Здравейте!
Смятаме да кацнем в Отава през септември.
Според вас има ли смисъл да се търси работа още от България, аз не бих се похвалила с някакви супер търсени квалификации и знания, но все пак като гледам от обяви, на доста от техните изисквания отговаряме (аз в сферата на администрацията а половинката ми с 17-годишен електрикал експириенс), та дали има някакъв шанс да дойдем с вече намерена работа, или единственият начин да търсим на място.
Почвам да се претеснявам - ако година, две няма да намерим работа?
Nadiavam se niakoi da me oprovergae, no dosega ne sam chula niakoi s vishe, koito ne e kompiutardjia, fizik, himik ili biolog da si e nameril rabota ot Evropa.
Ot profesiite iziskvashti kfalifikatsia shansove (pone v Manitoba) imat shofiori na kamioni, boiadjii (vaobshte maistori v stroitelstvoto), zavartchitsi i gotvachi. Urejdaneto stava nai-veche s chovek ot 'vatre' ili firma (i struva masa pari) i se iziskva da moje da se komunikira svobodno na angl.
Sas zdrave.
P.S. Infoto e ot parva raka samo shto se otnasia do distantsionnoto namirane na rabota za biolozi, ostanaloto e stil 'podochuto ot kolegi i poznati'
Според мен да се намери от България без да имаш вътрешен човек във фирмата или без да имаш изключителни, блестящи квалификации - клонят към нулата. Нищо не пречи да опитате разбира се. Аз бих ви посъветвал като подготвка за идването да изготвите хубави резюмета по канадски образец - задължително в няколко варианта като ползвате сайовете с обяви да видите какви "сортове" се търсят и според това нагласяте. Примерно при програмистите ако обявата е за Visual Basic Developer, няма смисъл да описваш 5-те си проекта които си направил на PHP или на C под линкус, а трябва да го докараш резюмето че все едно цял живот си писал на Бейсик (и дори спиш с портрета на Бил Гейтс под възглавницата ). Английския е МНОГО важен - ако не сте с английска филология или не сте работили в компания която работния език е английски, наблегнете здраво. Дори и да си мислите че го знаете. Повечето хора казват "ми знам го на средно ниво, мога да се оправя на английски". Това не върши работа при търсене на квалифицирана работа. Успех
П.С. Въобще няма да се притесняваш - щом мъжа ти е ел. техник и двамата не се плашите от работа, ще намерите. Кви са тия работи - една-две години без работа. Аре смело надолу с главата в басейна
Повечето фирми не обръщат внимание на хора които не са на разположение и не могат да започнат работа на следващия ден. По-добре си уплътнете времето до тръгването с учене на езика, това е най-доброто нещо което можете да направите докато сте още в БГ.
Това е първия ми постинг в този форум. Нaдявам се да съм избрал правилния формат и да поствам във вярната тема . Във връзка със търсенето na работа, бих искал да питам: какви са възможностите за намиране работа в колеж или хай-скул на човек със солидно математическо образование? Ако сте запознати по-отблизо с нивото на "комюнити колиджи-те" би ми било много полезно да чуя всякакъв род впечатления и приемам всякакви съвети.
BabaPena написа:Nadiavam se niakoi da me oprovergae, no dosega ne sam chula niakoi s vishe, koito ne e kompiutardjia, fizik, himik ili biolog da si e nameril rabota ot Evropa.
Ami fizicite namirat li lesno rabota s BG diplomite za vishe obrazovanie ili pak triabva da izkarvat niakav tam tehen kurs?
Interesno mi e sashto kak se spraviat tam francuzite. Po-previligirovani li sa ot nas i impalntirat li se direktno s tehnite si frenski diplomi.
Това е първия ми постинг в този форум. Нaдявам се да съм избрал правилния формат и да поствам във вярната тема . Във връзка със търсенето na работа, бих искал да питам: какви са възможностите за намиране работа в колеж или хай-скул на човек със солидно математическо образование? Ако сте запознати по-отблизо с нивото на "комюнити колиджи-те" би ми било много полезно да чуя всякакъв род впечатления и приемам всякакви съвети.
Поздрави,
HKI
ti кажи по-добре има ли готини корейки тама в Сеул
sasho71 написа:
koreikite biat kitaikite otvsiakade
samo triaa da znaesh che sa mnogo zli...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
sasho71 написа:
koreikite biat kitaikite otvsiakade
samo triaa da znaesh che sa mnogo zli...
Според мен китайките са по-добре като цяло, макар корейките да употребяват забележително количество козметика, но си е въпрос на вкус... Аз лично предпочитам българското
slushaite baba si pena
ucheneto mu e maikata (in a non-sexist, non-offensive, non-denominational sort of a way)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Slojna rabota e naistina da namerish rabota, ot Bulgaria, no kato doydede tuk, shte si namerite rabota. Nyama da se naloji da stoite dve godini bez rabota, ako znaete dobre angliyski.
alumette написа:
Ami fizicite namirat li lesno rabota s BG diplomite za vishe obrazovanie ili pak triabva da izkarvat niakav tam tehen kurs?
Standartnata praktika za Bg fizik s malko/nikakav staj s MS v Ca e Ph.D. ili post doc i posle spored zavisi...
Pone 2 godini zdrawo uchene i izpiti, posle kakwoto sabja pokage, i mnogo kasmet taka ako ima njama da nawredi ...
A inache sa mnogo ljubezni, izprastat ti pismo, dobre doshal kolega ingener, razbira se che te priznawame, samo malko oste da pouchish i wsichko e nared ...
Aaaaa...kaF injener? kFi izpiti? Neshto moje da sam se izkazala mnogo obshto i da ne e iasno (ili pak da ne sam dorazbrala)...Znachi edno priatelche zavarshilo iadro i chastitsi gore na halma si go zeha po jivo po zdravo v Ph.D. programa v Iztochnia Ontariiski bez izpiti t.e. priznaha mu mastersa bez boi...e, ako toi me laje i az vi laja de...