Sneji написа:Аз не гледам какво ми маркират, но една много нагла касиерка преди 2 седмици се опита да ме излъже по друг начин - казва ми "78,42$", аз плащам с дебитна катра и какво да видя - на апаратчето "108,42$". Гледам екрана пред нея - "78,42$", а на апаратчето - "108,42$". Питам я колко ми е сметката, а тя отговаря - "78,42$". Питам тогава защо ми иска с 30$ повече, смени няколко цвята и взе да ми се извинява, че била станала грешка. Егаси грешката - от мен 30$, от следващия клиент 30$... От тогава винаги гледам дали съвпадат сумите на монитора и на апаратчето.
Ооо, това е стар номер...Много внимавам винаги в сумата на апаратчето и ми се е случвало подобно поне няколко пъти. Абе защо не сгрешат в обратната посока?
Специално, обаче в цените на конкретна стока почти не се заглеждам. То е и доста трудно като пазаруваш за стотина дол. на един път... Но това, което е на специал вече ще го гледам много внимателно...
Вчера гледам душ-гел намален от 8 и нещо на 3 и нещо...Брей, не е за изпускане. Пет пъти прочетох табелката-да именно за този душ гел е- пише Лотус. Те 4-5 вида Лотуси. Избирам си аз "афродизиак" и към касата. Тази ми маркира високата цена.

Добре че го видях...Как така? "Ами, няма намаление"-вика. Абе как няма намаление? Отиваме, проверяваме. "Аааа, ама то това не е за този вид Лотус!"-било за енерджайзинг.

Брех,че защо тогава няма цена под всеки вид, а има една на всички? ОК, да предположим,че не е за този. Взех този вид за който се отнася намалението, но им разбрах номера. Всичко законно и нямам право да си искам обезщетение по горе-цитирания закон. Грешка няма-уж купувача в грешка.

Ах, да им се не види!

Но в последния магазин за едно броколи на което с огромни цифри пише 1, 40 ми маркира 2, 80. Ето там трябваше да си взема броколито без пари, но пусто не помнех въобще какво се полагаше по закона...

Кой ли знае колко пъти са ме минавали до сега, ама нали не гледам...