търсене на работа от българия

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
ULIA

търсене на работа от българия

Мнение от ULIA »

Здравейте!
Смятаме да кацнем в Отава през септември.
Според вас има ли смисъл да се търси работа още от България, аз не бих се похвалила с някакви супер търсени квалификации и знания, но все пак като гледам от обяви, на доста от техните изисквания отговаряме (аз в сферата на администрацията а половинката ми с 17-годишен електрикал експириенс), та дали има някакъв шанс да дойдем с вече намерена работа, или единственият начин да търсим на място.

Почвам да се претеснявам - ако година, две няма да намерим работа?

:roll:
Botzo

Re: търсене на работа от българия

Мнение от Botzo »

ULIA написа:.....а половинката ми с 17-годишен електрикал експириенс.......
За това мисля че се караше някакъв курс преди да ти разрешат да почнеш работа. Ама човекът който го изкара е в Торонто.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Nadiavam se niakoi da me oprovergae, no dosega ne sam chula niakoi s vishe, koito ne e kompiutardjia, fizik, himik ili biolog da si e nameril rabota ot Evropa.

Ot profesiite iziskvashti kfalifikatsia shansove (pone v Manitoba) imat shofiori na kamioni, boiadjii (vaobshte maistori v stroitelstvoto), zavartchitsi i gotvachi. Urejdaneto stava nai-veche s chovek ot 'vatre' ili firma (i struva masa pari) i se iziskva da moje da se komunikira svobodno na angl.

Sas zdrave.

P.S. Infoto e ot parva raka samo shto se otnasia do distantsionnoto namirane na rabota za biolozi, ostanaloto e stil 'podochuto ot kolegi i poznati'
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Според мен да се намери от България без да имаш вътрешен човек във фирмата или без да имаш изключителни, блестящи квалификации - клонят към нулата. Нищо не пречи да опитате разбира се. Аз бих ви посъветвал като подготвка за идването да изготвите хубави резюмета по канадски образец - задължително в няколко варианта като ползвате сайовете с обяви да видите какви "сортове" се търсят и според това нагласяте. Примерно при програмистите ако обявата е за Visual Basic Developer, няма смисъл да описваш 5-те си проекта които си направил на PHP или на C под линкус, а трябва да го докараш резюмето че все едно цял живот си писал на Бейсик (и дори спиш с портрета на Бил Гейтс под възглавницата :D ). Английския е МНОГО важен - ако не сте с английска филология или не сте работили в компания която работния език е английски, наблегнете здраво. Дори и да си мислите че го знаете. Повечето хора казват "ми знам го на средно ниво, мога да се оправя на английски". Това не върши работа при търсене на квалифицирана работа. Успех :D

П.С. Въобще няма да се притесняваш - щом мъжа ти е ел. техник и двамата не се плашите от работа, ще намерите. Кви са тия работи - една-две години без работа. Аре смело надолу с главата в басейна :D
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Повечето фирми не обръщат внимание на хора които не са на разположение и не могат да започнат работа на следващия ден. По-добре си уплътнете времето до тръгването с учене на езика, това е най-доброто нещо което можете да направите докато сте още в БГ.
Obey gravity ... It's the law!
hki
Обратна връзка:

Мнение от hki »

Здравейте на всички,

Това е първия ми постинг в този форум. Нaдявам се да съм избрал правилния формат и да поствам във вярната тема :) . Във връзка със търсенето na работа, бих искал да питам: какви са възможностите за намиране работа в колеж или хай-скул на човек със солидно математическо образование? Ако сте запознати по-отблизо с нивото на "комюнити колиджи-те" би ми било много полезно да чуя всякакъв род впечатления и приемам всякакви съвети.

Поздрави,

HKI
alumette
Обратна връзка:

Мнение от alumette »

BabaPena написа:Nadiavam se niakoi da me oprovergae, no dosega ne sam chula niakoi s vishe, koito ne e kompiutardjia, fizik, himik ili biolog da si e nameril rabota ot Evropa.
Ami fizicite namirat li lesno rabota s BG diplomite za vishe obrazovanie ili pak triabva da izkarvat niakav tam tehen kurs?
Interesno mi e sashto kak se spraviat tam francuzite. Po-previligirovani li sa ot nas i impalntirat li se direktno s tehnite si frenski diplomi.
Tachez d’être heureux.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

hki написа:Здравейте на всички,

Това е първия ми постинг в този форум. Нaдявам се да съм избрал правилния формат и да поствам във вярната тема :) . Във връзка със търсенето na работа, бих искал да питам: какви са възможностите за намиране работа в колеж или хай-скул на човек със солидно математическо образование? Ако сте запознати по-отблизо с нивото на "комюнити колиджи-те" би ми било много полезно да чуя всякакъв род впечатления и приемам всякакви съвети.

Поздрави,

HKI
ti кажи по-добре има ли готини корейки тама в Сеул :wink:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

sasho71 написа:
koreikite biat kitaikite otvsiakade
samo triaa da znaesh che sa mnogo zli...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
hki
Обратна връзка:

Мнение от hki »

KolioBalkanski написа:
sasho71 написа:
koreikite biat kitaikite otvsiakade
samo triaa da znaesh che sa mnogo zli...
Според мен китайките са по-добре като цяло, макар корейките да употребяват забележително количество козметика, но си е въпрос на вкус... Аз лично предпочитам българското :)

Та, някаква работа за математици?
BabaPena

Мнение от BabaPena »

alumette написа: Ami fizicite namirat li lesno rabota s BG diplomite za vishe obrazovanie ili pak triabva da izkarvat niakav tam tehen kurs?
Standartnata praktika za Bg fizik s malko/nikakav staj s MS v Ca e Ph.D. ili post doc i posle spored zavisi...
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

slushaite baba si pena
ucheneto mu e maikata (in a non-sexist, non-offensive, non-denominational sort of a way)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Slojna rabota e naistina da namerish rabota, ot Bulgaria, no kato doydede tuk, shte si namerite rabota. Nyama da se naloji da stoite dve godini bez rabota, ako znaete dobre angliyski.

Hki, rabota v koleji razni, trsi v www.educationcanada.com
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

BabaPena написа:
alumette написа: Ami fizicite namirat li lesno rabota s BG diplomite za vishe obrazovanie ili pak triabva da izkarvat niakav tam tehen kurs?
Standartnata praktika za Bg fizik s malko/nikakav staj s MS v Ca e Ph.D. ili post doc i posle spored zavisi...
:thumbsup:
Pone 2 godini zdrawo uchene i izpiti, posle kakwoto sabja pokage, i mnogo kasmet taka ako ima njama da nawredi :D ...
A inache sa mnogo ljubezni, izprastat ti pismo, dobre doshal kolega ingener, razbira se che te priznawame, samo malko oste da pouchish i wsichko e nared ...
Циганите - на Сатурн !
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Aaaaa...kaF injener? kFi izpiti? Neshto moje da sam se izkazala mnogo obshto i da ne e iasno (ili pak da ne sam dorazbrala)...Znachi edno priatelche zavarshilo iadro i chastitsi gore na halma ;-) si go zeha po jivo po zdravo v Ph.D. programa v Iztochnia Ontariiski bez izpiti t.e. priznaha mu mastersa bez boi...e, ako toi me laje i az vi laja de...

Sas zdrave...
Заключено