Пиша така, защото съм реалистка! Както самата ти даваш като информация, средната заплата за биолози е от порядъка на 60,000$ годишно. Това е малко по-различно от 100,000$, не мислиш ли? За да стигнеш до тези 100,000$ ще ти трябва време! И то не месеци, а години. Повярвай ми, никой няма да те назначи със 100,000$ заплата, освен ако не си гениална. Е, аз си признавам, че може да съм добър професионалист, но гениална далеч не съм! Ако ти имаш някакъв особено търсен талант, тогава вече става въпрос за друго нещо. А тези бонуси, които посочваш ме учудват. Не зная откъде черпиш информация, но честно казано не съм чувала да се дават по 50% бонуси! Че и автомобил?! Може и да не съм информирана добре, не споря. Хайде да не водим излишни спорове, а да поговорим отново след няколко години. Тогава ще видим кой крив, кой прав.BabaPena написа: Sega po vaprosa za parite , ne znam kakvo znachi 'edin vid kolejka', no priemam che si s biologichesko obrazovanie i Ph.D... Uchudva me fakta che sme na razlichno mnenie. Moje bi ne si gledala skoro job bankite ili ne ti se e nalagalo da si tarsish nova rabota?...Da podchertaia: NE iskam da se zaiajdam...vazmojno e da imash pred vid neshto koeto sam nedogledala/nedorazbrala...vse pak sam v Kanada samo ot godina...
Kakto kolegata (Sasho71, Ph.D.) kaza startova zaplata ot 90 bona za biohimik s Ph.D. v kompania ne e himera, a postijima realnost s malko kasmet (pri jeliazno CV that is). Za protokola: ot okolo 20 choveka zavarshili SU/BF s men na vremeto pone 10 sa s jeliazno CV t.e. zapadno Ph.D. i saotvetnia broi publukatsii v nad sredni spisania. Mojesh da pitash kolegata kolko mu predloji Apoteks edva li ne na letishteto minalata godina kato doide v Kanada. (Da ne izlaja, 25 na chas li beshe, Sasho? Stava vapros za chovek bez gram kanadski opit!!!).
Srednata zaplata za biolozi v Alberta za 2003 god (dannite za 2005 izlizat prez septemvri) e 58 400 (za Ontario i BC sa po-visoki, v nashe selo sme malko nadolu). Ako te interesuva moje da poglednesh tuk (tova e ofitsialna darjavna statistika):
http://www.alis.gov.ab.ca/wageinfo/Cont ... &Page=Home
Аз твърдя, че семейство от двама висококвалифицирани специалисти на възраст между 35 и 45 години и с добра професионална реализация, но без да са "гении" или на високи корпоративни постове реално могат да получават сумарно от порядъка на 160,000 до 180,000 годишно, като при това колите им няма да служебни, а лични. Това не отхвърля възможността и за по-високи заплати, просто за мен това е един съвсем реален сценарий. Това обаче е повече от достатъчна сума за живот на четиричленно семейство, повярвай ми! Просто не бива да се забравя, че когато хората живеят заедно основните им разходи не се умножават по две, а нарастват с определен процент (имам предвид разходи за храна, ток, вода, моргидж); кола, застраховка се удвоява, децата са голям разход, но въпреки това остават пари за "екстри". Та това е моето мнение. Дано ме опровергаеш! Ще се радвам да ми кажеш, че са те назначили на работа с 90,000$ основна заплата, служебна кола и възможност за 50% бонус.