Интернет доставчик в Торонто?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Интернет доставчик в Торонто?

Мнение от Kirilius »

Дойде време да си пусна интернет. До колкото разбирам нямам много голям избор на доставчици. Основният избор е Bell или Rogers. Има една основна разлика между двата: Bell предлагат DSL интернет, а Rogers - интернет по TV cable.

За 45 долара на месец и Bell и Rogers предлагат 3 MBit негарантирана скорост. Въпросът е: кое е по-надеждно в Торонто - DSL или Cable?

Накои познати ме съветват да взема DSL, че скоростта не зависи от това, колко потребители има активни в квартала. Други (от USA) ми казват да си взема Cable, защото DSL върви по телефонните кабели, а те били НАД земята в USA. Това влияе зле на връзката. И за двете има за и против. Въпросът ми е как е положението в Торонто?

Има ли някой, който се е вързал с Bell? Някакви проблеми :?:
Има ли някой, който се е вързал с Rogers ? Някакви проблеми :?:

Благодаря!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

aз година и половина ползвам Rogers-връзката ми супер бърза и много добра и съм много доволен. Още повече че те нямат горна граница за трансфер , докато Белл имат и току виж ти е дошла сметка от 400-500$ зашото си надскочил лимита, точейки като мен постоянно от Е-мулето филми и музика :D
Така че си вземи High speed Extreme-5 mbps za 50$/месец и няма да съжаляваш. Ако го комбинираш с кабелната и дигиталната ще ти излезе и с 15% по-евтино.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Gesh

Мнение от Gesh »

Аз имам опит от ползването на rogers - не са лоши, но на един познат му беха резнали нета за няколко дена с обяснението, че много го бил ползвал.
Ако ползваш две услуги от тях (от кабелна, нет и телефон), но не базовите пакети, верно имаш 15% отстъпка. Иде реч да им правиш поне 80-100 долара сметка на месец.
По едно време бях намерил едни по малки - името им беше нещо като web3. Tе ми предлагаха за 30 кинта + тах 3мбит, неограничен, динамично IP, което обаче рядко се сменя (същото като при роджърс)..., абе за квото се сетих ги питах - сичко изглеждаше ок.
За мен бел и роджърс са си мастодонти - надеждна, но малко overpriced услуга.
Разгледай тука:
http://www.toronto.hm/isp.html
http://www.acanac.ca/
vanko22

Мнение от vanko22 »

Brato, koito i da izberesh vse shte ti e vutre,taka che stiskai ochi i smelo napred.Az polzuvam rogers veche edna godina i sum niamal problemi,no izbora si e tvoi.
Аватар
mitko pitko

Мнение от mitko pitko »

sasho71 написа:... Още повече че те нямат горна граница за трансфер , докато Белл имат и току виж ти е дошла сметка от 400-500$ зашото си надскочил лимита, точейки като мен постоянно от Е-мулето филми и музика :D ...
Това не е вярно.

http://service.sympatico.ca/index.cfm?m ... ent_id=104
http://service.sympatico.ca/index.cfm?m ... gory_id=82
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

mitko pitko написа:
sasho71 написа:... Още повече че те нямат горна граница за трансфер , докато Белл имат и току виж ти е дошла сметка от 400-500$ зашото си надскочил лимита, точейки като мен постоянно от Е-мулето филми и музика :D ...
Това не е вярно.

http://service.sympatico.ca/index.cfm?m ... ent_id=104
http://service.sympatico.ca/index.cfm?m ... gory_id=82
вярно е...отчасти :D няма да е 400-500$ ама тия 2 гб са нищо така че всеки месец по 30$ глоба си е жива прееееебавка. Пък и тия смешници нямат 5 мбита връзка кат rogers.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

the history:
bell imashe granica, rogers niamashe
sega bell niama a rogers ima

az sam s bell shtoto kadeto jiveeh niamahme rogers
sega me marzi da se smeniam ama mrazia bell
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
speedy

Re: Интернет доставчик в Торонто?

Мнение от speedy »

Kirilius написа:Дойде време да си пусна интернет. До колкото разбирам нямам много голям избор на доставчици. Основният избор е Bell или Rogers. Има една основна разлика между двата: Bell предлагат DSL интернет, а Rogers - интернет по TV cable.
И двете са добри, но и проблем може да имаш и с кабел и с DSL. DSL-a зависи от това колко си далече от телефонната централа и на какъв тип жица си.

А такова нещо като гарантирана скорост няма. Виж кое ти излиза по-изгодно ако можеш да го комбинираш с други услуги - кабелна телевизия, нормален телефон, мобилен телефон и каквото още предлагат и двете фирми.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
shark6286

Мнение от shark6286 »

Чувал съм че при DSL upload канала е многократно по-бавен от download. Това май е и при другите видове връзки, но май за DSL важи най-много. Това е кофти при P2P програмите, които искат и да ъплоадваш. Ако накой знае повече, нека сподели.
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

Аз като гледам от посочените линкове, Бел имат лимит само на най-евтиния си план - basic. За high-speed няма лимит.

Вчера поразпитах в един център на Бел. Казаха ми, че скоростта на upload и download е еднаква и е "up to 3Mbit". Освен това съм имал постоянен IP адрес - това вярно ли е? Момата зад щанда не ми изглеждаше много убедена.

Rogers имат динамични IP адреси и имат upload скорост 384 Kbit, което ще рече, че че ми е мнооого по-тудно да host-вам някакъв сайт на компютъра си.
speedy

Мнение от speedy »

Kirilius написа:Аз като гледам от посочените линкове, Бел имат лимит само на най-евтиния си план - basic. За high-speed няма лимит.

Вчера поразпитах в един център на Бел. Казаха ми, че скоростта на upload и download е еднаква и е "up to 3Mbit". Освен това съм имал постоянен IP адрес - това вярно ли е? Момата зад щанда не ми изглеждаше много убедена.

Rogers имат динамични IP адреси и имат upload скорост 384 Kbit, което ще рече, че че ми е мнооого по-тудно да host-вам някакъв сайт на компютъра си.
Всички скорости, в която и да е посока при кабел и DSL са "up to...". Адресите са динамични и в двата случая. Сайт за дълго време не може да хостваш. Дори и да си играеш с динамичен DNS, ще те усетят и ще ти отрежат интернета. Има го по договорите.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

А какво имат предвид в Bell, като ми казват, че за да си пусна нет, трябва първо да има "ground line"?

Това значи, че трябва да се абонирам за телефонната услуга на Bell или просто имат предвид жицата като хардуер :lol:

Щото аз имам телефонна розетка от Bell, но искам да си пусна интернет телефон от Vonage или нещо подобно.
Аватар
Shtono
Обратна връзка:

Мнение от Shtono »

Kirilius написа:Това значи, че трябва да се абонирам за телефонната услуга на Bell или просто имат предвид жицата като хардуер :lol:
Moje i da ne si puskash telefon kam Bell no shte tryabva da im plashtash okolo $10 na mesec samo za "jicata"
Заключено