Ванкувърци -Юнаци ,здравейте

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
bateto

Ванкувърци -Юнаци ,здравейте

Мнение от bateto »

Значи днес си получих по пощата оная книжка от Citizenship and imigration Canada ,която ако успея да я прочета и науча ми гарантира канадско гражданство след една година на интервюто и кво открива значи на стр.26:

Vancouver is the third largest city in Canada ,and has North America"s second largest Chinese community.It provides important shiping and air links between Canada and other countries across the Pacific Ocean ,such as China and Japan.

Ей за твърдението си ,че Ван е най китайския град на континента дълбоко се извинявам,направих справка с гугъла и се потвърди колко не съм бил прав ,ами той Фриско е бил преди вас ,а аз си мислех ,че вие сте преди него и днес когато прочетох факта и в канадски официален правителствен документ ,че сте секънд ларджест канейдиън чинезе сити на континента събрах сили да призная грешката си и да ви поднеса най искренни извинения.
Аз не ,че имам нещо против чанийците ,даже си ги харесвам ,особенно женската половина подобно на Сашо,но когато се опитвах нещо да кажа все ми се скарвахте,пък то виж в какви официални документи го били пишели.
Успех на всички Ванк. и мн. здраве. :D
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Честито бате, успех
скоро може да се закалнеш в косата на Бети.
А познай в Торонто колко парчета ги имаме от тея, същите?
600 000!!!
Отделно има 5-600 000 индуси
Направо се радвам че ги има - за баланс.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bateto

Мнение от bateto »

И за вас знам ,обаче има много да догонвате докато се включите в класацията .Ама знам ли както сте я подкарали след десетина години нищо чудно да прочета -Ванкувер ис да търд канейдиан сити анд да търд чинесе сити ин норт америка. :D
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Ванкувърци -Юнаци ,здравейте

Мнение от VanBC »

bateto написа:... Аз не ,че имам нещо против чанийците ,даже си ги харесвам ,особенно женската половина подобно на Сашо,но когато се опитвах нещо да кажа все ми се скарвахте,пък то виж в какви официални документи го били пишели.
Никога не сме отричали, че у наше село има много китайци, само дето понякога имаме малки разминавания в процентите, ама-а ... важното е, че става готин лаф :wink: !
bateto написа:... Успех на всички Ванк. и мн. здраве. :D
Мерси, да ти се връща! И залягай над книжлето, че изпит е това, ей, не е майтап работа :D !
:beer: :beer:
Obey gravity ... It's the law!
bateto

Мнение от bateto »

Не се коси,аз шоф. книжка взех от петия път та това книжле ще ми се опре.
Най накрая се радвам ,че згряхте майтапа. :D
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Hi Бате,
Ей, че весела тема се заформя. Аз го взех тоа ситизеншип изпит на 20 април (рожденния ден на Хитлер, бай дъ уей). Хубавото беше, че половината от кандидат канадците бяхме бели хора. Та значи времето за изпита е 30 минути. Аз го направих за 3, като си дабълчеквах отговорите.
Бате, мойш ли отгатна дали имаше скъсани на изпита брато и от кои кънтис беше сганта. Скъсаха две видимо разпознаваеми/мургави дунди. Моят гес е, че бяха от Пакистан, или в краен случай от Бангладеш.
Така че, нема се пуашиш брато, тебе жокер ти не требе, ти това много добре го знаеш.
Станах канадец след още 4 седмици. На клетвата дойде една колежка, канадка 4-то поколение. Жената гледаше дундюто (сина демек) и нямаше как да ма джойнва.
Отиваме на работа, след клетвата, и какво да видя. Моите колеги, ДО ЕДИН РОДЕНИ В КАНАДА, опаковали моя офис в гирлянди (червено бели) залепили картата на Канада на вратата на офиса ми, поръчали ми торта (чевено-бяла) с моето име, събрали се всички и ме чакат в засада гадовете. Нема да ти казвам какъв квф ми станада нарежа тортата. Идваше ми да ги гушна всичките...
Както и да е. Много ми е кеф да съм канадец, Имам изтекъл Бг паспорт и още се чудя дали да го подновявам..
Бате, искрено се надявам, че искаш да станеш канадец, а не отбиваш номера. За мен Канада все оше има шанс да се оправи, докато за България... Неам думи. Всеки си знае.
И да пиеш една бира от мен. Искам да отскоча до Монтреал, ама не знам кога. Обаче ще дойда да видя най-красивия град в Канада (по думите на мой приятел видял Ванкувър) и мисля да се съберем и да пийнем и да видим вие , ке се цепите ли от Канадата или що.
Наздраве Бате, аз ша отида да си отворим още една Стела.....
bp_de

Мнение от bp_de »

Valtite ne sa problem - pone powe4eto ne wonqt a i samata im kultura se ponasq.Oba4e tiq s 4almite i to4ki na 4eloto-............ abe ziganina si e ziganin kakto i da go nari4a6 i ot deto i da e wse si e ziganin. toi si nosi w krawta ziganiqta .
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

bp_de написа:Valtite ne sa problem - pone powe4eto ne wonqt a i samata im kultura se ponasq.Oba4e tiq s 4almite i to4ki na 4eloto-............ abe ziganina si e ziganin kakto i da go nari4a6 i ot deto i da e wse si e ziganin. toi si nosi w krawta ziganiqta .
da, jaltite na sledvashtoto pokolenie edinstvennata im razlika e che moje da gi oslepish s konec i che peiat karaoke
a Iaponcite sa po beli ot balgarite (smeia da tvardia)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

AlexAA, bravo, kefi me kakv si enthusiast! :beer: Az mislya, che Toronto e po-krasiv ot Montreal, bez da sam vijdal Vancouver, no tova e moe mnenie. Kato vidya Vancouver pak shte kaja kakvo mislya.

Bate, da gi razbiesh na izpita za kanadski grajdanin! :beer:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Не разбирам защо толкова боли ?!? :)
survivor

Мнение от survivor »

Shnorhel, chestito prizemyavane vav Vancouver :D Razkazvay be chovek - kak e? Da styagame li i nie kufarite :?:
bateto

Мнение от bateto »

АлексАА,мерси за пожеланията .Заповядай в Мтл.за да видиш един по различен град ,американски тип както всички останали на континента ,но не чак до такава степен.Мисля обаче ,че ще останеш малко разочарован от красотата му,Мтл. е един от най старите американски градове ,по тази причина разбирай и един от най грозните на външен вид.На Мтл. красотата му е в духа който го няма в болшинството от другите градове и жизненоста му която буквално се натрапва .
Абе колкото и да ги плюем табарнаците ,френската култура си е оставила подписа тук макар и подтискана и асимилирана от американщината.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Survivor няма за казване още нищо хубав е града харесва ми страшно доколкото видях засега. Градчето е китно транспорта е уреден (поне това което видях) Скайтрена минава на два пъти по-начесто от метрото в Монреал макар и да не се движи толкова бързо е много добре спрямо разстоянията и панорамата (от друга страна имаш телефонен обхват навсякъде). Хълмистия терен ме мъчи засега но пък е много красиво ;), много по-чист е от Монреал, а за зеленината да не говорим навсякъде като парк във Монреал отделно и въздуха е по-чист. Няма жега или комари като в Монреал или поне не хапят ;) влага също. Засега е хладничко и приятно превалява леко от време навреме но не е за чадър. А за азиатците има да - китайци, корейци и японци даже преобладаващата част са младо поколение и всички са държат прилично и обличат марково и модерно (черни няма ако видиш двама на ден много са а индо/пакистанци пак има но е незабележимо количство в сравнение с Монреал). Цените на нещата от първа необходимост и храна 95% са по-евтини или на същата цена дори на големите вериги прдуктите са по-евтини (Уолмарт например).
Това ми е първото впечатление и страшно ме кефи това което виждам не знам как е с работата за сега но определено си е един модерен красив град но въпреки това спокоен и няма забързаност и изнервена атмосфера. (Снимки няма да пускам :) )
survivor

Мнение от survivor »

Shnorhel, blagodarya mnogo za opisanieto! Shte chakame i novi vkljuchvaniya :D Az ot kitayci samo dobro sam vidyala, taka che golemiyat im broy za men si e plus. A i v kraya na kraishtata tova e tretiyat grad v sveta po kachestvo na zhivota :D
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

И ще му направим скоро ново българско поопълнение.
Док..... :beer: :beer: :beer:
TROUBLEMAKER
Заключено