Въпрос за обучението в Торонто
-
ами не знам, но от колежката Жой знам че по принцип имигранти много много трудно приравняват в Кебек. За Онтарио е същото, защото не ти признават нищо и те водят едва ли не със средно образование. Виж при мен нямаше как защото химията и биологията навсякъде са едни и същи. Май за тебе е най добре ако си лекар да пробваш приравнявка в Алберта или Б.Колумбиа-чувал съм че е по-лесно там. И не си мисли,че процедурата е кратка...напротив-ужасно изнервяща и дълга е...ivo76 написа:А какви са опциите за учене отново за доктор ако в Бг си завършил медицина. Може ли да се мине пак по някаква кратка процедура?
Видях че за университетите с преподаване на френски не се изисква МСАТ.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
-
Ако искаш да кандидатсваш за научна работа в зависимост от ситуацията може да ти признаят MD-то за PhD (е, не формално, но може да те вземат на работа като постдок).ivo76 написа:Въпроса е дали ще прехвърлят някой кредит за да не се учи всичко отново.
Искам да попитам също за MSc и PhD програмите- пише че трябва да имаш MD но не е уточнено дали може да не е от Канада?
Как да признаят MD за PhD? Не е ли по-добре да се кандидатства за MsC, а след това за PhD , за да може след това по-лесно да се започне с постдок позиция разбира се за научна работа.
Питам за това ако се кандидатства медицина отново дали ще може да се прехвърлят някои от изпитите, които съм държал тук в България и какви са шансовете да ме приемат.
Питам за това ако се кандидатства медицина отново дали ще може да се прехвърлят някои от изпитите, които съм държал тук в България и какви са шансовете да ме приемат.
Шанс да ти признаят изпитите има, но всичко зависи от това, къде сте те приемат и къде си завършил. Трансфера на изпити също не е много лек процес. Може дори да е по лесно и бързо да си ги вземеш отново в тукашния университет.
Шансовите да те приемат са като на всички други кандидати. Запознаваш се предварително с изискванията на всеки от университетите. Преосмисляш твоите плюсове и минуси, и избираш къде сте си най-конкурентноспособен. За разлика от България тук всеки университет си има свои изисквания - академични и неакадемични.
Ако сте кандидатстваш медицина, започвай с домашната работа, т.е. четене в интернета, и събиране, и анализ на информацията. Това може да е добър съвет и в случай, че решиш да учиш нещо друго.
Успех
Шансовите да те приемат са като на всички други кандидати. Запознаваш се предварително с изискванията на всеки от университетите. Преосмисляш твоите плюсове и минуси, и избираш къде сте си най-конкурентноспособен. За разлика от България тук всеки университет си има свои изисквания - академични и неакадемични.
Ако сте кандидатстваш медицина, започвай с домашната работа, т.е. четене в интернета, и събиране, и анализ на информацията. Това може да е добър съвет и в случай, че решиш да учиш нещо друго.
Успех
-
Ако искаш, кандидатствай за магистратура (средно 2 години) а после за докторат (най-малко 3, т.е. общо най-малко 5), но аз ти казвам, че е теоретически възможно само с МD да те приемат като постдок.ivo76 написа:Как да признаят MD за PhD? Не е ли по-добре да се кандидатства за MsC, а след това за PhD , за да може след това по-лесно да се започне с постдок позиция разбира се за научна работа.
За медицина - в Интернет има сайтове с информация - в "търсените" провинции най-общо са ти нужни няколко години, най-малко 4-5 за да станеш пълноправен лекар; на някои им отнема доста повече - минават се няколко изпита, след това ако успееш да си намериш резидентура, караш няколко години и едва тогава ставаш пълноправен лекар. В някои по-неатрактивни провинции може да минеш и по съкратена процедура. От няколко години има и фасттракинг за определени специалности, но трябва да следиш в сайта.
-
Благодарим на всички за отговорите но май още не знаем къде ще бъдеме - в Монреал или Торонто но това е друга тема по която сте писали надълго и нашироко в други теми.
Ще ви попитам - тъй като в Торонто за университетите трябва ТOEFL дали и в англииските такива в Монреал ще се изисква да съм го държал.
Ще ви попитам - тъй като в Торонто за университетите трябва ТOEFL дали и в англииските такива в Монреал ще се изисква да съм го държал.