Аспирина и аналгина се купуват без рацепта. Малко по-скъпички са в сравнение с България.
Аналгина е забранено лекарство в Канада и не се произвежда.
НОСЕТЕ В ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА ЛЕКАРСТВА!!!! Не е нужно да пристигнете и да приревете на роднини! Не че до ден днешен не ми пращат (все пак имат навика да свършват...), но особенно за първите месеци бъдете готови. Носете спазмолитици-тук няма.Но-шпа, спазмалгон, бусколизин и т.н.,билки (смрадлика, мечо грозде...),антисептици (риванол, калиев перманганат), Тирцин, Трахизан, амидофен,противокашлични, отхрачващи и втечняващи (последните тук няма да намерите),широкоспектърни антибиотици за няколко курса (оспамокс например),противозачатъчни и презервативи (тук са много скъпи). Не забравяйте превързочни материали и всякакъв вид мазила- фастум, финалгон,волтарен, антибиот. пасти,йодасепт,ихтиол... Носете ВСИЧКИ видове лекарства към които сте си свикнали + термометър (ако нямате навика да мерите температурата в устата или ануса) Не се притеснявайте от количества-никой няма да направи проблем каквито и да са те. Аз носех един куфар с лекарства, включително ампули, спринцовки и даже системи...

Не съм съжалила ЗА НИЩО!!!!