ЗАЩО ИЗБРАХТЕ ТОЧНО КВЕБЕК СИТИ?vapros ot interviewto
ЗАЩО ИЗБРАХТЕ ТОЧНО КВЕБЕК СИТИ?vapros ot interviewto
molia ,ako niakoi iam gotov otgovor na tozi vapris neka pishe tuk.
Shte ocenia otgovora ako e na frenski
BLagodaria.
Vajno e
BLagodaria.
Vajno e
Спокоен: евтин град. Тук е ПЪРВИЯТ ФРАНКОФОНСКИ УНИВЕРСИТЕТ В СЕВ. АМЕРИКА. Няма майтап, много се гордеят с това. Чисто франкофонски град, а ти обожаваш френския език и това е най-добрата среда за усъвършенстването му. Най-бизо до европейските градове. Най-стария в Сев. Ам-ка...Абе каквото и най- да кажеш, няма да сбъркаш.
Виж за подробности темите от стария форум. Там писахме на няколко места. Гледай ОлдФорум3, за по-старите не знам.
Може да попрочете6 и от тук темите за д-вата Квекек и за сепаратизма, за да си заформиш някаква елементарна представа.
Виж за подробности темите от стария форум. Там писахме на няколко места. Гледай ОлдФорум3, за по-старите не знам.
Може да попрочете6 и от тук темите за д-вата Квекек и за сепаратизма, за да си заформиш някаква елементарна представа.
Обичам да преча
Безкрайни са безумията по интервютата.....
Аз лично не мога да разбера този тип въпроси, а и не съм се опитвала да обяснявам на интервюто защо сме избрали гр.Квебек!
Все едно да те питат защо живееш в София, а не във Варна....заради университета или заради транспорта или заради атмосферата....
Ако имаш там приятели или познати, които си посочил в документите, кажи, че заради тях - ще ти помогнат с квартира, търсене на работа и т.н. (J'ai des amis qui habitent dans la ville de Quebec et ils vont m'aider avec le logement, me trouver un emploi....ала-бала).
Ако ли не, просто кажи, че града ти допада и считаш, че там би се чувствал най-на място.
Поне това е моето мнение - колкото по-непринудени, неизкуствени, незаучени отговори се дават на интервюто, толкова по-добре. Мисля, че се цени много повече отколкото наизустените клишета.
Успех!

Аз лично не мога да разбера този тип въпроси, а и не съм се опитвала да обяснявам на интервюто защо сме избрали гр.Квебек!
Все едно да те питат защо живееш в София, а не във Варна....заради университета или заради транспорта или заради атмосферата....
Ако имаш там приятели или познати, които си посочил в документите, кажи, че заради тях - ще ти помогнат с квартира, търсене на работа и т.н. (J'ai des amis qui habitent dans la ville de Quebec et ils vont m'aider avec le logement, me trouver un emploi....ала-бала).
Ако ли не, просто кажи, че града ти допада и считаш, че там би се чувствал най-на място.
Поне това е моето мнение - колкото по-непринудени, неизкуствени, незаучени отговори се дават на интервюто, толкова по-добре. Мисля, че се цени много повече отколкото наизустените клишета.
Успех!
От предните форуми знам , че самите унтервюиращи са споменавали , че Квебек сити е по-удачното решение за семейства с малки деца .Тезата им е ,че там е по-спокойна среда за децата и за адаптацията им...
Ако сте в тази категория семейства, маже да се възползвате от този отговор, а пък то сигурно си е така.
Ако сте в тази категория семейства, маже да се възползвате от този отговор, а пък то сигурно си е така.
Az smyatam da kaja, che poneje sam istorik i obicham istoriyata na nova Franciya, iskam da jiveya v la Ville de Quebec, koyto e lyulkata na Nova Franciya, oven tova tam obstanovkata i na nachina na jivot sa po-evropeyski. Ne znam dali tova ti vrshi rabota, no ako e taka, togava shte se pomacha i na frenski da ti go kaja, pone tuk imam prevodachi. 

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид

Недей с Новата Франция!
"Оттам са дошли, но вече са самостоятелни. "
Особено след като са се почувствали зае...ни от Франция.
Макар че точно в момента има карнавал Нова Франция" и ходят облечени с дрехи от оная епоха. Може би това го преглъщат в името на икономическото развитие (туризма демек).
"Оттам са дошли, но вече са самостоятелни. "
Особено след като са се почувствали зае...ни от Франция.
Макар че точно в момента има карнавал Нова Франция" и ходят облечени с дрехи от оная епоха. Може би това го преглъщат в името на икономическото развитие (туризма демек).
Обичам да преча
Ani, veche ne znam kakvo da kazvam, pochvam da se shashvam, koeto ne e v moy stil, ama shte se opravya. Utre shte zvanna do nY i shte vidim. Kazaha mi, che ili shte mi provedat interview po telefona prez avgust, ili shte me izvikat lichno prez septemvri. Ama, az sam realist i si mislya, che shte mi provedat lichno inteview tete-a-tete. E, utre shte se obadya. Shte tryabva da si preformuliram yavno nyakoi otgovori sashto.
blagodarya za saveta. No, az imam edin problem, kato laja mnogo mi lichi.
Zatova iskah da kaja Nouvelle France, shtoto naistina me kefi, ai tochno tova specializiram 17-18 vek New France. Ama, shtom kazvash, shte pomislya po vaprosa.
blagodarya za saveta. No, az imam edin problem, kato laja mnogo mi lichi.

Per aspera ad astra!

Re: ЗАЩО ИЗБРАХТЕ ТОЧНО КВЕБЕК СИТИ?vapros ot interviewto
David написа:molia ,ako niakoi iam gotov otgovor na tozi vapris neka pishe tuk.
BLagodaria.
Vajno e

Es todo el jazz mi amigo. Buena suerte.
-
Otgowor:
Ами защото и там както в моята родина , няма негри!
Пък моята родина веднъж се е сблъсквала с негри по време на война и те са били баш баш франкофонизирани негри. Това се случило Първата световна война при Дойран - Българска армия начело с генерал Вазов е поставена да спре мощния пробив на Английски и Френска армия към Сърбия. Макар и малобройни и зле екипирани Българите в продължение на 2 (ДВЕ) години спират напора на Англичани и французи и се отеглят след като разбират за капитулацията.
По това време ген Вазов издава заповед срещу "диваците" (африкански части в френската армия) да не се използват патрони защото са били кът, диваците се е полагало само със щикове да бъдат бити.
Та затуй в Квебек отивам, няма диваци там !
Пък моята родина веднъж се е сблъсквала с негри по време на война и те са били баш баш франкофонизирани негри. Това се случило Първата световна война при Дойран - Българска армия начело с генерал Вазов е поставена да спре мощния пробив на Английски и Френска армия към Сърбия. Макар и малобройни и зле екипирани Българите в продължение на 2 (ДВЕ) години спират напора на Англичани и французи и се отеглят след като разбират за капитулацията.
По това време ген Вазов издава заповед срещу "диваците" (африкански части в френската армия) да не се използват патрони защото са били кът, диваците се е полагало само със щикове да бъдат бити.

gen Fon Klinkerhofen написа:Otgowor:
Обаче последвало Войнишкото въстание и други интересни събития, дошло БЗНС на власт.

Не знам Генерала откъде пише, обаче аз съм на пъпа на гр. Квебек. Затова мога да ти отговоря (между впрочем вече съм го писала преди): има негри, не е като да няма, обаче са колкото за колорит. И в общия случай са далеч от мърлящината. Много от тях са явно второ (поне) поколение, защото си говорят чист кебекарски. Повечето останали са от франкофонски черни държави. Много от тях са с магистърски дипломи, има и с по 2, и с докторати. Доколкото са ми наблщденията, тук най-оръфаните са си от местните. И както писа ошко, не съм видяла и аз просяк-емигрант.
Обичам да преча