Документи...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Kremena
Обратна връзка:

Документи...

Мнение от Kremena »

Някой може ли да ми каже,задължителна ли е легализация на дипломи при подготвяне на документи за имигриране в английската част?Не може ли само с превод?
Angie

Мнение от Angie »

Аз лично изпратих преводи, направени и заверени от превод. агенция (с подпис на преводача и печат на агенцията към която работи). Преводите бяха прикрепени към нотариално заверени копия на оригиналите на български. Мисля че така би трябвало да е ОК.
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

И мен ме вълнува същият проблем.
Едни казват,че не е необходима легализация във Външно Министерство а други точно обратното.
Дано разберем къде е истината.
Док.
TROUBLEMAKER
borsay

legalizatziya

Мнение от borsay »

този въпрос беше многократно обсъждан. легализацията е напълно излишна защото няма договорености м/у бг и ка по въпроса. нотариално заверени ксерокопия на документите, с превод от оторизиран преводач/ те повечето са такива във фирмите за преводи/ е напълно достатъчно. единствено документи като свидетелства за съдимост за чужбина и акт за раждане пак за чужбина се пращат оригиналите, но пак само с превод без легализация! хубаво е да си преснимате на ксерокс всички изпратени документи барабар с преводите, ей тъй да си ги имате за себе си. успех на всички
Kremena
Обратна връзка:

Мнение от Kremena »

Благодаря ви много!Ще ги пуснем само с превод и ще видим какво ще излезе:)
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Аз лично всичко съм легализирала и засега няма никакви проблеми и нищо не ми е върнато.
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Moite Bg dokumenti biaha legalizirani (poradi neznanie...kogato gi porachvah ne chetiah BgCanada), no kakvoto imah ot drugi darjavi beshe samo kopirano, zavereno pri notarius i prevedeno ot zaklet prevodach. Ne samo che ne mi e iskano nishto dopalnitelno, no po edno vreme onia ot Bukuresht mi napraviha kompliment za dobre organizirania mi aplikatsionen fail. Na vsichko otgore v iziskvaniata (na Bukuresht) kristalno iasno e kazano: 'notarized photocopies'. Zashto da se legalizirat neshta kato ne triabva????

Sas zdrave!
Заключено