САЩ vs. КАНАДА

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

todor++ написа: Може ли и Горно Уйно vs Долно Уйно?
Може ! Важното е темата да от типа определящи живота и да не е разглеждана до сега ! :idea: :)
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

Tutankamon написа:Защо сега трябва да сравняваме живота в Канада и Щатите, то е ясно, че живота в Канада е по-добър, при положение, че има голям поток на имигранти от Америка в Канада.
Абе то ще ви оставя за 24 часа,и толкова глупости ще наговорите......Смея се с глас тук пред тази чудна тема,която сте заформили.Тутанкамончо,или както ти е името мойто момче колко години си живял в САЩ,та си толкова компетентен?Аз се чудя защо има толкова навалица по летището,хора с куфари се изнасят към Канада,а то каква била работата.При вас било по-хубаво.Не ми разправяй смешки,че утре ще разкажа на колегите какви неща чета из Бг-ските форуми,ще говорят за теб докато си жив.Оставям настрана Батето,както съм му казвал неведнъж-мина надлъж и нашир по сащ магистралите,и той взе да разбира от КУЛТУРАТА!!!!! даже тук.Смешно,смешно,чат тъжно.Никой не чува Колето,дето е живял тук,всеки обяснява какво знае,ама го знае,ей тъй,по БГ-ски.Дайте по-леко с цигарките,много трева пушите,и много глупости дрънкате.Бате,ти да не ти отиде шофьорската книжка с тази трева бе батковата?ПОсле как ще натрупаш милионите и как ще си въртиш синджира на несебър??????Абе я само се върнете назад да прочетете какви глупости сте писали,може и да се почувствате неудобно :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Botzo

Мнение от Botzo »

goliama mechka написа:.....Дайте по-леко с цигарките,много трева пушите,и много глупости дрънкате......
:haplio:
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Tutankamon написа:Доколкото знам, в момента Канада се опитва да понамали потока на американците, като предпочита имигрантите от други държави.
a па това е...немам думи,къде ги четете тези неща????????ама какво се чудя,нали и аз затова съм тук,искам да емигрирам в Канада,страна на моите мечти :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Тук спряха полетите за Канада,защото американците не се връщат,остават нелегални там.Сега вече знам каква е причината за спирането на тези полети към всички точки на Канада
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Tutankamon написа:КolioBalkanski, ела и виж за какво става на въпрос тук в Канада, голяма част от богатите евреи имигрират и живеят тук, но си въртят бизнеса в Америка. Защо мислиш правят ката, защото тук в Канада живеят спокойно, но патуват често до Щатите, щото там им е бизнеса, имат офиси, фирми в Америка, но живеят в Канада. Защо ли?
Последно да добавя-не знам колко знаете за града,където съм в момента,но тук е фул с евреи,и никои не мърда наникъде,най-вече на север.
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

goliama mechka написа:
Tutankamon написа:КolioBalkanski, ела и виж за какво става на въпрос тук в Канада, голяма част от богатите евреи имигрират и живеят тук, но си въртят бизнеса в Америка. Защо мислиш правят ката, защото тук в Канада живеят спокойно, но патуват често до Щатите, щото там им е бизнеса, имат офиси, фирми в Америка, но живеят в Канада. Защо ли?
Последно да добавя-не знам колко знаете за града,където съм в момента,но тук е фул с евреи,и никои не мърда наникъде,най-вече на север.
Учудваш ли се все още Голяма Мечко,че имаме такива "капацитети"като Тутанкамончо дето са като на всяка манджа мерудия?
Виж какви ги е сътворил и в съседната тема.
Док..... :idea:
TROUBLEMAKER
Аватар
Клечка За Чистене На Уши

Мнение от Клечка За Чистене На Уши »

евреите държат Щатите, дори за твое сведение ще ти кажа, че управляват света.
Аууууу много мерси, че се намери някой информиран да ме светне на тая дълбоко пазена и никому неизвестна тайна. А аз през цялото време се чудех кой мамка му е пък тоя дето управлява света.
Сещам се за 11 септември. Толкова дълбока конспирация, толкова дълбоко пазена тайна, че накрая се оказа, че целият свят я знае и е информиран. Ама тия тайни служби хич не си вършат добре работата.
А иначе то и в метрото в Лондон нямаше евреи, ама за пред медиите имаше един двама с еврейски фамилии - че как иначе, те държат и BBC и всички медии изобщо. Дори телевизия "СКАТ", където се изявява Волен Сидеров е тяхна, а "Атака" е само маскировка, за да заблудят по-добре плебеите.
Само за протокола - множествено число на "евреи" не се пише с "й".
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Моля да не се бърка миграцията на евреите през зимата към Монт Тремблант! Дори да ви изглежда че носят прекалено много багаж за една ваканция, това е просто защото са много суетни и имат много деца! След 1-2 седмици се връщат обратно, биливми. Освен това да се отбележи, че това не са най-богатите и охранени индивиди, онези не издържат на дългия полет дотук и кацат още в Аспен :idea: !
Циганите - на Сатурн !
Flanker

Мнение от Flanker »

anxeli написа:Моля да не се бърка миграцията на евреите през зимата към Монт Тремблант! Дори да ви изглежда че носят прекалено много багаж за една ваканция, това е просто защото са много суетни и имат много деца! След 1-2 седмици се връщат обратно, биливми. Освен това да се отбележи, че това не са най-богатите и охранени индивиди, онези не издържат на дългия полет дотук и кацат още в Аспен :idea: !
:lol: :lol: :lol: :thumbsup:
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

survivor написа:Един познат руснак, който живееше тук в Монреал, а като си взе паспорта отиде в Щатите, ми каза, че ако имаш деца, тук е за предпочитане, мисля че имаше предвид повече финансовата страна на въпроса. Като ти пораснат децата обаче е по-добре в САЩ. Наистина неговите деца сега учат в Макгил, та и висшето им образование ще му излезе без пари, дори след като вече се е изнесъл. Кольо, какво смяташ за тоза постановка :?: Защото само един човек ми го е казал това, може да е субективно. На мен лично ми се иска като пораснат децата да поживея в Ню Йорк, ама дотогава има време :D
това и аз съм го намислил, но твърдо детето ми няма да учи в Канада, та тук е с 10-20% по евтино, но взимаш диплома на която гледат като на такава от Мозамбик :wink:
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

bateto написа:Ти луда ли си ,НЙС е най голямата кочина която съм виждал на континента.Как и какво си представяш за този град ,че имаш такива странни желания.
бате, батееее има много хляб в теб, но и много хляб има да ядеш.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Mani
Обратна връзка:

Мнение от Mani »

Не съм съггласен за мозамбикската диплома.
survivor

Мнение от survivor »

bgmontreal написа: та тук е с 10-20% по евтино, но взимаш диплома на която гледат като на такава от Мозамбик :wink:
Ти това от собствен опит ли го знаеш :?:
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

bgmontreal написа:
това и аз съм го намислил, но твърдо детето ми няма да учи в Канада, та тук е с 10-20% по евтино, но взимаш диплома на която гледат като на такава от Мозамбик :wink:

Бгмонтреал с тия два реда си направил две яки изцепки.

1-во: За Мозамбик бла бла... Счетоводител човек си дай да говорим по-сериозно... с цифри :). В щатите броя на университетите е от порядъка на 2 000 две хиляди. Колко от тях си струва да завършиш? Бих казал 500. Съответно в Canada университетите са около 50 петдесет. Повечето от тях са на прилично световно ниво.
Хайде сега да погледнем класации на топ 100 университети на САЩ и Canada заедно.
Цъкни тук http://www.webometrics.info/top100_cont ... usa_canada

и тук http://ed.sjtu.edu.cn/rank/2004/Top%201 ... sities.htm

2-ро: Както се вижда във всяка класация има около 10 канадски университета барабар с хамериканските в първата стотица.
Бгмонтреал, вземи които щеш от 10-те канадски университета и го сравни с които искаш американски университет от топ 100 и ми кажи разликите в разходите за обучение дали са 10-20 % или няколкостотин процента? Ако пък сметнем съответните цени за образование в Quebec и САЩ ...

P.С. разни хора разни предпочитания... но справката по съотношение качество rating е красноречива

P.С.С последен въпрос: колко от американците учат в най-добрите 100 американски университета и колко в останалите около 2 000 две хиляди...
Аватар
Клечка За Чистене На Уши

Мнение от Клечка За Чистене На Уши »

Смятам, че класациите трябва да се правят по специаности, защото един университет не е добър във всичко. Аз ще пусна класацията на Financial Times за MBA. Ако някой се интересува от друга специалност, може да го подкрепи с данни. Тъй като това е топ 100, класацията е доста обширна, затова моето мнение е, че най-добре да се гледа топ 20 или в краен случай топ 50.

http://rankings.ft.com/rankings/mba/rankings.html
Заключено