За или против Канада
Таратор, ние имаме на какво да се присмиваме, те нямат. Изсмукват си история от пръстите, и се гордеят с нея.Нямат нищо зад гърба си, ама се гордеят и с това! Аз обаче имам, и се гордея още повече! Гордея се, и със Аспарух и Симеон, и със Вуте и Лъжлив Съби! Защото това България, друга няма. По-добри сме от тях, дори и да е само в правенето на топчета. И ще им го докажем!
Според учението на философа Ли Тин Уидъл хаосът се намира в най-голямо
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
Taratore, sha ma izvinyavash, ama temata e super uspeshna. Na shega, na majtap, ama veche stana 3 stranici. Dovechera Bateto kato se varne ot rabota i si vzeme moren birichkata, shte ima kakvo da cheteТаратор написа:Пак се започна със срането и овациите не закъсняха. Защо не може да се направи нещо конструктивно, а все трябва да се подиграваме и присмиваме? Вземете пример от канадците в това отношение. За пореден път пак стана "Българска работа". Темата вече не става и за местене, а направо трябва да се изтрие.

Otdavna ne byah chuvala naprimer za skapanite peralni, za darvenite baraki (zhilishtata ni de) i za trudoviya lager na usileno hranene. Da, i za kitayskite stoki i za ciganite po ulicite. Za Vancouver pak veche zabravih imashe li kitajci ili nyamashe. Ta i az shte povtorya Bateto, mili saforumnici, otvorete si dushite i si izleyte makata!
Абе 6то някой като е доволен от живота си в Ка, и веднага му се слага епитета дооволен в кави/ки, и се лепва не6то дълбокомислено като лафа интегрант напр. ?
не се 4удете, 4е никой от визираната група не се вклу4ва, те просто ве4е не влизат тук.
П.С. Пи6а по принцип, не визирам себе си, аз не се /увствам обидена.
не се 4удете, 4е никой от визираната група не се вклу4ва, те просто ве4е не влизат тук.
П.С. Пи6а по принцип, не визирам себе си, аз не се /увствам обидена.
Обичам да преча
И аз като Lubo,всеки ден ядене и пиене още от обед та до другия ден на обед и синджирчето в двете посоки,един оборот напред ,един оборот назад,само че бях в Бг.Сега в Ка. опъвам каиша ,бачкане от рано сутрин до късно вечер,е и кво като изкарвам добри пари,живота си минава покрай мен,чак ме е страх някой ден да не взема да стана гърбат милионер.Е кажете ми как да ми харесва в Ка. и да искам да кажа -харесвам в Канада ,не излиза пусто.Но да се надяваме всяко зло за добро,надявам се до 2-3 год. да изляза преждевременно на пенсия и да се окаже ,че цялото зло е било за добро.
Обещавам да ви пращам редовно снимки как се потя на плажа под чадъра в Созопол с потни бири и измръзнали мастики докато вие тук все още наливате пот в канадската икономика и тракате от студ през дългите канадски зими.
Обещавам да ви пращам редовно снимки как се потя на плажа под чадъра в Созопол с потни бири и измръзнали мастики докато вие тук все още наливате пот в канадската икономика и тракате от студ през дългите канадски зими.
Vsichko e nostaglia po Bulgaria...inache kakvo i e na Kanada...jivota e hubav, podreden...durvenite kushti sa simpati4ni i udobni za jiveene/pone nE po-malko udobni ot panelkite v Bulgaria/...na men raznite rasi ne mi prechat..kakto niakoi gi narichat cigani... celia problem idva ot tova, 4e sme Bulgari..jiviali i izrsnali ne v kanada, a v druga strana i stradame za minaloto si, za rodinata, za blizkite... Ina4e za tova ne e vinovna Kanada...stranata e mnogo gotina.. V momenta maika mi e na gosti i ne moje da se na4udi kak e vuzmojno vsi4ko da bude tolkova krasivo i podredeno...absolutno pred vsiaka kushta ima druv4eta, zeleni ploshti...cvetia..do sega ne sme vidiali zapusteli mesta bez ozeleniavane i druvcheta...
Za Toronto ne moga da kaja sushtoto..vidia mi se dosta mra4en i potiskasht grad...imashe v samia centur gradini sus suha treva...po-malko durveta..
Izobshto Montreal e gotino grad4e...problema e,che sme izrasnali i ostavili mnogo spomeni v Bulgaria..
Zabravih izraza, mislai,4 e beshe -beli robi- ami 4e to i v Bulgaria triabva da rabotish. tuk daje 4ovek moje da si pozvoli da ne raboti i da stoi na socialni pomoshti...
neznam kakuv im e problema na niakoi hora da se ozlobiavat sreshto kanadskoto obshtestvo i Kanada...Kanada ne e vinovna, 4e e reshila da prieme za svoi grajdani hora doshli i jiveeshti po-sobstveno jelanie tuk
...nishto lichno kum nikoi.
Za Toronto ne moga da kaja sushtoto..vidia mi se dosta mra4en i potiskasht grad...imashe v samia centur gradini sus suha treva...po-malko durveta..
Izobshto Montreal e gotino grad4e...problema e,che sme izrasnali i ostavili mnogo spomeni v Bulgaria..
Zabravih izraza, mislai,4 e beshe -beli robi- ami 4e to i v Bulgaria triabva da rabotish. tuk daje 4ovek moje da si pozvoli da ne raboti i da stoi na socialni pomoshti...
neznam kakuv im e problema na niakoi hora da se ozlobiavat sreshto kanadskoto obshtestvo i Kanada...Kanada ne e vinovna, 4e e reshila da prieme za svoi grajdani hora doshli i jiveeshti po-sobstveno jelanie tuk

...nishto lichno kum nikoi.
Напълно си прав, обаче какво от това, че сме с 1300 г. история-нищо. Гордееш се, ама стоиш гладен. Отиваме на майната си да живеем в няква страна с измислена история и герои, но пък е икономическа сила в челната седмица. Съгласен съм и с това, че сме по-добри от тях, но как да им го докажем като има доста места на които само като видят името ти и си автоматично отрязан?mecan написа:Таратор, ние имаме на какво да се присмиваме, те нямат. Изсмукват си история от пръстите, и се гордеят с нея.Нямат нищо зад гърба си, ама се гордеят и с това! Аз обаче имам, и се гордея още повече! Гордея се, и със Аспарух и Симеон, и със Вуте и Лъжлив Съби! Защото това България, друга няма. По-добри сме от тях, дори и да е само в правенето на топчета. И ще им го докажем!

Canada e strana "ednodnevka". Predi 200 godini ia e niamalo i sled 200 pak niama da ia ima. Zashtoto istoricheskoto razvitie na edna darjava se opredelia ot neinite postijenia v naukata, izkustvoto i kulturata, a ne ot debelinata na bankovite smetki na niakoi neini podannici.
Vsichki znaem koi e Leonardo i koi e Omir, no koi ot vas moje posochi imeto na pone edin Florentinski bogatash ot 17 vek. Motzart i Bethoven sa umreli v kraina bednost, no sus svoeto tvorchestvo sa obezsmartili kakto sebe si, taka i duha na naciite kum koito te prinadlejat.
Samo ako rodi novi Newton ili Monet Canada ima chance da ostane v istoriata. Dotogava, mogat da pribirat hora ot celia sviat, no taka nacia niama da stanat.

Vsichki znaem koi e Leonardo i koi e Omir, no koi ot vas moje posochi imeto na pone edin Florentinski bogatash ot 17 vek. Motzart i Bethoven sa umreli v kraina bednost, no sus svoeto tvorchestvo sa obezsmartili kakto sebe si, taka i duha na naciite kum koito te prinadlejat.
Samo ako rodi novi Newton ili Monet Canada ima chance da ostane v istoriata. Dotogava, mogat da pribirat hora ot celia sviat, no taka nacia niama da stanat.

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
Ти по броя на страниците и мненията ли разбираш, че една тема е интересна? За мен интересна е онази тема, която има смисъл и можеш да извлечеш полза от нея. А при едно обикновено чесане на езиците /гимнастика на пръстите/, както се случи тук, темата може да сигне и 100 страници, и така да се превърне в бестселър.survivor написа: Taratore, sha ma izvinyavash, ama temata e super uspeshna. Na shega, na majtap, ama veche stana 3 stranici.

Айде де,Pepon написа:Canada e strana "ednodnevka". Predi 200 godini ia e niamalo i sled 200 pak niama da ia ima.......
и как става така че всички си умират от кеф да се натискат да правят документи за страни еднодневки обречени да изчезнат.
Нещо ти куца теорията. Като гледам споменаваш Newton, та ако си му такъв почитател трябва да знаеш че една теория трябва да е добре обоснована за да не се срине и създателя и да потъне в забрава.
Навремето Христофор Коломб е тръгнал да открива никога не откритата митична земя Индия обаче е объркал посоките,навместо да тръгне на изток е тръгнал на запад и е открил една никога неоткрита митична земя ,чието коренно население от този момент насам се нарича индианци /казано на български/ по името на търсента и така и не останала неоткрита митична земя Индия.
Новите откриватели на митични и вече съвсем не неизвестни земи,разполагащи с много познания за света след 50 години няма да имат нужда от компас за да открият митичната земя Индия ,и на изток и на запад да тръгнат все ще стигнат до една от тях независимо на кой континент -Азия или Северна Америка,с тая единственна разлика ,че на северноамериканския континент ще открият една нова току що изградена етническа структора -ИндоКитай с коренно население изградено на два пласта обитаващо специални зони наречени резервати -първите определени при първата имигрантска вълна преди 500г ,така наречени индианци,и вторите току що оформило се в последните 50 г. на имигрантски бум коренни жители от англо -франко-саксонски произход и няколко съпътстващи елемента от българо-румънски произход/щото други субекти от белите държави не са дошли за този период/.
А за западноевропейския турист ще остане единственоо правото на избор кой от двата ИндоКитая иска да посети съобразено с годишния сезон,както например аз бих избирал м/у Несебър и Созопол,ако искам да прекарам ваканцията си на Черно Море.
Новите откриватели на митични и вече съвсем не неизвестни земи,разполагащи с много познания за света след 50 години няма да имат нужда от компас за да открият митичната земя Индия ,и на изток и на запад да тръгнат все ще стигнат до една от тях независимо на кой континент -Азия или Северна Америка,с тая единственна разлика ,че на северноамериканския континент ще открият една нова току що изградена етническа структора -ИндоКитай с коренно население изградено на два пласта обитаващо специални зони наречени резервати -първите определени при първата имигрантска вълна преди 500г ,така наречени индианци,и вторите току що оформило се в последните 50 г. на имигрантски бум коренни жители от англо -франко-саксонски произход и няколко съпътстващи елемента от българо-румънски произход/щото други субекти от белите държави не са дошли за този период/.
А за западноевропейския турист ще остане единственоо правото на избор кой от двата ИндоКитая иска да посети съобразено с годишния сезон,както например аз бих избирал м/у Несебър и Созопол,ако искам да прекарам ваканцията си на Черно Море.
Koi vsichki? Az ne sum vidial,chovek s obrazovanie, polojenie i dokumenti ot razvita darjava da se natiska za tuka. Za Canada se natiskat bednite i gladnite, ot hubavo tuka ne se idva. Ia da e v BG srednata zaplata 1000 Euro da vidim koi i koga shte stapi tuka.Botzo написа:как става така че всички си умират от кеф да се натискат да правят документи.

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill