Обзавеждане на квартира

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Tany

Мнение от Tany »

THC какво се хилиш тук става въпрос за вилици и лъжици :wink:

А колкото до обзавеждането и ние се спряхме на ИКЕА. Доставките тук никак не се бавят, всичко ни докараха на следващия ден от закупувамето. Има и услуга за същия ден дори, но ако си поръчаш нещата до 15:00ч (май така беше по спомени). Добре е, ако пазарувате от там, да си купите всички обемисти неща наведнъж, така ще платите само за една доставка. Ние продължаваме да си пазаруваме от там, но сега вече само дреболийки, които си извозваме сами.
А може да се огледате и за нещо полезно по гаражните разпродажби, те са доста актуални през лятото.
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Ako ne vi se 4aka dotavka mojete da si naemete van4e - gledam 4e UHAUL predlagat za 19,99 za 1 den, predpolagam 4e s taksite zastrahovkite i enzina niama da izleze pove4e ot 50

Ina4e za men IKEA e nai-dobria variant. Vsi4ko ostanalo koeto sam gledala osven 4e e grozno (pone za men) e i skapo i neudobno za mestene (a moje da vi se naloji da se mestite niakolko pati dokato se uredite)
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Alina

Мнение от Alina »

Доки, няколко месеца съм спала на това легло и ти казвам, че е бетон. Най-готиното е, че като се местиш в друга квартира не ти трябва камион за местенето на обемисти неща, щото това се събира в една малка кутия.

Готин пич, я ми кажи жена ти в кво ти бърка салатите, палачинките, в какво си хвърляш боклука, къде си си сложил рулото тоалетна хартия, прането, метли, лопати, четки за чистене, латексови ръкавици....ох, не ми се изброява повече.
Не ми казвай, че за всички тези елементарни неща си се набутал в някой скъпарски магазин и не си ги взел от Долар Стор. От там съм си взела перфектни, не, красиви чаши за всичко, чиниите ми са наистина красиви - чисто бял порцелан с гравюри, същия тип купички за супа, солници и зарахници, малки бурканчета за подправки, чинии за торти, дори кристални купи за салата, при това мнооого красиви.

За тези които са в Отава - любимият ми и най-голям Долар Стор е до Блеър, на Оугълви роуд. Той е копие на този, който е на Променадата в Гатино, и за разлика от другите в Отава не е 1-2-3-5 $, а всичко е по 1$.
Alina
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Alina написа:... от Долар Стор. От там съм си взела перфектни, не, красиви чаши за всичко, чиниите ми са наистина красиви - чисто бял порцелан с гравюри, същия тип купички за супа, солници и зарахници, малки бурканчета за подправки, чинии за торти, дори кристални купи за салата, при това мнооого красиви.
Сигурна ли си, че в Доларамата има порцелан и кристал ? Ако е така хуквам за Отава веднага :lol:
Alina

Мнение от Alina »

ОК

Как се качват снимки, моля :lol:
Alina
Botzo

Мнение от Botzo »

Do kolkoto znam IKEA ne praviat dostavka po domovete. Moga da preporu4am (neznam dali v Ottawa go imate) Brault & Martineau. Hubavoto e 4e kato si kupi6 divan za 1700$ (bez taksite) ti podarqwat 50'' televizor s plosak ekran za okolo 1500$. Te praviat dostavkata po domove. Estestveno ako se iska da ti gi sglobiat se betsali otdelno.
Ako si nakupi6 pove4e mebeli ot tam i za vseki polu4i6 po edno TV posle gi 6itka6 i moze daze i da si vurne6 parite.
Alina

Мнение от Alina »

Боцка, майна, съгласна съм че на твоите хора мебелите са много готини. И аз си харесах доста нещица от тях, но за новопристигнал тези цени са непосилни. Още повече че не се знае кой вятър накъде ще те отвее. Виж колко хора се местят от един град в друг. Примерно Шнорхи от Монреал се премести във Ванкувър. Ако трябваше да мъкне до там всичката си скъпо платена покъщнина, би било живо ходене по мъките. Според мен едно скромно начало е най-добре. Аз за година и половина съм сменила....5 квартири. Е, на тази ще се задържа поне година, а може и повече. И още не съм убедена, че Отава е точното място за мен. Т.е. не искам скъпи неща, щото безброй идеи ми се въртят и на мен. Така де, докато не си купя жилище искам да пообиколя и видя кое е най-удачното място за мен като климат, манталитет, възможности за израстване в кариерата...

И това важи не само за мен.
Alina
Аватар
shantros

Мнение от shantros »

Благодаря на всички!!!!

Имам още едно питане, коя е най-добрата марка за бяла техника в Канада? За Европа безспорен фаворит е МИЕЛЕ, та мисълта ми е за нейния еквивалент при вас.
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

МИЕЛЕ-тия пък кои са? Щом казваш, че и във Франция си живяла значи хептен ше се разочароваш. Тук с малки изключения бялата техника е на светлинни години зад Европа.
Аватар
shantros

Мнение от shantros »

Таратор написа:МИЕЛЕ-тия пък кои са?
Изображение
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

shantros написа:Благодаря на всички!!!!

Имам още едно питане, коя е най-добрата марка за бяла техника в Канада?
tova е световно известната марка MAYTAG , а за печките ADMIRAL :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

e kak пък всички имигранти се "изреждате" на тоз калпав магазин ИКЕА :?:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
shantros

Мнение от shantros »

sasho71 написа:e kak пък всички имигранти се "изреждате" на тоз калпав магазин ИКЕА :?:
Сподели и твоя опит с по-добрите магазини :idea:
Botzo

Мнение от Botzo »

Alina написа:Боцка, майна, съгласна съм че на твоите хора мебелите са много готини. И аз си харесах доста нещица от тях, но за новопристигнал тези цени са непосилни.....
Maina,
tova e suvet za nowopristignali koito ot raz shte dawat 10000$ za mebeli. Sled kato imat tolkuz predlagam ka4westvo. Ne zabraviai 4e s vsiaka mebel vurvi skup, podaruk ta za nula vreme 6te si izbie6 parite.

Mome kakvo stava s esennoto pose6tenie nasam?
dundy

obzawejdane bez pari?????

Мнение от dundy »

Ei hora ne mi se smeite! Ama niama li obzawejdane bez pari4ki. Az edwam sybiram da uredia dokumentite i pytnite, az za tam edwam6te karame...Niama li ne6to kato mebeli na staro... W Germania moje6 da si nameri6 mebeli , skladirat gi, moje6 da si wzeme6 bez pari???
pls
Dani
Заключено