За или против социала отново
- Optimist Creed
Ami to na social има активитета ,ама един ден като решите да си търсите работа и работодателя види в СИ ВИ-то празно поле от датата ви на кацане в Канада до настоящия момент ... хм , какво мислите ,че сте си помисли?
Ами ако някой ден поискате заем за къща или кола и банката започне да ви проучва миналото ???
Да не се чудите един ден ,ама що все удряте на камък. :idea:
.
Ами ако някой ден поискате заем за къща или кола и банката започне да ви проучва миналото ???
Да не се чудите един ден ,ама що все удряте на камък. :idea:

Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
- bgmontreal
- Обратна връзка:
подписвам се отдолу!Optimist Creed написа:Ami to na social има активитета ,ама един ден като решите да си търсите работа и работодателя види в СИ ВИ-то празно поле от датата ви на кацане в Канада до настоящия момент ... хм , какво мислите ,че сте си помисли?
Да не се чудите един ден ,ама що все удряте на камък. :idea:.
много добре казано.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако седиш на social 5-10 години може би било проблем,но 1-2 години не са . Пък за един инженер дали е седял на social или е подрждал рафтове в супер маркета е абсолютно все едно за работодателя.За него не си работил това за което иска да те наеме т.е нямаш кнадски опит.
За инженерите,ако не можете да си намерите работа по добре социал и приравняване към ордера, отколкото работа във фабрика.Първото ще има по голяма тежест пред работодатела , докато второто е загубено време и все едно не сте правили нищо. Виж ако имате възможност да започнете като техник направете го , не се отказвайте само защото се имате за нещо повече, този стаж се зачита и от ордера на инженерите и може да спестите някои и друг изит заради него.
За инженерите,ако не можете да си намерите работа по добре социал и приравняване към ордера, отколкото работа във фабрика.Първото ще има по голяма тежест пред работодатела , докато второто е загубено време и все едно не сте правили нищо. Виж ако имате възможност да започнете като техник направете го , не се отказвайте само защото се имате за нещо повече, този стаж се зачита и от ордера на инженерите и може да спестите някои и друг изит заради него.
Последно промяна от IRA на Вто Авг 09, 2005 10:38 am, променено общо 1 път.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
аз съобразих напоследък че съм голям хипократ
твърдо съм против социяла но съветвам близки да го взимат докато могат.
така поне знам къде отвиват парите от таксите ми.
твърдо съм против социяла но съветвам близки да го взимат докато могат.
така поне знам къде отвиват парите от таксите ми.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Изхода е следния:Optimist Creed написа:Ami to na social има активитета ,ама един ден като решите да си търсите работа и работодателя види в СИ ВИ-то празно поле от датата ви на кацане в Канада до настоящия момент ... хм , какво мислите ,че сте си помисли?
Да не се чудите един ден ,ама що все удряте на камък. :idea:.
1. Да нямаш работодател, а ти самия да си си работодател
2. Да си имаш парите и да не се молиш на някой дрисльо-мениджър от индийски произход да ти отпусне някакъв нещастен кредит.

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Az sam tvardo ZA sotsiala, ako se izpolzva kato tramplin za postigane na tsel...(kakto IRA e pisala primerno)...spored men e dalech po-dobre chovek da si posvie pretentsiite za izvestno vreme, za da moje da uchi i da se razviva...otkolkoto da chisti kashti s godini primerno, shtot frenskia/ angliiskia mu ne e dobar...
Navremeto (v BG) nakarah togavashnia mi shef da me sakrati i poluchavah pomoshti za bezrabotni (6m) dokato se gotveh za izpitite si za chujbinata...bez tia vreme i pari (s koito si plashtah urotsite, uchebnitsite i t.n. dokato domashnite me izhranvaha) niamashe da uspeia...ili shtiah da zabavia izlizaneto si v chujbina s 2-3 godini...Taka che ne samo che ne se sramuvam che sam bila na 'sotsial', ami smiatam che tova e edno ot nai-pravilnite reshenia koito sam vzela do sega...
Naistina ne vijdam zashto niakoi gledat s prezrenie na horata jiveeshti na sotsial (kogato ne sa na sotsial do jivot that is). V kraia na kraishtata tova si e vapros na lichen izbor...
Sas zdrave!
Navremeto (v BG) nakarah togavashnia mi shef da me sakrati i poluchavah pomoshti za bezrabotni (6m) dokato se gotveh za izpitite si za chujbinata...bez tia vreme i pari (s koito si plashtah urotsite, uchebnitsite i t.n. dokato domashnite me izhranvaha) niamashe da uspeia...ili shtiah da zabavia izlizaneto si v chujbina s 2-3 godini...Taka che ne samo che ne se sramuvam che sam bila na 'sotsial', ami smiatam che tova e edno ot nai-pravilnite reshenia koito sam vzela do sega...
Naistina ne vijdam zashto niakoi gledat s prezrenie na horata jiveeshti na sotsial (kogato ne sa na sotsial do jivot that is). V kraia na kraishtata tova si e vapros na lichen izbor...
Sas zdrave!
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
не е басх таиBabaPena написа:
Sas zdrave!
ж БГ ти си излъгала системата и си изчезнала а тук от небето ли мислиш че падат тези пари?
не е въпрос на личен избор а на обществен.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Ne mislia che padat ot nebeto, Kole. Prosto az niamam nishto protiv danatsite mi da se izpolzvat za da moje niakoi nov imigrant da si stapi na krakata...osobenno ako v Bg e rabotil tri raboti za da sabere parite za imigratsionnite taksi i ne e imal vreme da uchi angliiski... da ne govorim che v mnogo sluchai e po-izgodno za edna maika da si gleda detsata na sotial vmesto da se blaska na 2 raboti za da si plashta detskata gradina...i nakraia nito detsata i otgledani, nito parite, pari...po-dobre taka otkolkoto da pileiat milioni za stroitelstvoto na grozni sgradi i t.n. V dobavka - parite koito darjavata shte dade za da moje niakoi da se usavarshenstva profesionalno shte se varnat desetokratno kato toi/tia pochne rabota...Lichno mnenie.
Vij tia koito sediat na sotsial ot marzel ili se obiaviavat za invalidi...druga rabota...
A za izrabotvaneto na Bg darjava...sreshtu 6m pomoshti za bezrabotni milata ni rodina poluchava chovek koito se griji za dvama pensionera, koito ostaveni na vnimanieto na darjavata biha umreli ot glad...ili biha visnali na sotsialni pomoshti za dosta poveche ot 6 mesetsa, da sa mi jivi i zdravi!
Prosto triabva da pozategnat sistemata v Ca che da ne moje razni pishman hitretsi da se misliat za po-umni ot ostanalite...
Vij tia koito sediat na sotsial ot marzel ili se obiaviavat za invalidi...druga rabota...
A za izrabotvaneto na Bg darjava...sreshtu 6m pomoshti za bezrabotni milata ni rodina poluchava chovek koito se griji za dvama pensionera, koito ostaveni na vnimanieto na darjavata biha umreli ot glad...ili biha visnali na sotsialni pomoshti za dosta poveche ot 6 mesetsa, da sa mi jivi i zdravi!
Prosto triabva da pozategnat sistemata v Ca che da ne moje razni pishman hitretsi da se misliat za po-umni ot ostanalite...
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
съгласен
освен за майката - да не ги е раждала
такива държавата трябва да ги взима и да ги обучава за разни работи за да не си халосват патроните хората
хем и абортите ще станат по популярни.
освен за майката - да не ги е раждала
такива държавата трябва да ги взима и да ги обучава за разни работи за да не си халосват патроните хората
хем и абортите ще станат по популярни.
Abe spored men e po-dobre da ima njakakav kraen srok na sociala, za da ne se poluchava profesija socialadjiya. Ako chovek go izpolzva tuk za da se adaptira kam iziskvanijata na pazara na truda (tova razbira se ako ne e podgotven), darjavata shte ima po-goljama polza ot nego, vapreki che mu e plashtala social za izvestno vreme. To si zavisi ot choveka kak shte go izpolzva. Edni moi prijateli v Montreal skoro se sreshtnaha s tehni kolegi, koito pristignaha ednovremenno s tjah predi 3 godini, ama v Toronto. Moite prijateli bjaha na social, onezi ne. Dvojkata ot Montreal parvo nauchiha ezika, posle profesionalni kursove, otskoro edinijat ot tjah raboti kvalificirana rabota, a drugijat toku-shto zavarshi i sigurno veche i toj e tragnal na rabota. Dvojkata v Toronto - i dvamata po fabriki i to dosega, dori anglijski ne sa uspeli da nauchat kato horata. Nikakvi perspektivi. Znam che tuk mnogo zloupotrebjavat sas sociala i ne si davat mnogo zor, ama pak kazvam che si zavisi ot choveka.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
сървайвър, аз смятам за нечестно някой който не е платил един цент да взима за да се научи как да е по добър от честните работливи хора.
Аз за това имам големи проблеми с тая социална държава. За мен държавата би трябвало да им дава само хляб и вода и тук таме сирене а не пари на ръка.
Аз за това имам големи проблеми с тая социална държава. За мен държавата би трябвало да им дава само хляб и вода и тук таме сирене а не пари на ръка.
Аз съм за него (поне в началото)....но и аз мисля, че трябва да има някакъв краен срок....за да не се злоупотребява с него
....че като свикнеш и после ти идва нанагорнище

....че като свикнеш и после ти идва нанагорнище

"Добре е да имаш пари и нещата, които можеш да си купиш с тях, но също е добре, от време на време да се уверяваш, че не си загубил нещата, които не могат да се купят с пари"