Еуфорията ни от пристигането на визите преминава и се замислих, че е време да се замислим и за престоящото ни ново начало в Отава.
Искам да попитам и евентуално да получа съвети относно първоначалното обзавеждане на квартирата ни с мебели и кухненски пособия (такава нямаме намерение да взимаме от България).
По време на престоят ни във Франция се бяхме обзавели изцяло от ИКЕА, но там бяха доста мудни във времето на доставките които бяхме заплатили предварително.
Има ли в Канада друга алтернатива на ИКЕА ( евтина - защото не можем да си позволим първоначално да похарчим повече от 10000 CAD за обзавеждане)
Благодаря Ви предварително!!!!!
shantros написа:защото не можем да си позволим първоначално да поxарчим повече от 10000 CAD за обзавеждане)
Do 10000 stava taka li?
Написала съм го ясно, ще са нужни средства и за автомобил, а и положението с работата ни не е много сигурно, така че на първо време такива са ни възможностите.
shantros написа:Написала съм го ясно, ще са нужни средства и за автомобил, а и положението с работата ни не е много сигурно, така че на първо време такива са ни възможностите.
OK 6te potursia i 6te ti pratia LINK, no spored men ne e nuzno da se pritesnaiva6 za dostavkata ako 6te im cashirash 10 bona.
o, shanty, ti shto ne kaza che ste mangizliiki
obiknovenno sagrajdankite ti sa bedni kato carkovni mishki...
ne se butaite v onva selo Ottawa, elate tuk v Toronto i shte vi zapoznaia s vidni lezbiiki i shte vi namerim apartament v niakoi lezbiiski co-op.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Разбрах че идвате в Отава. Тук си имаме и ИКЕА, и прекрасни Доралови магазини, пълни с какво ли не - всякакви пластмасови пособия и съдове, чинии порцеланови, купи, чаши, черпаци и кво ли още не. Само вилиците и лъжици бих те посъветвала да си донесеш, защото евтините са грозни и дебели, и аз лично в началото ядях с пластмасови прибори, докато ми пристигне колета от БГ, който веднага поръчах на нашите.
В ИКЕА наистина има много готини неща на приемливи цени.
Смятате ли да си купувате кола тук. Ако ДА, много по-изгодно е да търсите квартира в Хъл, защото таксите за КЕБЕК са много по-евтини. Един румънец ми каза, че застраховката на колата му е около 300$ годишно. Докато в Отава ще плащате около 150-250$ месечно, според колата и стажа ви.
Картите за градския транспорт важат за цялата ХЪЛ-Елмър-Гатино-Отава мрежа. Струват около 65$ към момента, + 7-8$ първия месец за снимката. Най-добре е да дойдете в самото начало, или в самия край на месеца, защото така пестите много ядове. След мисля 6-7мо число от месеца в Отава не дават повече карти, а в Хъл мисля беше след 10ти. Ако карате на билетчета, ще е някакъв ужас, защото в началото ще търсите квартира, мебели, опознавате града... първоначалните покупки си искат доста време и обикаляне. Аз на 20 Април си загубих старата карта, и вярвай ми, за 10 дена похарчих точно 40$ за билети, при това много често вървях пеша до вкъщи, което ми беше на 35 минути по него време.
shantros написа:Има ли в Канада друга алтернатива на ИКЕА ( евтина - защото не можем да си позволим първоначално да похарчим повече от 10000 CAD за обзавеждане)
Благодаря Ви предварително!!!!!
Walmart също имат евтини мебели и според мен качеството е подобно на ИКЕА. Не съм много сигурен дали правят доставки обаче Тук в Торонто ИКЕА обикновено доставят на следващия ден, а за повече пари можеш да поръчаш и same day delivery.
V IKEA mi se struva neopravdano skapo za takova kachestvo. Ne znam v Ottawa kak e, Montreal naistina e targovski grad i sigurno ima po-bogat izbor ot Ottawa, ama az dosta bih se zamislila predi da kupuvam ot IKEA. Spored men parvo trjabva da potarsete v drugi magazini.
Survivor, за съжаление си права в едно отношение - тук избора ни на магазини не е толкова голям колкото в Монреал или евентуално Торонто. И от всичко, което съм гледала през май като се обзавеждахме, най-евтини са цените на IKEA. Е, по Коледа и другите правят големи намаления, но не може да се кара без някои основни неща като легла, маси и столове до Коледа.
Линка който е дал Канак е наистина много добър. Това ми е настолното четиво всеки понеделник. Аз бих добавила и още няколко линка на някой и друг хранителен магазин като LOEB, но това са вече глезотии.
Сега ми хрумна нещо. Първото легло, което си купих беше един надуваем дюшек на 2 етажа от Canadian Tire, Queen size, za okolo 50$. За да го напомпя си купих и крачна помпичка okolo 7$. Strashno sum dovolna ot nego. Казвам на 2 етажа, защото всъщност са 2 дюшека хванати по средата с цип и така става доста високо леглото, по-високо е от матрака и базата заедно. Искам да кажа, че не е долу на земята. Като за начало мисля е много добър вариант. Но има хора на които тази идея не им понася. Ние си спинкахме като бебенца на него, никакъв проблем, мама сега и тя спи на него, страшно и е удобен. Но пък на приятели които ни гостуваха не им допадна. Хубавото е, че лесно се сгъва и е идеално средство като ти идват гости. Пусто за празно няма, щото ако гостите са повече, отваряш ципа по средата и стават 2 дюшека, огромни.
Отгоре като се покрие с чаршафче и се сложат възглавничките си изглежда много добре.
Аз пък си обичам любимото ми легло което е с пружина и не желая да спинкам на такъв надуваем дюшек дето изглежда само добре пък като го натиснеш от единия край той се издува в другия.
Съжалявам само,че не мога да си взема леглото с дюшека и възглавницата.
Док......
всякакви пластмасови пособия и съдове, чинии порцеланови, купи, чаши, черпаци и кво ли още не. Само вилиците и лъжици бих те посъветвала да си донесеш, защото евтините са грозни и дебели, и аз лично в началото ядях с пластмасови прибори, докато ми пристигне колета от БГ, който веднага поръчах на нашите.
само на мен ли ми е смешно
ей не мога да изляза от тоз пубертет и тва си е значи