Процеса на емиграцията ми
-
Процеса на емиграцията ми
Предлагам да проверим кой е заминал/ще замине за Канада
ПП Ако съм пропуснал отговор моля модератора да го добави
ПП Ако съм пропуснал отговор моля модератора да го добави
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended

This Account Has Been Suspended

Официалните сайтове на първо място, но също имаше един форум на английски в Яху, а също така руски форуми и много лични страници на руски имигранти. От тези източници бях отлично подготвена за живота тук. Иначе в прототипа на този форум пишехме няколко души все от България, един месец преди да замина един Киро замина пръв за Монреал и понаписа нещо, после дойдох аз, после много бързо стана навалица
И сега като си спомням се сетих за още един безследно изчезнал форумец - Криейтър. Така че за съжаление не мога да попълня анкетата, тъй като съм чела форуми, но не и Форума.

1999 лятото се заговарм с едни мои познати колеги и те шушу -мушу,хъката-мъката поадали сме си документите за Канада в посолството в Белград ,обаче след американската атака в Сърбия посолството е затворено иние днес ходихме до Букурещ където са ни прехвърлили документите .
И аз им викам така няма да стане ,да си запазим отношенията и уважението и аз тръгвам с вас и така станаха нещата.После се появи един приятел и ме ;светна ; ,че Ванкувер е центъра на планетата и аз си отложих резервацията за Торонто и купих билети за Ван.посрещна ме момчето всичко точно ,благодаря му з което,но като ме заведе в един беч в индийската махала след две години престой в ;центъра на планетата;след като знаех че беше дошъл с няколко десетки хиляди долара ми светна червената лампичка и викам на жената дай да хващаме самолета за Монтреал докато все още имаме пари поне ще бъдем по близо до европа ,т.е. до вкъщи и ко там е същата хавата да си вземаме самолета .кацнахме в мтл. и докато се огледахме ,те парите взеха ,че свършиха и ами сега на къде ,та така вече четвърта година отпочнахме и все не можем да съберем пустите пари за обратен билет.Моля ако се намери някой съпричастен към нашата съдба да помогне ,ще му пратя личната си банкова сметка да изрази благотворителността си на лично съобщение.
Две години след това открих този форум и както виждате в момента от мен не можете да вземете думата .
Благодарете ми за участието.Със здраве.
И аз им викам така няма да стане ,да си запазим отношенията и уважението и аз тръгвам с вас и така станаха нещата.После се появи един приятел и ме ;светна ; ,че Ванкувер е центъра на планетата и аз си отложих резервацията за Торонто и купих билети за Ван.посрещна ме момчето всичко точно ,благодаря му з което,но като ме заведе в един беч в индийската махала след две години престой в ;центъра на планетата;след като знаех че беше дошъл с няколко десетки хиляди долара ми светна червената лампичка и викам на жената дай да хващаме самолета за Монтреал докато все още имаме пари поне ще бъдем по близо до европа ,т.е. до вкъщи и ко там е същата хавата да си вземаме самолета .кацнахме в мтл. и докато се огледахме ,те парите взеха ,че свършиха и ами сега на къде ,та така вече четвърта година отпочнахме и все не можем да съберем пустите пари за обратен билет.Моля ако се намери някой съпричастен към нашата съдба да помогне ,ще му пратя личната си банкова сметка да изрази благотворителността си на лично съобщение.
Две години след това открих този форум и както виждате в момента от мен не можете да вземете думата .
Благодарете ми за участието.Със здраве.
- SAVANNA
- Обратна връзка:
Според мен, колкото и кофти да се чуствате там (Канадата) важното е, че сте се възползвали от шанса си. А и като се има впредвид, че сте напуснали страната си, понеже и тука не сте се чуствали удовлетворени от живота си........... Ето на, и ние на там сме се запътили, зор не зор мъчим я процедурата и тя нас, ама ще взема да го науча тоя френски накрая
И току виж, взали та ни дали сертификат.....ей го е, и ние Канадски емигранти
и дупе да ни е яко. Представям се като се стъпи на Канадска земя и като ни зачукат по главите проблемите и емигрантските несгоди ще се почне едно "Ама сега какво ни беше злето та се довлякохме на другия край на света да се мъчим и тормозим.........я какво хубаво и стокойно си живеехме.......?!?" и такива неща, но не! Важното е да опиташ, поне да си наясно това ли е заветната мечта, това ли искаш от живота.
Желая много сили, търпение, желязна психика и здрави нерви на всички настоящи и бъдещи емигранти
смело напред, защото: " И СМЕ ПО-КРАСИВИ, И СМЕ ПО-ДОБРИ!"
"ОБИЧАМ ДА МИ Е ТРУДНО!!!"

И току виж, взали та ни дали сертификат.....ей го е, и ние Канадски емигранти

Желая много сили, търпение, желязна психика и здрави нерви на всички настоящи и бъдещи емигранти

"ОБИЧАМ ДА МИ Е ТРУДНО!!!"
При мен пък стана малко по различно.
Съпроводих една колежка/мед.сестра/ до една частна фирма която наема и изпраща работници в Англия.Направи ми добро впечатление,че дамата която работеше там казваше цялата истина на няколко мед- сестри които искаха да работят като кеър асистънт в Англия.Не им спести нищо от лошите неща.
И така трайкам си аз и само слушам и гледам да се ориентирам в обстановката.По едно време от дума на дума нали съм си много чаровен/не казвам красив/ шефката явно нещо си ме хареса и ми вика:
-За теб докторе не е Англията доброто решение.Я да взема за шест месеце да те пратя в Канада.
-Моля?!Една червена лампичка ми светна в главата и.............сравнително скоро взех решението да се явявам на интервюто за Кебек.Тя и зодията си ми е такава-Овен.
Оправих си нещата но чак след успешното представяне на интервюто разбрах за съществуването на този форум.От тогава съм вътре и......излизане няма.
БЛАГОДАРЯ на създателите на този форум и хората които отговарят за поддръжката му!От тук черпех много инфо за решаването на проблемите ми след интервюто.От тук направих много ценни познанства и контакти с чудесни хора.Тук съм се и се опитвам с каквото мога да помагам на други закъсали и търсещи съвет и помощ през призмата на на преживяното от мен и моите знания.
Така,че Ла Рю относно анкетата:
Научих от Фирмаджийката за Канада ...а по-късно научих и за форума и на по-късен етап съм ползвал помощта му.
Док..... :smokin:
Съпроводих една колежка/мед.сестра/ до една частна фирма която наема и изпраща работници в Англия.Направи ми добро впечатление,че дамата която работеше там казваше цялата истина на няколко мед- сестри които искаха да работят като кеър асистънт в Англия.Не им спести нищо от лошите неща.
И така трайкам си аз и само слушам и гледам да се ориентирам в обстановката.По едно време от дума на дума нали съм си много чаровен/не казвам красив/ шефката явно нещо си ме хареса и ми вика:
-За теб докторе не е Англията доброто решение.Я да взема за шест месеце да те пратя в Канада.
-Моля?!Една червена лампичка ми светна в главата и.............сравнително скоро взех решението да се явявам на интервюто за Кебек.Тя и зодията си ми е такава-Овен.
Оправих си нещата но чак след успешното представяне на интервюто разбрах за съществуването на този форум.От тогава съм вътре и......излизане няма.
БЛАГОДАРЯ на създателите на този форум и хората които отговарят за поддръжката му!От тук черпех много инфо за решаването на проблемите ми след интервюто.От тук направих много ценни познанства и контакти с чудесни хора.Тук съм се и се опитвам с каквото мога да помагам на други закъсали и търсещи съвет и помощ през призмата на на преживяното от мен и моите знания.
Така,че Ла Рю относно анкетата:
Научих от Фирмаджийката за Канада ...а по-късно научих и за форума и на по-късен етап съм ползвал помощта му.
Док..... :smokin:
TROUBLEMAKER
В един и същи ден отворих и официалния сайт на Кебек и форума /по някое време декември миналата година/. За протокола - документите до Виена ще бъда пуснати края на септември.
След като разбрахме от оф. сайт и от форума как стават нещата в общи линии с приятелката ми трябваше здраво да помислим как ще станат работите с нас, защото нямахме нито обща адресна регистрация, нито брак. И тъй като вече ни е време, другия месец ще пристъпим пред олатара:) След което оправяме документите и ги пускаме да пътуват към Виена:) Поздрави и успехи на всички, решили да поемат трънливия път на емигрантството отвъд океана.
След като разбрахме от оф. сайт и от форума как стават нещата в общи линии с приятелката ми трябваше здраво да помислим как ще станат работите с нас, защото нямахме нито обща адресна регистрация, нито брак. И тъй като вече ни е време, другия месец ще пристъпим пред олатара:) След което оправяме документите и ги пускаме да пътуват към Виена:) Поздрави и успехи на всички, решили да поемат трънливия път на емигрантството отвъд океана.
Аз научих за тази процедура от предаване по канал1 на БНТ. Оттам ми стана ясно, че има някаква процедура за имиграция, но определено нямах никаква представа какво да направя. След дълго лутане.. се натъкнах на фирмата GoToKanada и през Юли м.г. те ми обясниха как стои въпроса с имиграцията, но като чух сумата... :smhair1: 2000$. Та си казах на ум, 2000 цирея да им излязат и благодарих на момата - някоя си Дияна Паскова и беж към Бургазъъъъ. Оттам завъртях се към Алианс Франсес и там, едно момиче ми даде този сайт. Престраших се и през Септември се регистрирах и оттогава съм тук и съм благодарен на всички Ви. Спестихте ми куп пари и много неприятности.
Дълбок поклон!!!!!
Дълбок поклон!!!!!
Наши приятели си взеха визите... и дойдоха да ни се похвалят... и агитират да идем и ние...
Решихме го за около 3 минути... свързаха ни с момиче да оправи документите...
Форумът открих 1 месец след подаването на първите..., а сайта след още 1...
Сега малко съжалявам, че откритията не бяха в обратен ред...
Решихме го за около 3 минути... свързаха ни с момиче да оправи документите...
Форумът открих 1 месец след подаването на първите..., а сайта след още 1...

Аз съм съпричастен, но ще ти ги внеса директно на кредитната карта - прати ми номера на лично съобщениеbateto написа:та така вече четвърта година отпочнахме и все не можем да съберем пустите пари за обратен билет.Моля ако се намери някой съпричастен към нашата съдба да помогне ,ще му пратя личната си банкова сметка да изрази благотворителността си на лично съобщение.

А по темата - форума го намерихме ровейки из Интернет и честно казано, от него съм получил по-ценна информация отколкото от официалния сайт (но и него го изчетох целия де).