Закупуване на имот от чужденец

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
MGA

Закупуване на имот от чужденец

Мнение от MGA »

Имам следния въпрос- може ли чужд гражданин да купи имот (примерно апартамент) в Канада и ако да, дали ще го обложат с някакви такси. Сега ще обясня защо питам. Мои познати, които са започнали процедурата за имиграция за Федерална Канада преди 1 година и имат излишни 70 хил. евра искат да си купят апартамент сега, защото докато дойдат не се знае с колко ще са се увеличили цените. Предлагат ни ( ние сме PR, от 1 година сме тук) да ни изпратят парите и ние да го купим на тяхно име. Или да го купим на наше име и после да им го прехвърлим с покупко-продажба. Не съм наясно с начините за закупуване на имоти, нито ми се дават излишни пари да се консултирам със специалисти. Ако някой има инфо по въпроса или знае сайтове където бих могла да потърся ще съм благодарна ако ми пише.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

zavisi,
niama da gi taksuvat razlichno - v canada chujdencite se tretirat kato naturalni subekti
property law e ostaven v racete na provinciite
Prince Edward Island, Saskatchewan, and Nova Scotia imat limiti za chujdenci, drugite provincii ne

vse pak e dobre da se posavetvate s advokat
takiva transakcii se reportuvat na maroderite ot revenuto i moje da vi smetnat che perete pari.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
MGA

Мнение от MGA »

В такъв случай могат ли те да си го платят от БГ, за да се избегне транзакцията? Т.е. транзакция пак ще има, но те директно ще преведат парите на продавача.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

obiknovenno ne zashtoto triabva da se registrira i da se napravi title search i title transfer
vsichki transakcii nad 10 k se reportuvat
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Таратор

Re: Закупуване на имот от чужденец

Мнение от Таратор »

MGA написа: Мои познати, които са започнали процедурата за имиграция за Федерална Канада преди 1 година и имат излишни 70 хил. евра искат да си купят апартамент сега, защото докато дойдат не се знае с колко ще са се увеличили цените.
Е, може и да паднат цените или да се задържат. Няма нищо сигурно в тези времена.
bateto

Мнение от bateto »

Първо едно уточнение-70К ЕУ са около 105К КАД.Би трябвало след като сте от 1 год. тук да сте обяснили на приятелите си ,че цената на апартамент средна хубост тук започва от 150К и нагоре .А за надежден апартамент трябват 200К,не говоря за скъп на добро место там са от 300К до милион.За 105 едва ли би се намерила някаква кочина в рамките на града.
По разумное да си държат паричките и като дойдат тук след като започнат постоянна работа да ги инвестират в покупката на някакъв бизнес ,а ако не им се занимава с подобна дейност да ги дадат като даун за някой четириплекс ,който ще се изплаща от наема ,че и пари за екскурзии до Куба и Хаваите ще им остават.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

bateto написа:Първо едно уточнение-70К ЕУ са около 105К КАД.Би трябвало след като сте от 1 год. тук да сте обяснили на приятелите си ,че цената на апартамент средна хубост тук започва от 150К и нагоре .А за надежден апартамент трябват 200К,не говоря за скъп на добро место там са от 300К до милион.За 105 едва ли би се намерила някаква кочина в рамките на града.
По разумное да си държат паричките и като дойдат тук след като започнат постоянна работа да ги инвестират в покупката на някакъв бизнес ,а ако не им се занимава с подобна дейност да ги дадат като даун за някой четириплекс ,който ще се изплаща от наема ,че и пари за екскурзии до Куба и Хаваите ще им остават.
бате доколкото си спомням на теб с доходи с 6 цифри и 3 години тук не ти дадоха дори и 30К заем, а на тях няма да дадат и 5К, да не говорим за бизнеса дето ще купят с 100К.

този казус трябва да се разясни за коя провинция и град става дума.
Аз мога да дам акъл за Квебек и приканвам всеки да дава акъл само върху въпроса и само ако ПОНЕ знае нещо, което не е НА УХО или собствена НЕРЕАЛИЗИРАНА фантазия :wink:
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

dani, ako nameriat 4-plex za 300 i slojat 33% down ne biha li im dali zaem v Montreal?
Ako ne, mogat da si vzemat ot Toronto - az shte gi uredia (verno che e malko visoka lihvata ama...)
MGA

Мнение от MGA »

Става въпрос за Калгари, Алберта. Onebedroom на сносно място тук могат да си купят за около 150 000. Само преди една, две години цените са били с около 8% по-ниски. След две, три години, когато се очаква най-после да получат виза цената може и да е 200 000 на подобен апартамент. Като дойдат ако искат могат да живеят там, да го продадат, да го дават под наем или каквото си поискат да го правят. Хората ме помолиха просто да разбера дали могат да купят с парите си нещо тук, чисто технически как стои въпроса.
Благодаря на Колю за сайта който ми прати. От там разбрах поне че няма пречка чужденец да купува недвижима собственост в Канада. Как , обаче , става това тепърва ми предстои да се ровя.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

ne sam speciaist no mislia che dori v calgari shte spadnat cenite do 2 godini, makar i s po malak procent ot tezi tuk.
bateto

Мнение от bateto »

Бгмонтреал,кво неразбираемо казах с което не си съгласен.От летището никой няма да им даде заем за четириплекс даже и да сложат 100К даун и заради това написах кодовата думичка ;когато започнете постоянна работа; и понеже ме мързеше пишейки да навлизам в подробности какво трябва да означава сега ,ще хвърля малко светлина семпло ,но не за теб който си наясно с нещата ,а за хората които поставят въпроса.
Ако хората след пристигането си тук започнат постоянна работа ,започнат от А и Б кредитната си история с получаването си на първите кредитни карти,придържайки се към правилата след един обозрим период от година две никой няма да им откаже ако сложат 100К даун да станат собственници на един доходен имот както му викат руснаците.
Относно примера който даваш с мен не е точен.Ако имах 6 цифрен доход и добър кредитен рейтинг/който имам/ никой нямаше да ми откаже 30К.,а и при такъв доход нямаше да ми се налага аз да им се моля ,а каквото ми трябва щях да си го платя кеш.
Никъде не съм написал,че каквото хвърчи се яде,дадох си мнението само защото ми се струва ,че е много наивистично да се предприема такъв ход от човек ,който няма представа от Канада и му предстоят години до идването тук.
А що се отнася за закупуването на бизнеса си прав,не може да се купи от разстояние ,трябва да познаваш малко действителноста тук,но все пак сумата от 100К когато си наясно какво искаш да правиш не е за подценяване.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

bateto написа:Бгмонтреал,кво неразбираемо казах с което не си съгласен.От летището никой няма да им даде заем за четириплекс даже и да сложат 100К даун и заради това написах кодовата думичка ;когато започнете постоянна работа; и понеже ме мързеше пишейки да навлизам в подробности какво трябва да означава сега ,ще хвърля малко светлина семпло ,но не за теб който си наясно с нещата ,а за хората които поставят въпроса.
Ако хората след пристигането си тук започнат постоянна работа ,започнат от А и Б кредитната си история с получаването си на първите кредитни карти,придържайки се към правилата след един обозрим период от година две никой няма да им откаже ако сложат 100К даун да станат собственници на един доходен имот както му викат руснаците.
Относно примера който даваш с мен не е точен.Ако имах 6 цифрен доход и добър кредитен рейтинг/който имам/ никой нямаше да ми откаже 30К.,а и при такъв доход нямаше да ми се налага аз да им се моля ,а каквото ми трябва щях да си го платя кеш.
Никъде не съм написал,че каквото хвърчи се яде,дадох си мнението само защото ми се струва ,че е много наивистично да се предприема такъв ход от човек ,който няма представа от Канада и му предстоят години до идването тук.
А що се отнася за закупуването на бизнеса си прав,не може да се купи от разстояние ,трябва да познаваш малко действителноста тук,но все пак сумата от 100К когато си наясно какво искаш да правиш не е за подценяване.
прав си, но явно хората трябва сами да разберат - иначе обеснявааааааааааааааш
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Заключено