въпрос

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
jokasta nu
Обратна връзка:

Мнение от jokasta nu »

zdraveite, vsichki:)
shte ima li skoro sreshta v sofia i promeneni li sa mestata na "iavkite"?
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Taka...kato 'priasno' (mart mesets) minala po Federalnata protsedura, smeia da tvardia che
a) ako dokazatelstvata vi za vladeene na ezik sa stabilni izpit za ezik ne vi triabva (sas sigurnost minavat nad 2 godini rabota v chujbina s raboten ezik angliiski ili diploma ot chujd universitet pak s raboten ezik angliiski)

b) tova sas zapechatanite plikove e popadnalo v instruktsiite po pogreshka, v BG takava praktika se poiaviava edva ot skoro i v Bukuresht go znaiat (nito edna ot 3te mi diplomi ne beshe v zapechatan plik i nikoi ne mi e pravil vapros)

Uspeh!
Аватар
perah

Мнение от perah »

Значи изпращам копие от дипломата заверено от натариус, и преведено от заклет преводач.

Мисля че засега академична справка не ми трябва защото имам приложение което описва подробно какви предмети съм учила с хорариум и тн което също ще преведа.

Аз в момента доучвам за още една степен така че като я завърша живот и здраве направо ще си изкарам академични справки и за двете.

Ами това е , отново получих отговор на въпросите които ме вълнуват.

Благодаря Ви приятели!

Чакам за момента когато и аз ще мога да помагам на съфоромци с информация за сега само я събирам!
Последно промяна от perah на Чет Авг 11, 2005 6:07 am, променено общо 1 път.
Аватар
shantros

Мнение от shantros »

perah написа:Значи изпращам копие от дипломата заверено от натариус, и преведено от заклет преводач.

Мисля че засега академична справка не ми трябва защото имам приложение което описва подробно какви предмети съм учила с хорариум и тн което също ще преведа.

Аз в момента доучвам за още една степен така че като я завърша живот и здраве направо ще си изкарам академични справки и за двете.

Ами това е , отново получих отговор на въпросите които ме вълнуват.

Благодаря Ви приятели!

Чакам за момента когато и аз ще мога да помагам на съфоромци със съвети, за сега само я събирам!
Извинявай, че ти скапах темата :oops:
Сега да се върнем на нея:
За дипломата си разбрала правилно, ако тя е от новите образци( в приложението на които има изписан и броя часове и ако в самата нея е записана каква е образователно-квалификационната ти степен ) няма да ти е необходима АС.
За доучването на сегашният етап ще приложиш само уверение от Университета в който учиш ( стандартен тип, че учиш за .... и ще завършиш еди кога си ), а когато се дипломираш ще изпратиш и нея.

Късмет ти желая, ако имаш още въпроси питай!
Аватар
Mi-na
Обратна връзка:

Мнение от Mi-na »

Е. Стоянова написа:

Ами не съм наясно с вузовете но от моят например ми казаха,че за първи път чуват за запечатани пликове и т.н. и аз я изпратих академичната справка в този и вид но с превод от много добра фирма и заверена.Самата фирма/която работи изцяло с документи за Канада Хиспаника се казва/ме уведоми,че всичките им потенциални клиенти изпращат в този вид академичните справки

Само неможах да разбера откъде го измисли това, 4е фирма Испанка се занимава предимно с клиенти заминаващи за Канада, Я си спомни хубаво откъде взе координатите на фирмата.
за да бъда по-то4на , преди година и половина отидох във въпросната фирма, тогава бях първата им клиентка правеща преводи за Канада, много съм доволна, перфектно свършена работа. Изпратихме много хора, наши приятели и съфорумници, НО вси4ки са за Квебек, дори и ти полу4и информацията, за да си преведеш документите на френски.
Собственикът не е спец по въпросите за емиграцията и ако ти си направила грешка като си пуснала дипломата си по този на4ин, не подвеждай и други, поне не с довод като този.
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Ми-на документите за федералната част са ми правени от Орлена в Испаника съм била за допълнителните си докс и академичната справка ми е преведена както е необходимо.Знаеш ли?матбезумно малък!По стечение на обстоятелствата въпросното местенце е собственост на мой бивш съученик и вярвай ми специално за Канада имат много клиенти!Ако не е тайна ти в запечатан плик ли изпрати въпросната справка?Защото от хората с които аз комуникирам за федералната част и взели визи никой не се е похвалил да си е запечатвал справката в плик.Да не говорим че дипломи и справки академични в Букурещ обикновено не се поглеждат въобще а там играят роля много други фактори както и основният наличност на 10 000$ примерно.Хайде!Весело на вас в Монтреал и зубкайте франсето че с няколко курсчета от СФ в ИЧС трудно се намира свястна работа май????
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

estoyanova написа: ....
Да не говорим че дипломи и справки академични в Букурещ обикновено не се поглеждат въобще а там играят роля много други фактори както и основният наличност на 10 000$ примерно.
....
Както и да го погледне човек фактора "Образование" е един от основните по които се оценяват кандидатите - интересно как биха ти дали точки за него без да ти гледат дипломата?
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Koko дано да си прав!Но сигурен ли си в точкуването въобще?Аз не съм примерно и си имам причини да не им вярвам въобще защото моите точки минават 75 примерно и с тях отдавна да сме там.Просто в Букурещ е гадна корупция и това могат да ти го кажат само хора,които имат много общо с посолството в Букурещ.
Аватар
Mi-na
Обратна връзка:

Мнение от Mi-na »

Е. Стоянова написа:

документите за федералната част са ми правени от Орлена

За това ми беше думата, да не заблуждаваш хората.
Не съм казала, 4е Испаника НЯМАТ клиенти за Канада, а 4е са предимно кандидати за Квебек, а там предполагам знаеш, 4е не се изисква академи4на справка при изпращане на пакета с документи.
В Квебек се говори и англииски, но благодаря за съвета, ще набегнем и на усвояването на франсето. :wink:
Хайде със здраве и не действай единствено на принципа "котка по гръб не пада"
мразя да ме настъпват по опашката!
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

!

Мнение от estoyanova »

Ох!!!!Ама ей.....голям дебат се получи.Питането беше относно АКАДЕМИЧНАТА СПРАВКА.Аз отговорих какво съм направила аз.Фирмата в този случай няма определено никакво значение.Написах,че аз съм я превела и заверила/след инфото на хора минали по тоз път и вече взели визи именно за ФЕДЕРАЛНАТА ЧАСТ.Не се хващайте за дребните думи или фирмите.Който иска може да сподели също своят опит с АКАДЕМИЧНИТЕ СПРАВКИ .Върнати докс нямам.
Наистина засега приключвам с писането защото гоня ИЕЛТС и мисля да го направя Академичен така и така ще се явявам тук.То се е видяло,че за да се успее в КА ще трябва да се учи и работи с много труд и постоянство всичко е възможно.

(редактирано от VanBC)
Заключено