Риторичен въпрос към отдавна пребивавщите

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Re: RE

Мнение от Stoynev »

jimi написа:Защото гръцката общност е между 85 000-100 000 най-малко.Ако и нашата общност наброи полвината и се самоъважаваме поне малко повече и ние ще имаме.
Ами ние май прекалено се самоуважаваме май. Та ако може да ти задам тук и един въпрос малко в страни от темата, ама интересен за мен - Защо на събирането по слу4аи 102 години от илинденско преображенското въстание се събраха има няма 30-на души а когато бгмонреал прави екскурзията за гласуването що народ тър4а да не не изпусне далаверата тогава.
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
Аватар
Mani
Обратна връзка:

Мнение от Mani »

Когато се съберем в някой парк някой се хвали с успех други с неуспех и неустно се прокрадва мисълта "абе тоя глупак как можа да направи това а аз умен и способен да не мога" и се прокрадва завист и други такива отрицателни емоции.
Не съм ли прав?
Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Мнение от Stoynev »

Ами Джеин, занеш ли 4е навремето като е имало инициатива да се прави нещо като организация на българите и да се открие офис се е направило предложение да се събират по 20$ годишно. ПО4ти никои не еискал да даде. После са решили таксата да е 5$. И резултат същия. Ами изненадата като разбрах 4е има 2 БГ дружества. Сега като си мисля - та те са малко даже за такава огромна нация като нашата. Ами имам още много неща да казвам, ама нека да разваля и некоя друга тема - с тая свърших ве4е :D
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Mani написа:Когато се съберем в някой парк някой се хвали с успех други с неуспех и неустно се прокрадва мисълта "абе тоя глупак как можа да направи това а аз умен и способен да не мога" и се прокрадва завист и други такива отрицателни емоции.
Не съм ли прав?
Зависи с какви хора се събираш. На сбирката в неделя тази тема определено отсъстваше.
Аватар
Mani
Обратна връзка:

Мнение от Mani »

Тази тема за нас българите никога не може да свърши но дано има някакъв резултат и то надявам се положителен.
Аватар
Mani
Обратна връзка:

Мнение от Mani »

На сбирките явно и гласно никога няма да чуете нещо подобно но после разбора в къщи мила мале.
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

Stoynev написа:Ами Джеин, занеш ли 4е навремето като е имало инициатива да се прави нещо като организация на българите и да се открие офис се е направило предложение да се събират по 20$ годишно. ПО4ти никои не еискал да даде. После са решили таксата да е 5$. И резултат същия. Ами изненадата като разбрах 4е има 2 БГ дружества. Сега като си мисля - та те са малко даже за такава огромна нация като нашата. Ами имам още много неща да казвам, ама нека да разваля и некоя друга тема - с тая свърших ве4е :D
Е хубаво де няма ли да кажете накрая за онова прословуто Коледно събиране, на което е станало сбиване? Аз имам позната, присъствала, така че е истина това ! :oops:
Аватар
Mani
Обратна връзка:

Мнение от Mani »

В интерес на истината почти с никого не се познавам лично и не се събирам.Чакам си семейството да дойде и се покривам.
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Stoynev написа:Ами Джеин, занеш ли 4е навремето като е имало инициатива да се прави нещо като организация на българите и да се открие офис се е направило предложение да се събират по 20$ годишно. ПО4ти никои не еискал да даде. После са решили таксата да е 5$. И резултат същия. Ами изненадата като разбрах 4е има 2 БГ дружества. Сега като си мисля - та те са малко даже за такава огромна нация като нашата. Ами имам още много неща да казвам, ама нека да разваля и некоя друга тема - с тая свърших ве4е :D
Аз пък съм чувал, че преди години бг емигрантите тук са събирали пари за църква, но както обикновенно се получава парите били откраднати. А кажете ми как да дадеш пари?
Аватар
Mani
Обратна връзка:

Мнение от Mani »

Леле за това не бях чувал.Истина ли е?
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Mani написа:В интерес на истината почти с никого не се познавам лично и не се събирам.Чакам си семейството да дойде и се покривам.
Защо така братко?
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Jane написа: Е хубаво де няма ли да кажете накрая за онова прословуто Коледно събиране, на което е станало сбиване? Аз имам позната, присъствала, така че е истина това ! :oops:
Не са ли се били заради чалгата? Не че и нещо друго не е имало.
Аватар
Mani
Обратна връзка:

Мнение от Mani »

Тук за коледа не се ли събират българите в църквата или може би другаде?
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Уф, непитай братле, не съм ходил досега на такива събирания, но това, което чувам е голяма простотия.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

За каква организация да говорим, като то истинска българска църква няма, да не говорим за нещата дето стават, в тъй наречената, църква българска под наем.
Заключено