спане в Лондон с Бритиш

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

спане в Лондон с Бритиш

Мнение от sasho71 »

приятели минават през Лондон с преспиване- някой ако може да сподели опита си с процедурата, хотела, евентуално доплащане и т.н.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Аз съм го минавал тоя път, ама преди доста години... спомням си, че хотела си беше включен в цената, и че се хващаше един рейс от едното летище до другото. А и че Ирландците не могат да говорят на английски ;)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

i az vednaj spah s edna britanka no ne go preporachvam.....

a inache, te ne iskaha li vizi za BGta v GB?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

KolioBalkanski написа:i az vednaj spah s edna britanka no ne go preporachvam.....

a inache, te ne iskaha li vizi za BGta v GB?
Искат естествено и трябва отделно от билета и нея да си платиш-Транзитна виза.Ако си за повече от 24 часа в Кралството.
Док....
TROUBLEMAKER
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

Като гледах тая вечер новините, автобусите никой не ги ползва вече! :? Може да преспиш и в метрото, но не се знае ще те извадят ли на другия ден за полета.... :cry:
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
VenV
Обратна връзка:

Мнение от VenV »

Здравей,
Не пишеш през кое летище минават, но и в двата случая това което триябва да направят е едно и също - след като минат паспортна проверка ( ако времето между двата полета е повече от 24 часа , да поизчакат малко в транзитната зона , иначе не знам дали ще им дадат транзитни визи) и след това по табелките да се ориентират до т.н.
Shuttles ( или да хванат някой служител на летището и той ще ги заведе) . Там има колонки с имената на хотелите, застават пред колонката с името на техния хотел и чакат. Преди време шатълите до повечето хотели бяха безплатни, сега не знам. Ако не видят името на хотела на колонките ( ако е някой малък или ... и аз не знам) има информационни табла с телефоните на стотици хотели и там трябва да го има, има телефон (безплатен ) към таблата откъдето може да се обадят и ще дойдат да ги вземат. Преди няколко години беше възможно да си оставиш багажа на съхранение в летището, сега не знам, но може да попитат, а и на всеки ъгъл има брошури ( също безплатни, съжелявам ако се повтарям, но ако хората не са пътували в чужбина маже и да не знаят ) с карти на летището и къде какво има.
Най-важното е да не се притесняват да питат, дори човека когото питат да не знае, ще ги насочи към някой който знае :D
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

:D Саше, то и в Лондон има азиатки? На тебе приспиване ли ти трябва или легло просто :D
Ivantupan

Мнение от Ivantupan »

Виж тук:

www.etaphotel.com

Мои приятели ползват тази верига хотели из Европата, защото е ниска цената, а качеството им било отлично. Гледам, че самостоятелна стая в Лондон е 36.95 лири, а двойна или тройна + 5 лири. В Лондон не са били, така че ако твойте приятели решат да ползват тази верига нека после споделят тук.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

VenV написа:Здравей,
Не пишеш през кое летище минават, ... Преди няколко години беше възможно да си оставиш багажа на съхранение в летището, сега не знам...:D
za Хийтроу иде реч. ама това с багажа е тъпо- той не си ли отива директно или трябва да го взимат и пак да го чекират на другия ден??? то голяма преебавка е тогава тоз Лондон
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
VenV
Обратна връзка:

Мнение от VenV »

Трябва попитат от където са купили билета дали ще пътува директно или ще им се наложи да си вземат багажа в Лондон.
А ако не им се спи, може да си купят т.н. туристически пасове ( сега не помня как беше точно на английски) - струват около 15 лири и важат 24 часа. С тях се качваш на туристическите автобуси които обикалят денонощно повечето исторически забележителности на Лондон. Автобусите са през 15-тина минути и имат спирки пред 10-тина по-големи забележителности , може да се качваш и слизаш колкото си искаш в рамките на тези 24 часа до когато важи билета. Докато обикалят шофьорите ти обогатяват (ако искаш) познанията за всичко по интересно в Лондон покрай което минат. Определено си струва.
Botzo

Re: спане в Лондон с Бритиш

Мнение от Botzo »

sasho71 написа:приятели минават през Лондон с преспиване- някой ако може да сподели опита си с процедурата, хотела, евентуално доплащане и т.н.
Ако нямат визи и не ги пуснат, на летището в транзитната зона има хотел. Цените незнам. Трябва да разпитат в представителството на британските авиолиний.
Аватар
Koko

Re: спане в Лондон с Бритиш

Мнение от Koko »

sasho71 написа:приятели минават през Лондон с преспиване- някой ако може да сподели опита си с процедурата, хотела, евентуално доплащане и т.н.
Летял съм два пъти през Лондон, но това беше преди 11-ти септември 01 и предполагам че някои неща са се попроменили оттогава. По принцип най-добре е да се пита в офиса на ВА, те най-добре би трябвало да знаят всички детайли около пътуването.
- полета – първият ден следобяд се летеше от София до Гетуйк, след това следва прехвърляне до Хитроу с автобус, май че им казваха SpeedLink, пътя е около час по една от магистралите извън Лондон, така че от града нищо не се вижда, цената на SpeedLink-а беше включен в цената на самолетния билет. След това от от Хитроу се взима едно от автобусчетата които обикалят между терминалите и хотелите. Билета за това автобусче обаче сам си го плащаш, мисля че тогава цената беше около 3-4 паунда или съответния еквивалент в друга валута. Важно е да не объркаш автобусчето, защото може да те закара в грешен хотел. На другия ден сутринта или по обед, в зависимост кога точно ти е полета, пак със същото автобусче се връщаш на Терминал 4 на Хитроу откъдето тръгват презокеанските полети.
- Багажа – тогава основния багаж го чекираха от София директно до крайното летище, като разбира се можеше да си вземеш регламентирания от авиокомпанията ръчен багаж. Сега доколкото знам, заради повишените мерки за сигурност, трябва да си вземеш всичкия багаж на Гетуик и да го чекираш отново на другия ден за презокеанския полет. Не мисля че е особено удобно да се помъкнеш с всичките куфари от едното летище до другото, но май човек няма голям избор. Все пак не е лошо да се пита в офиса на ВА и за това как стой въпроса с багажа.
- Хотела – нощувката също беше включена в цената на самолетния билет, мисля че беше включена и закуската в хотела, но и това също трябва да се провери. Избор на хотел няма - и двата пъти спах в един и същ хотел, който явно обслужва пътуващите от България – мисля че всички българи които летяхме транзитно спахме в този хотел, а иначе самият хотел е добър и обслужването също.
Щях да пропусна – към самолетния билет би трябвало да му дадът допълнително ваучъри за автобуса между двете летища и за нощувката в хотела.
- Транзитната виза – тя не се плаща и ти я удрят в паспорта на влизане на Гетуик. Не мисля че е възможно човек да остане да се мотае на Гетуик преди паспортния контрол – не си спомням там да има чакалня или транзитна зала, а само коридори по които те отвежда от самолета до паспортната проверка и ако се замотаеш нещо, най-вероятно любезно да те подканят да си приготвиш паспорта и да се явиш на гишето.
По повод транзитната виза и престоя в Лондон, доколкото си спомням от офиса на ВА в София ми бяха казали че проблем би възникнал само ако не съм на борда на презокеанския полет на другия ден.
Ако все пак има притеснение за 24-ри часовия престой (за това май стана дума в друга тема), мисля че по-добрия вариант е човек да мине по-рано през паспортната проверка на другия ден на Хитроу. Така или иначе заради мерките за сигурност сега искат да минеш проверките по-рано (3 часа преди полета, ако не се лъжа), но също така минеш ли веднъж изходящата паспортна проверка, формално вече си извън Англия така че не би трябвало да има проблем с пресрочване на визата. Освен това Терминал 4, след паспортния контрол, е всъщност един огромен луксозен търговски център – можеш да седнеш да хапнеш или да пийнеш нещо или пък да се разходиш и да разгледаш магазините – има магазини на всички големи и изветни световни вериги, дори и на такива за които човек не е и чувал, така че времето в чакане на полета може да мине доста бързо.

В заключение, посъветвай приятеля ти да разпита подробно в офиса на ВА в София за всчички детайли около пътуването – багаж, хотел, прехвърляне от едното летище на другото, транзитна виза и въобще за каквото друго се сети.
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Коко, едно уточнение. Може би не знаеш, но самолетите от София кацат вече на Хитроу.
Изображение ... и в темите също!
Аватар
gerchev
Обратна връзка:

Мнение от gerchev »

Doctora napisa
Коко, едно уточнение. Може би не знаеш, но самолетите от София кацат вече на Хитроу.
Taka si e mnogo samoleti kacat na "Heathrow" , po vajno e koi aviocompanii imat destinaciiq ot Sofia do Heathrow ili do Gatwick
Za sega imat pravo da kacat na Heathrow samo British Airways a bylgarskite aviocompany kacat na Gatwick
Poleta ot Sofiq do London e vajno s koq avicompany. Poleti imat България Ер samo 4e do Gatwick. koeto si dale4e ot Heathrow.
Kogato se pytuva prez London i prestoq e pove4e ot 8 4asa mejdu poletite ne se izvyr6va "checking" na bagaja prehvylqne ot ediniq polet za drugiq i toy trqbva da se vzeme i sled tova da se dade otnovo pri sledva6tiq polet.
Pri napuskane na tranzitnata zona na leti6teto ili kogato poleta e pove4e ot 24 4asa iskat tranzitna viza. stuva 40 euro na 4ovek.
Hotela i ostanalite ne6ta po prestoq v London i tranzitna viza sa za smetka na pytuva6tiq Info ot British Airways

vij tuk na proverka na poleti i mar6ruti i destinacii tova e ob6tata inf. sistema koqto se polzva ot burata za prodajba na biletite
http://www.amadeus.net/home/new/index.htm
Ivantupan napisa

Виж тук:
www.etaphotel.com
Мои приятели ползват тази верига хотели из Европата, защото е ниска цената, а качеството им било отлично. Гледам, че самостоятелна стая в Лондон е 36.95 лири, а двойна или тройна + 5 лири. В Лондон не са били, така че ако твойте приятели решат да ползват тази верига нека после споделят тук.
Kogato pesmqtah pytivaneto prez London cenata na hotel okolo leti6eto izliza6e okolo tezi sumu zaedno sys zakuskata
Заключено