С такси до East York
С такси до East York
Здравейте,
Ще се радвам ако някой ми отговори на следния въпрос. Ще пътуваме за Торонто. Очаква се да бъдем посрещнати с автомобил, но всичко се случва и може хората на които разчитаме да не могат да ни помогнат с посрещането по различни причини. Интересува ме колко биха ми взели ако се придвижа с такси до East York от летището и по принцип какви са тарифите. Ще бъдем с дете на 9 мес. Има ли таксита на които да има специални столчета за бебета, зашото знаем че те са задължителни за бебетата. Ще бъдем също така и с поне 4 куфара, а може и 5. Съществува ли друг вариант за придвижване до Еast York удобен за нашия случай.
Благодаря предварително за инфото.
Ще се радвам ако някой ми отговори на следния въпрос. Ще пътуваме за Торонто. Очаква се да бъдем посрещнати с автомобил, но всичко се случва и може хората на които разчитаме да не могат да ни помогнат с посрещането по различни причини. Интересува ме колко биха ми взели ако се придвижа с такси до East York от летището и по принцип какви са тарифите. Ще бъдем с дете на 9 мес. Има ли таксита на които да има специални столчета за бебета, зашото знаем че те са задължителни за бебетата. Ще бъдем също така и с поне 4 куфара, а може и 5. Съществува ли друг вариант за придвижване до Еast York удобен за нашия случай.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
probvaite s tezi:
http://www.aeroporttaxi.com/rates.jsp
moje da im iskate van, ako ne shte vi izpratiat ogromna kola
struva kam 40 dolara no triabva da im se obadite po telefona i te shte vi kajat na koia kolonka shte vi chakat (ima nomera na stalbovete)
az obiknovenno si vzimam limo ot tiah
imat bezplaten nomer:
1-800-465-3434
ako li ne, s normalno taxi moje da vi izlezne po skapo i hem ne se znae na kakva kola shte popadnete
http://www.aeroporttaxi.com/rates.jsp
moje da im iskate van, ako ne shte vi izpratiat ogromna kola
struva kam 40 dolara no triabva da im se obadite po telefona i te shte vi kajat na koia kolonka shte vi chakat (ima nomera na stalbovete)
az obiknovenno si vzimam limo ot tiah
imat bezplaten nomer:
1-800-465-3434
ako li ne, s normalno taxi moje da vi izlezne po skapo i hem ne se znae na kakva kola shte popadnete
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
-
Re: С такси до East York
Ако не дойдат да ви посрещнат и ако имате канадски долари ще ви препоръчам следния вариант - след излизане от паспортния контрол си наемате портиер, който ще ви помогне да си снемете чантите от лентата (струва 10$ + по 2 на чанта + бакшиш). Явно сте семейство, един може да се занимава с бебето, а втория да помогне с багажа, за да ви излезе по-изгодно. Имайте предвид, че на летището в Торонто всички колички се вземат с/у 1$, който после ти се връща, но ако го нямаш - кофти; няма количка. Та този портиер ще направи всичко, мкоето искате - ще ви наеме лимузина (поискайте си такава, а не обикновено такси, заради многото багаж) и ще ви закара чантите до таксито. Шофьора се очаква да ги сложи в багажника и след това да ги свали при простигането. Лимузината струва най-малко 50$ (47 е тарифата + поне 3$ бакшиш), но опредено си струва цената. Преди седмица се прибирах от почивка сам с децата и много багаж и по този начин за половин час вече бях удобно настанена в хотела си.Al Bundy написа:Здравейте,
Благодаря за инфото. Ще послушам някои от съветите ви. Поне що се отнася до такситата. Но за портиера се съмнявам че ще ползвам услугите му. 10+5.2 + бакшиш прави 23 CAD отгоре. Забравих да спомена, но предполагам се подразбра, ще пътуваме от БГ и всеки спестен долар ще ни е в плюс.
Видях че освен предварителна заявка може и след пристигането ни, което е нормално де, да си поръчаме такси.
Видях че освен предварителна заявка може и след пристигането ни, което е нормално де, да си поръчаме такси.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
dа, може и след пристигането да го поръчате те имат коли и им казват да ви вземат от маи е 22ри стълбAl Bundy написа:Благодаря за инфото. Ще послушам някои от съветите ви. Поне що се отнася до такситата. Но за портиера се съмнявам че ще ползвам услугите му. 10+5.2 + бакшиш прави 23 CAD отгоре. Забравих да спомена, но предполагам се подразбра, ще пътуваме от БГ и всеки спестен долар ще ни е в плюс.
за бебето, то няма ли си носачка от бгто?
ако се окаже че е проблем, ми пиши на лична и ще измислим нещо, не може другар на "No M'am" da go ostavim bez podkrepa

Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Значи аз живея още по на изток и последния път като се прибирах таксито (без поръчка и без екстри) от летището до вкъщи ми струва около 55 долара, с уговорката че все пак и пътя е малко повече. По принцип таксита на летището има винаги, макар че ако има повече пристигащи полети, може и да се наложи да почакате за свободно такси.
Понеже питаш за алтернативи – градския траспорт има няколко линии които обслужват летището, макар че с няколко големи куфара и малко дете това едва ли е добра идея. Все пак за информация можеш да погледнеш този линк:
http://www.toronto.ca/ttc/service_to_airport.htm
Понеже питаш за алтернативи – градския траспорт има няколко линии които обслужват летището, макар че с няколко големи куфара и малко дете това едва ли е добра идея. Все пак за информация можеш да погледнеш този линк:
http://www.toronto.ca/ttc/service_to_airport.htm
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
limuzinite sa pochti vinagi po eftini ot taxitata, kolkoto i stranno da zvuchi
na limotata im davat flat rate chart i te mogat da sa nagore i nadolu ot nego samo s malko, inache mogat da im shitnat kontrakta.
za men edinstvenniat problem e da ne kajat neshto za bebeto ama mislia che moje da si go darjite na race
na limotata im davat flat rate chart i te mogat da sa nagore i nadolu ot nego samo s malko, inache mogat da im shitnat kontrakta.
za men edinstvenniat problem e da ne kajat neshto za bebeto ama mislia che moje da si go darjite na race
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
az ako ne se kradeshe tolkova tam i az bih se premestil da jiveia na Pape & Cosburnsasho71 написа:значи в квартал България ще се настанявате-култовата пресечка Pape&Cosburn/Gamble. ми то по-добре да си бяхте в БГ останали
'naesh k'vo e gotino da se jivee po sasedski?
hem e blizo do metroto i ima nadolu don valley - ogromen div park
Ами неможем да помъкнем и столче, само то ни е кусур.Чудим се дали даже да се възползваме от това че можем да вземем и 32-та кг. които дават и за малкия, което означава 5-ти куфар. Аз 2, съпругата 2, на гърбовете по 1 раница + 1 количка, която пък взехме, щото има 7-8 ч. престой в Будапеща и трябва да се носи това дете.
Що се отнася до квартала, нямаме избор. Отиваме където имаме познати. Ако сме само двамата иди-дойди, но с дете е малко по-различно.
Що се отнася до квартала, нямаме избор. Отиваме където имаме познати. Ако сме само двамата иди-дойди, но с дете е малко по-различно.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
ниама страшно, аз дълго съм живял в ист йоркAl Bundy написа:Ами неможем да помъкнем и столче, само то ни е кусур.Чудим се дали даже да се възползваме от това че можем да вземем и 32-та кг. които дават и за малкия, което означава 5-ти куфар. Аз 2, съпругата 2, на гърбовете по 1 раница + 1 количка, която пък взехме, щото има 7-8 ч. престой в Будапеща и трябва да се носи това дете.
има и по лоши квартали
плус т'ва тоя е близо до събуейа
-
Грешна ти е сметката! Ти носиш двете чанти, носача трите (те влизат в 10-те долара); даваш му 1-2$ бакшиш - 11$ - 12$ общо, които според мен си струват! Особено след такъв дълъг път и с малко дете! Както и да е. Ваша работа! Ако не вземате носач, излизате пред сградата на летището, където спират такситата (следвайте знаците вътре в терминала) и се нареждате на опашка. Не е нужно да имате предварителна резервация. Отново ви съветвам да си вземете лимузина. По правило, такситата от летището би трябвало да са с определена тарифа, т.е. плаща се не на километър, а една обща сума, някъде към 50$.Al Bundy написа:Благодаря за инфото. Ще послушам някои от съветите ви. Поне що се отнася до такситата. Но за портиера се съмнявам че ще ползвам услугите му. 10+5.2 + бакшиш прави 23 CAD отгоре. Забравих да спомена, но предполагам се подразбра, ще пътуваме от БГ и всеки спестен долар ще ни е в плюс.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
Re: С такси до East York
Cool много добро и свежо предложение за прохождащи емигранти,които си броят стотинките :idea: Разсмяхте ме за седмица напредbeckythomas9 написа:
Ако не дойдат да ви посрещнат и ако имате канадски долари ще ви препоръчам следния вариант - след излизане от паспортния контрол си наемате портиер, който ще ви помогне да си снемете чантите от лентата (струва 10$ + по 2 на чанта + бакшиш). .