Частни клиники

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
krimon
гугуле

Частни клиники

Мнение от krimon »

Има ли в Онтарио (в частност Торонто) частни медицински клиники, които тъй да се каже дублират функцията на тези клиники, където може да се използва здравната карта, но само срещу платени услуги. Т.е. те всички клиники са частни, но със здравната карта предполагам, че може да се ползват медицински услуги като кардиолог, педиатър, гинеколог, кожни болести и т.н. и т.н. Е, та има ли същите услуги но само в центрове, където здравните карти не важат и отиваш да се прегледаш (и съответно предполагаш, че качеството е различно) и си плащаш. То стана объркано, че чак аз не си го разбирам :) Едно е сигурно, тук нямам предвид клиники за красота и здраве (пластични хирургии и др.) и подобни.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

ne, zabraneni sa
ima niakakvi s neopredelen status v koito hodiat minister pretzedatelia i razni takiva no inache za prostoludieto - da si chakat reda
mislia che v quebec i alberta za razresheni

ako napishesh two tier health canada na google shte vidish po vaprosa.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

т.е. ако искаш да отидеш да платиш на някой добър ортопед, гинеколог, онколог или дявол знае какво - не може ? ще си чакаш до дупка - месеци, година ? баси :(
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

krimon написа:т.е. ако искаш да отидеш да платиш на някой добър ортопед, гинеколог, онколог или дявол знае какво - не може ? ще си чакаш до дупка - месеци, година ? баси :(
mdaaaaa, това е положението, друзя :D в Онтарио най-много се чака за очи и психиатър- съответно 6 месеца и 2 години :rotfl:
аз се опитах да си направя елементарен тест за алергия миналата година по "втория начин" и ми поискаха няколко стотин долара :shock: а какво остава ако е нещо сериозно...мани мани
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

i tuk e s vrazki
s vrazki minavash pred liniata
i nishto ne plashtash
dobre che ne sam bolen

az sam reshil kato se razboleia po seriozno ili kato osstareia da napravia kato tamilskite tigri i da si sloja edno ampulche s strihnin (cyanide) na vrata
ako neshto stane po seriozno - kracvam ampulkata i - gotovo
bez da se macha.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ама това само за Торонто или за цяло Онтарио, тяхната кожа: щото нали имаше някаква болница частна, която щеше да се мести, ама не се премести от Монреал в Лондон (Онтарио) - Shriners Hospital ... май не е съвсем всеобхватна системата
Аватар
Aragorn

Мнение от Aragorn »

Tук не просто няма паралелно частно здравеопазване, но и местните изключително много се гордеят с това. Скоро една канадка ми каза, че чувала, че в Алберта някакъв процент от хората искали подобно "ужасно" нещо. Преди няколко месеца четох една статия в един монреалски вестник за трима (мисля че бяха трима) лекари, които искаха да открият нещо като частен спешен медицински център и бяха жестоко анатемосани от журналисти и разни организации, като предатели, които не искат да помагат на обществото в такъв един момент на голяма нужда от лекари. Резултатът е ясен за всички, опрели до тукашното здравеопазване. Към останалите - пожелания да не опират!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

в ус е супер но пък там докторите са монопол и не действа пазарната икономика - колкото кажат, толкова струва.
Заключено