria za minimalnite razxodi/ sa dostatachni zenite sa kakto tuk v evropa kato zifri no tam sa v dolari t.e napolovina po eftini.az smitam che shtom si se klimatiziral vednaz kam edin nachin na jivot shte uspeesh i nanovoto miasto. Vidiax i razgledax Montreal i sam tarsila info za pochti vsichko koeto me interesuva za zivota tam .Biax zimata tam i sas sigurnost shte ni e mnogo po studeno ot zimata tuk makar i v severozapadna evropa no .........tova e samo loshto;
Vie prez berlin li mislite da zapochnete prozedura ili ot drugade?
Az pisha ot france i sme v prozedura za quebec.Jiveem tuk no se chuvstvame kakto teb iavno tuk vav france i zatova reshixme da emigrirame v kanada.Predimstvata tam sa poveche otnosno biznes i rabota i tam shte sme sred ravni zashtoto vsichki sa emigranti a ne kakto tuk v evropa .Za biznes 50 000 evro sa predosatachni za zapochvane na biznes te sa pochti dvoino v kanadski dolari i ako na edno semeistvo kato nashite s dve deza 2000 evro sa ni dostatacni za nai vaznite razxoi tam okolo 2000 dolara/govoria za minimalnite razxodi/ sa dostatachni zenite sa kakto tuk v evropa kato zifri no tam sa v dolari t.e napolovina po eftini.az smitam che shtom si se klimatiziral vednaz kam edin nachin na jivot shte uspeesh i nanovoto miasto. Vidiax i razgledax Montreal i sam tarsila info za pochti vsichko koeto me interesuva za zivota tam .Biax zimata tam i sas sigurnost shte ni e mnogo po studeno ot zimata tuk makar i v severozapadna evropa no .........tova e samo loshto;

Vie prez berlin li mislite da zapochnete prozedura ili ot drugade?
Mdammm...
Az jiviah v De 6+ godini taka che napalno razbiram kakvo imash pred vid s Germania otiva na zle i kak nas tam ni gledat kato neshto koeto palzi...Minalata godina reshih da se preselia na 'po-zeleni pasishta v Ca' i eto sled niakoi drug den pravia edna godina v Kanada.
Za sebe si moga da kaja che (za momenta) reshenieto mi se okazva poveche ot udachno. Viarno e che absoliutnia mi dohod padna s 30% v sravnenie s De, viarno che tam spestiavah dalech poveche ot tuk (e, tuk stila mi na jivot se promeni po nesvarzani s Ca prichini), viarno che De e v pati po chista, krasiva i uredena ot kolkoto Ca (za gradovete stava vapros), no TUK mi haresva MNOGO poveche zashtoto
a) tuk (ako govorish dobre angliiski i ne si absoliuten, hm, zadnik) avtomatichno stvash chast ot obshtestvoto...za edna godina ne sam se sblaskala i s namek za diskriminatsia (e, moje da e prosto kasmet). Imam poveche kanadski poznati za taia edna godina otkolkoto za vsichkoto vreme prekarano v De nakup...
b) tuk moga da si kupia jilishte sas sobstvenata mi zaplata...s dve zaplati neshtata stavat pochti rozovi...
c) tuk zabavleniata sa mi po po dusha - ribolov, palatki, lodki/kanuta, ski...prirodata e NEVEROIATNA...kulturnite razvlechenia ne ti vzriviavat biudjeta...t.e. na sredna zaplata spokoino se hodi na 3 predstavlenia mesechno bez da se nalaga da se minava na suhari v posledstvie...
d) tuk tsenite na shir potreba promishleni stoki sa PONE s 20% pod nemskite...i kachstvenata kozmetika ia davat pochti po dve burkancheta za lev v sravnenie s the old world...vij hranata (osobenno glezotii kato kvalitetni sirene i kolbasi koito sa si norma v De) ne e tochno varha i v po-goliamata si chast e po-skapa...
e) otgovorno moga da zaiavia che universitetskoto obrazovanie (biologicheski spetsialnoti) v Kanada e na svetovno nivo dori v sravnitelno malak universitet kato Manitobskia...
Ima i oshte, no nai vajnoto za men lichno e che tuka moje DA SE DISHA...chustvam se svobodna i sebe si...i imam vazmojnosti za razvitie za koito ne mojeh i da mechtaia v De...
Za da ne vaznikvat sporove: izraziavam LICHNOTO SI MNENIE I SVETOUSESHTANE, ne davam saveti ili obobshtavashti otsenki...she bada blagodarna ako hora koito ne sa jiviali pone po godina v Ca i v De se vazdarjat ot komentar na moeto izkazvane!
Sas zdrave!
Az jiviah v De 6+ godini taka che napalno razbiram kakvo imash pred vid s Germania otiva na zle i kak nas tam ni gledat kato neshto koeto palzi...Minalata godina reshih da se preselia na 'po-zeleni pasishta v Ca' i eto sled niakoi drug den pravia edna godina v Kanada.
Za sebe si moga da kaja che (za momenta) reshenieto mi se okazva poveche ot udachno. Viarno e che absoliutnia mi dohod padna s 30% v sravnenie s De, viarno che tam spestiavah dalech poveche ot tuk (e, tuk stila mi na jivot se promeni po nesvarzani s Ca prichini), viarno che De e v pati po chista, krasiva i uredena ot kolkoto Ca (za gradovete stava vapros), no TUK mi haresva MNOGO poveche zashtoto
a) tuk (ako govorish dobre angliiski i ne si absoliuten, hm, zadnik) avtomatichno stvash chast ot obshtestvoto...za edna godina ne sam se sblaskala i s namek za diskriminatsia (e, moje da e prosto kasmet). Imam poveche kanadski poznati za taia edna godina otkolkoto za vsichkoto vreme prekarano v De nakup...
b) tuk moga da si kupia jilishte sas sobstvenata mi zaplata...s dve zaplati neshtata stavat pochti rozovi...
c) tuk zabavleniata sa mi po po dusha - ribolov, palatki, lodki/kanuta, ski...prirodata e NEVEROIATNA...kulturnite razvlechenia ne ti vzriviavat biudjeta...t.e. na sredna zaplata spokoino se hodi na 3 predstavlenia mesechno bez da se nalaga da se minava na suhari v posledstvie...
d) tuk tsenite na shir potreba promishleni stoki sa PONE s 20% pod nemskite...i kachstvenata kozmetika ia davat pochti po dve burkancheta za lev v sravnenie s the old world...vij hranata (osobenno glezotii kato kvalitetni sirene i kolbasi koito sa si norma v De) ne e tochno varha i v po-goliamata si chast e po-skapa...
e) otgovorno moga da zaiavia che universitetskoto obrazovanie (biologicheski spetsialnoti) v Kanada e na svetovno nivo dori v sravnitelno malak universitet kato Manitobskia...
Ima i oshte, no nai vajnoto za men lichno e che tuka moje DA SE DISHA...chustvam se svobodna i sebe si...i imam vazmojnosti za razvitie za koito ne mojeh i da mechtaia v De...
Za da ne vaznikvat sporove: izraziavam LICHNOTO SI MNENIE I SVETOUSESHTANE, ne davam saveti ili obobshtavashti otsenki...she bada blagodarna ako hora koito ne sa jiviali pone po godina v Ca i v De se vazdarjat ot komentar na moeto izkazvane!
Sas zdrave!
P.S. Za 2000$ razhodi za 4 chlenno semeistvo ne znam, moje i da e vazmojno...Na men mi se vijda malko...no vav foruma primerno ima edna opravna domakinia koiato tvardi che harchi za hrana na 3 chlennoto si semeistvo 400 na mesets, a ot snimkite i retseptite koito e postvala si lichi che se spravia blestiashto...
Do kolkoto sam chuvala ot tuk ot tam shofior na kamion izkarva sredno mejdu 3 i 5K na mesets (kato ako e na pravilnite dalgi reisove moje i poveche), shofiorite na sobstven kamion si dokarvali nad 10K na mesets...
Do kolkoto sam chuvala ot tuk ot tam shofior na kamion izkarva sredno mejdu 3 i 5K na mesets (kato ako e na pravilnite dalgi reisove moje i poveche), shofiorite na sobstven kamion si dokarvali nad 10K na mesets...