Патриотизмът- инструмент в ръцете на демагозите
Патриот
Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата.
И е добър християнин:
не пропуща литургия;
но и в черква затуй ходи,
че черквата й търговия!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
залага си и жената.
И е човек с добро сърце:
не оставя сиромаси;
но не той вас, братя, храни,
и вий него със трудът си!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
изяда си и месата.
Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
продава си и душата.
И е добър християнин:
не пропуща литургия;
но и в черква затуй ходи,
че черквата й търговия!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
залага си и жената.
И е човек с добро сърце:
не оставя сиромаси;
но не той вас, братя, храни,
и вий него със трудът си!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
изяда си и месата.
- vladi64
- Обратна връзка:
Re: Патриотизмът- инструмент в ръцете на демагозите
Nalex написа:Бате, ти на мен за блъскане на челото у пода не ми говори, защото съм роден с руски паспорт и съм потомък на тези дето са освобождавали баба ти и дядо ти от турско.Русия е спечелила всички битки с Турция така че в исторически план проблемът с теманетата, потурчването и т.н. пред моята фамилия никога не е седял.
Ami osvobodili ,osvobodil,ama zasto zabravihte da si trugnete?
Would you like to see Britania Rule again,my friend?
Да, в днешно време понятието "патриотизъм" е лишено от смисъла, който е носело през вековете. Но е повече от несериозно един Българин да не се гордее със своята страна, история, родова памет, традиции, обичаи, песни, танци...
Бих искала да попитам "гражданите на света", "световните патриоти" защо не го изпитват този патриотизъм към частта на света, наречена Зимбабве или Бурунди или .... примерите са доста?
Май този вид "световен патриотизъм" е все пак твърде тенденциозен и избирателен....
Мисля, че все пак ни е необходим патриотизъм....иначе, ей на - анархията е сигурна.

Бих искала да попитам "гражданите на света", "световните патриоти" защо не го изпитват този патриотизъм към частта на света, наречена Зимбабве или Бурунди или .... примерите са доста?
Май този вид "световен патриотизъм" е все пак твърде тенденциозен и избирателен....
Мисля, че все пак ни е необходим патриотизъм....иначе, ей на - анархията е сигурна.

налекс,.... никой не настоява да обичаш българия. но има страшно много хора които ценят родния си край.
думите
са
болка и тъга.
какво се опитваш да постигнеш?
достатъчно е трудно.
стига.
...
пиша от българия... киви

думите
са
болка и тъга.
достатъчно е трудно.
стига.
...
пиша от българия... киви

Последно промяна от Kiwi на Пет Ное 21, 2003 6:06 am, променено общо 1 път.
Canuck,
znaesh li zashto vse imash oponenti po taya tema. Nikoi ne obi4a da mu zayavyavat v liceto 4e ne go ponasyat. Kogato kazvash, 4e mrazish bg, togava kazvash, 4e mrazish men sobstveno. T.e. tuk stava duma za izkonno givotinsko(i zatova 4oveshko ) 4uvstvo-revnost. No liubobta e 4uvstvo bezmotivno, ta zatova obi4ash kanadcite ne zashtoto sa po-dobri, a sigurno zshtoto si padash po "feromonite" im.
znaesh li zashto vse imash oponenti po taya tema. Nikoi ne obi4a da mu zayavyavat v liceto 4e ne go ponasyat. Kogato kazvash, 4e mrazish bg, togava kazvash, 4e mrazish men sobstveno. T.e. tuk stava duma za izkonno givotinsko(i zatova 4oveshko ) 4uvstvo-revnost. No liubobta e 4uvstvo bezmotivno, ta zatova obi4ash kanadcite ne zashtoto sa po-dobri, a sigurno zshtoto si padash po "feromonite" im.

Бонус
Е, поне стана хубава дискусия.Благодаря на всички.
Премия- всички участници получават по една мелодия или лого/по избор/.

Премия- всички участници получават по една мелодия или лого/по избор/.

To4no taka Kiwi! Nai-posle niakoi da kaje: STIGA!!! Dostata4no ni e tejko i na tezi, koito sa v Bulgaria i na tezi, koito sa v Canada. Hora kato Nalex: STIGA ve4e ste se gavrili s nas. I nie sme hora; i nie imame 4uvstva (e, moje bi ne to4no vsi4ki - hora kato "ima/niama(vas6nost)zna4enie" niamat mnogo ne6ta, ne samo 4uvstva). Prisaediniavam se kam Kiwi i iskam da znam:Kiwi написа:налекс,.... никой не настоява да обичаш българия. но има страшно много хора които ценят родния си край.
думите
са
болка и тъга.
достатъчно е трудно.
стига.
...
киви
"думите
са
болка и тъга.
какво се опитваш да постигнеш?"
Blagodaria ti Kiwi!
Priaten den na vsi4ki! Mene rabota me 4aka... Ostaviam bezsmislenite polemiki i zaiajdania za horata s pove4e svobodno vreme...
Йовало, Йованке ...
...
Последно промяна от Botzo на Вто Фев 24, 2004 10:13 pm, променено общо 1 път.
...по въпроса за тотото - има едно определение за това, какво е посттоталитарна страна. Това е държава, в която всички постят и се надяват на тотото. Мисля че доста подхожда на България.
...къде ми са детските книжки
кажи ми мой прашен сандък
закусиха сивите мишки....
...къде ми са детските книжки
кажи ми мой прашен сандък
закусиха сивите мишки....

Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.