tochica, като че ни чуха разговора и във вечерните новини много ясно и категорично повториха няколко пъти това, което казах- решението и отговорността за приземяването носи само пилота. Пиърсън никога не бил затварял по метео-условия.

JOY, мъжът ти правилно те е информирал. За саолет от класа на A340 и няколко трескавици не са проблем. В една друга тема фоксбатър спомена за пилотскта грешка, като според мен най-показателно е свидетелството на един моторист, който е вървял успоредно по магистрала 401 точно по време на "прземяването" на самолета. Според него самолета не се е приземил, а "приводнил" - т.е. хидропланирал е и е нямало как просто да спре в определената му за целта писта. Очевидно екипажа не е трябвало да приземява самолета в този момент - пистата е била нещо като False Creek във Ванкувър. Естествено за този риск е трябвало да знаят и от контролната кула - отговорността е взаимна.JOY написа:Мъжът ми ме информира, че сама по себе си мълнията не е опасна-самолетът имал защита...Какво е станало-един бог знае...
Малко повече информирана от вас изглежда.Интересно откъде е толкова информирана Joy.
Както винаги-компетентна във всичко.Немам думи.JOY написа:Малко повече информирана от вас изглежда.Интересно откъде е толкова информирана Joy.Като съпруга с 15 годишен стаж на човек занимаващ се професионално с разследване на авиокатастрофи-май не е зле.
![]()
Няма Вип-мип! Отговорнотта за кацането е изцяло на пилота при който и да е полет. Наземния контрол не взима никакви решения. Гледайте телевизия-казах вече, че това го казаха снощи поне няколко пъти!
Което означава, че ако причината за катастрофата се окажат метереологични условия, не му завиждам на екипажа.![]()
Целият въпрос сега е- герои ли си пилотите или точно обратното.![]()
Страннен ми е факта метео-условията да имат пръст в тази работа...Подобни самолети кацат безпроблемно в много по-лошо време-дъжд, вятър,буря, град...не би трябвало да е проблем.
Мерси!Както винаги-компетентна във всичко.Немам думи.
Моля,моля.Не ме дразни твоята компетентност,само че ти първия човек когото познавам,който е компетентен по всичко.Ако ти случайно не знаеш нещо,винаги има твой познат,който е минал по пътя,и той знае!!!!Учуден съм,пак повтарям,ти си първото човешко същество,което е компетентно по всичкоJOY написа:Мерси!Както винаги-компетентна във всичко.Немам думи.Чувствам се поласкана. Но ти още не познаваш и малка част от "талантите ми", защото най-големият е "скромност"...
Да не би компетентността на хората във форума да дразни некомпетентните? Почвам да оставам с такива впечатления...Някои хора като нямат какво да кажат и обръщат всяка тема в обсъждане на моя милост...
Някои от нещата са така както ги казваш. Да ама не едно е са гледаш чувала отстрани, а друго е да го вдигнеш и да усетиш колко тежи.Малко повече информирана от вас изглежда. Като съпруга с 15 годишен стаж на човек занимаващ се професионално с разследване на авиокатастрофи-май не е зле.