АВИОКАТАСТРОФА В ТОРОНТО.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Joy

Мнение от Joy »

Нищо не разбирам от совалки. :? Така и не схванах какви са тези парчета за които говорят по цял ден... :lol: А и не ме интересува честно казано... Нямам намерение да летя в космоса, а със самолети ще пътувам винаги. На теб ако ти е ясно, аз имам нужда да ми бъде доизяснено... :roll:

tochica, като че ни чуха разговора и във вечерните новини много ясно и категорично повториха няколко пъти това, което казах- решението и отговорността за приземяването носи само пилота. Пиърсън никога не бил затварял по метео-условия. :roll:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

JOY написа:Мъжът ми ме информира, че сама по себе си мълнията не е опасна-самолетът имал защита... :roll: Какво е станало-един бог знае...
JOY, мъжът ти правилно те е информирал. За саолет от класа на A340 и няколко трескавици не са проблем. В една друга тема фоксбатър спомена за пилотскта грешка, като според мен най-показателно е свидетелството на един моторист, който е вървял успоредно по магистрала 401 точно по време на "прземяването" на самолета. Според него самолета не се е приземил, а "приводнил" - т.е. хидропланирал е и е нямало как просто да спре в определената му за целта писта. Очевидно екипажа не е трябвало да приземява самолета в този момент - пистата е била нещо като False Creek във Ванкувър. Естествено за този риск е трябвало да знаят и от контролната кула - отговорността е взаимна.
Аватар
gerchev
Обратна връзка:

Мнение от gerchev »

да доста интересни мнения сте написали по случая с катастофата.
Интересно откъде е толкова информирана Joy.
Има доста странности в разказите

Да ви кажа как спира самолета.
След като опре на пистата пилота трябва да включи реверс на двигателите ( въздушната тяга се обръща посредством лопатките на турбината и започва да духа в посока обратна на движението и така спира. Няма как да знае пилота дали ще включи реверса в въздуха юот самолета ще падне като круша.

Рещението за кацане независимо от МТО условията се взима единствено от екипажите на ВИП полетите.
Останалите самолети в зависимост от МТО и статут на летището се и типа на самолета взимат от наземния контрол има допустими параметри Хорзонтална видимост. страниичен вятър. насрещен вятър, влажност. височина на долния слой облаци височина на горния слой облаци, тип на облаците, МТО авления и още доста параметри, но те са за професионалисти,
След като са отказали реверсите на двигателите е нормално да потъси път за по малко щети на земята след като е кацнал избор на посока и дължина и възможни препятствия. Преди началото на всеки полет се обсъждат летището на което са каца неговите заходи и резервни варианти и близки летища за кацане. Затова избухнаха резевоарите в тях има винаги гориво или запас за кацане на летише позволяващо кацане на съптветния тип самолет.

Има и още параметри но те са за други хора.

Нека не излагат действия като факти от хора които нямат идея как стават някои неща.
Joy

Мнение от Joy »

Малко повече информирана от вас изглежда. :roll: Като съпруга с 15 годишен стаж на човек занимаващ се професионално с разследване на авиокатастрофи-май не е зле. :lol:
Няма Вип-мип! Отговорнотта за кацането е изцяло на пилота при който и да е полет. Наземния контрол не взима никакви решения. Гледайте телевизия-казах вече, че това го казаха снощи поне няколко пъти!
Което означава, че ако причината за катастрофата се окажат метереологични условия, не му завиждам на екипажа. :roll:
Целият въпрос сега е- герои ли си пилотите или точно обратното. :D

Страннен ми е факта метео-условията да имат пръст в тази работа... :roll: Подобни самолети кацат безпроблемно в много по-лошо време-дъжд, вятър,буря, град...не би трябвало да е проблем.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

JOY написа:
Малко повече информирана от вас изглежда. :roll: Като съпруга с 15 годишен стаж на човек занимаващ се професионално с разследване на авиокатастрофи-май не е зле. :lol:
Няма Вип-мип! Отговорнотта за кацането е изцяло на пилота при който и да е полет. Наземния контрол не взима никакви решения. Гледайте телевизия-казах вече, че това го казаха снощи поне няколко пъти!
Което означава, че ако причината за катастрофата се окажат метереологични условия, не му завиждам на екипажа. :roll:
Целият въпрос сега е- герои ли си пилотите или точно обратното. :D

Страннен ми е факта метео-условията да имат пръст в тази работа... :roll: Подобни самолети кацат безпроблемно в много по-лошо време-дъжд, вятър,буря, град...не би трябвало да е проблем.
Както винаги-компетентна във всичко.Немам думи.
Joy

Мнение от Joy »

Мерси! :D Чувствам се поласкана. Но ти още не познаваш и малка част от "талантите ми", защото най-големият е "скромност"... :D

Да не би компетентността на хората във форума да дразни некомпетентните? Почвам да оставам с такива впечатления...Някои хора като нямат какво да кажат и обръщат всяка тема в обсъждане на моя милост... :roll:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Разследването на причините за тази катастрофа тепърва почва и ще мине доста време докато има официално становище. Мисля че в тази статия са отразени доста точно всички въпроси на които ще трябва да отговори разследването:

The Globe and Mail

Специално за Джой с пожелание за повече толерантност към мнения различни от нейното, ще копирам първото изречение от статията:

Heavy rain and thunderstorms can pose serious landing hazards even for modern, well-equipped jet aircraft flown by highly trained and experienced crews.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

JOY написа:
Мерси! :D Чувствам се поласкана. Но ти още не познаваш и малка част от "талантите ми", защото най-големият е "скромност"... :D

Да не би компетентността на хората във форума да дразни некомпетентните? Почвам да оставам с такива впечатления...Някои хора като нямат какво да кажат и обръщат всяка тема в обсъждане на моя милост... :roll:
Моля,моля.Не ме дразни твоята компетентност,само че ти първия човек когото познавам,който е компетентен по всичко.Ако ти случайно не знаеш нещо,винаги има твой познат,който е минал по пътя,и той знае!!!!Учуден съм,пак повтарям,ти си първото човешко същество,което е компетентно по всичко :?:
Аватар
gerchev
Обратна връзка:

Мнение от gerchev »

Малко повече информирана от вас изглежда. Като съпруга с 15 годишен стаж на човек занимаващ се професионално с разследване на авиокатастрофи-май не е зле.
Някои от нещата са така както ги казваш. Да ама не едно е са гледаш чувала отстрани, а друго е да го вдигнеш и да усетиш колко тежи.

Мога да кажа, че съм с 12 годишен опит в Управление Въздушно Движение и ако има нещо да бъбрим то не е с теб.

Не се изказвай като експерт не е уместно тук да го правиш. Моля не подвецдай аудиторията със заключения. Има комисия която се занимава, те не са казали още нищо а ти вече даваш заключения.
Би могла да бъдещ по полезна в Комисията която разследва случая, пък току виж си станала номер 1.

Явно си много знаеща от области като Електроника, Хидравлика, Теория на флуидите, АероНавигация. Аеродинамика, Саомолетостроене. Реактивни двигатели. Психология и няма да ми стигне времето да ги изписвам до края.

Може ли да разкажеш технически подробности за кацането на Дискавъри, може би.

Наистина ли си такъв талант? Не съл чел твои статии по въпроса с авиокатастрофите. Интересно ми е какво ли е написано в тях , само да не са като тези по горе, че ще ми изгубят времето да чета розови сценарии.
Спечели ли са Канадците от теб
Заключено