Успешно интервю
Успешно интервю
Имахме покана за интервю на 30 юни в Букурещ от 10:30 часа по федералната процедура.
Пътуването до Русе с кола на 29 юни и преспиване при тъщата. На другия ден с Робо-такси от 7:30 часа тръгнахме за Букурещ. Шофьора се казваше Николай. През границата минахме за не повече от 15-20 минути без никакви проблеми.
Пристигнахме в Букурещ около 9:10. Пред входа на посолството имаше десетина човека. Обадихме се на полицая, че имаме среща в 10:30 и той ни каза да дойдем 2 минути преди 10:30. Шофьора ни даде 100 000 леи (по негови думи около 5-6 лева) за кафе и кола и отиде да ни чака при колата.
В 10:30 влязохме през КПП-то след проверка на багажа. Мобилни телефони, фотоапарати и др. остри предмети ги прибират и дават номерче с което като излизате Ви ги връщат.
На рецепцията показахме писмото за срещата на една кака и седнахме да чакаме.
Чакалнята е с климатик и не беше горещо. Вътре имаше около 30 човека (румънци, руснаци и няколко българи).
След около половин час извикаха Едно семейство от Бургас за второ интервю (около 11:00- те бяха за 9:00).
Десетина минути след това ни извикаха по уредбата. От вратата до рецепцията една дама ни взе документите и ги прибра вътре.
В чакалнята има минерална вода и тоалетна.
Така чакахме до около 12:10, когато по уредбата ни насочиха към врата D.
Вътре имаше два стола, бронирано стъкло и зад стъклото една приятно закръглена и ухилена девойка с руса коса (както някой беше писал из форума).
Влязохме трима, съпругата ми, аз и сина ми, който завърши гимназия тази година.
Казахме си по едно Hello и понеже вътре имаше само два стола Sara ни обясни, че може и без сина ни защото ще ни препитва нас двамата.
След което, сина ми и каза че, иска да помогне на родителите си при провеждане на интервюто и Sara кандиса.
Първо пожела да и разкажа нещо за себе си и за моята работа.
След като се позапънах няколко пъти тя започна да ме пита за образованието, къде, кога и т.н. Попита ме в какво се състои работата ми, как точно я върша и др. подобни.
След това говори със сина ми, който говори доста по-добре от мен английски. Говориха си за неговото у-ще и за това какво мисли да прави по-нататък.
Той отговори, че смята да работи, да учи и да се забавлява в Канада.
Попита за работата на жена ми (какво точно преподава)
Посъветва сина ми да стане актьор.
Разговорът трая не повече от 15-20 минути и благодарение на сина ми мина доста лесно.
Накрая ни уведоми, че решението за одобрението трябва да го вземе нейният началник и след 5-10 минути ще ни извика за да ни уведоми.
Разделихме се усмихнати и от двете страни на стъклото.
Някъде около 12:40 ни извикаха пак в Синг-Синг и госпожата усмихната ни уведоми че, сме одобрени, на което не можахме да реагираме по подходящият начин с жена ми и се наложи да извикаме пак сина ми (глагола approve съвсем го бях забравил).
Върна ни всички оригинали на документите, даде ни формулярите за медицински, каза ни че, ако се прегледаме бързо може още октомври да сме в Канада, сина ми може да запише зимния семестър и да ми помага да си потърся работа.
След като изпратим медицинските да и пуснем e–mail за да придвижи документите.
Да изпратим след това паспортите и таксите по куриерска служба.
Пожелахме си приятен ден и си тръгнахме.
Около 15:00 часа бяхме в Русе.
Ако имате още въпроси питайте.
Пътуването до Русе с кола на 29 юни и преспиване при тъщата. На другия ден с Робо-такси от 7:30 часа тръгнахме за Букурещ. Шофьора се казваше Николай. През границата минахме за не повече от 15-20 минути без никакви проблеми.
Пристигнахме в Букурещ около 9:10. Пред входа на посолството имаше десетина човека. Обадихме се на полицая, че имаме среща в 10:30 и той ни каза да дойдем 2 минути преди 10:30. Шофьора ни даде 100 000 леи (по негови думи около 5-6 лева) за кафе и кола и отиде да ни чака при колата.
В 10:30 влязохме през КПП-то след проверка на багажа. Мобилни телефони, фотоапарати и др. остри предмети ги прибират и дават номерче с което като излизате Ви ги връщат.
На рецепцията показахме писмото за срещата на една кака и седнахме да чакаме.
Чакалнята е с климатик и не беше горещо. Вътре имаше около 30 човека (румънци, руснаци и няколко българи).
След около половин час извикаха Едно семейство от Бургас за второ интервю (около 11:00- те бяха за 9:00).
Десетина минути след това ни извикаха по уредбата. От вратата до рецепцията една дама ни взе документите и ги прибра вътре.
В чакалнята има минерална вода и тоалетна.
Така чакахме до около 12:10, когато по уредбата ни насочиха към врата D.
Вътре имаше два стола, бронирано стъкло и зад стъклото една приятно закръглена и ухилена девойка с руса коса (както някой беше писал из форума).
Влязохме трима, съпругата ми, аз и сина ми, който завърши гимназия тази година.
Казахме си по едно Hello и понеже вътре имаше само два стола Sara ни обясни, че може и без сина ни защото ще ни препитва нас двамата.
След което, сина ми и каза че, иска да помогне на родителите си при провеждане на интервюто и Sara кандиса.
Първо пожела да и разкажа нещо за себе си и за моята работа.
След като се позапънах няколко пъти тя започна да ме пита за образованието, къде, кога и т.н. Попита ме в какво се състои работата ми, как точно я върша и др. подобни.
След това говори със сина ми, който говори доста по-добре от мен английски. Говориха си за неговото у-ще и за това какво мисли да прави по-нататък.
Той отговори, че смята да работи, да учи и да се забавлява в Канада.
Попита за работата на жена ми (какво точно преподава)
Посъветва сина ми да стане актьор.
Разговорът трая не повече от 15-20 минути и благодарение на сина ми мина доста лесно.
Накрая ни уведоми, че решението за одобрението трябва да го вземе нейният началник и след 5-10 минути ще ни извика за да ни уведоми.
Разделихме се усмихнати и от двете страни на стъклото.
Някъде около 12:40 ни извикаха пак в Синг-Синг и госпожата усмихната ни уведоми че, сме одобрени, на което не можахме да реагираме по подходящият начин с жена ми и се наложи да извикаме пак сина ми (глагола approve съвсем го бях забравил).
Върна ни всички оригинали на документите, даде ни формулярите за медицински, каза ни че, ако се прегледаме бързо може още октомври да сме в Канада, сина ми може да запише зимния семестър и да ми помага да си потърся работа.
След като изпратим медицинските да и пуснем e–mail за да придвижи документите.
Да изпратим след това паспортите и таксите по куриерска служба.
Пожелахме си приятен ден и си тръгнахме.
Около 15:00 часа бяхме в Русе.
Ако имате още въпроси питайте.
Здравей Марк 05, и от мен един въпрос, ще съм ти благодарна ако отговориш - по докумените, които изпращахте за втори път как мислиш - по коя система ви оценяваха - тази по новия или стария закон, защото нали уж новия влезе от 01.01.2002г., а вие сте подали края на 2001г.? Ако сте по стария, защо пък са ви искали други документи? Аз съм по новия (втората половина на 2002) и затова се вълнувам, мисля, че не сме много, които рискувахме с новата система и началния pass mark от 75 точки, та току виж нещата се позадвижат по-бързо като сме по-малко. Благодаря предварително и ще се радвам ако и други като мен или теб се включат с инфо 

kam Angie i vsi4ki ostanali
Angie, i az se nadiavam protzedurata da se zabarza, ne znam dali prez 2002 e imalo spad na kandidatite, niakade biah 4el, 4e to4no tova se e slu4ilo, no dali takav e bil slu4ait v Romania ili po-skoro kato tzialo, ne moga da kaga.
Iskam da te popitam kakvi novini si polu4avala ot Bukuresht otkakto si podala i v kakvi srokove, IELTS izprashtala li si?
Iskam da te popitam kakvi novini si polu4avala ot Bukuresht otkakto si podala i v kakvi srokove, IELTS izprashtala li si?
От Букурещ имам само едно писмо със срок от 24 месеца, който отдавна отмина... Обаждах се там, казах че най-вероятно ще ни разгледжат догодина, а до края на тази ще изчиситят 2001, но случаи като този на Марк ме карат да мисля, че може и да са попривършили с 2001 вече...
ИЕЛТС не съм изпращала имам сертификат на кембридж, който беше изискването им по стария закон, и се надявам да мине, не съм получвала искане от тях засега...
Мисля че сме по-малко не само заради неяснотиите по новия закон по времето когато подавахме, а и защото много хора вече се бяха усетили тогава че за Квебек става по-бързо и напливът се насочи към Виена. Отделно че в чуждите форуми, в които влизах много хора се стряскаха от 75 точки passmark и може би кандидатите са се увеличили чак след като го свалиха, което пак ни дава предимство (ако се спазва реда на подаване разбира се, което не е особено ясно). Успех и се надвам Марк и другите да пишат
ИЕЛТС не съм изпращала имам сертификат на кембридж, който беше изискването им по стария закон, и се надявам да мине, не съм получвала искане от тях засега...
Мисля че сме по-малко не само заради неяснотиите по новия закон по времето когато подавахме, а и защото много хора вече се бяха усетили тогава че за Квебек става по-бързо и напливът се насочи към Виена. Отделно че в чуждите форуми, в които влизах много хора се стряскаха от 75 точки passmark и може би кандидатите са се увеличили чак след като го свалиха, което пак ни дава предимство (ако се спазва реда на подаване разбира се, което не е особено ясно). Успех и се надвам Марк и другите да пишат

Angie, blagodaria za barzia otgovor. Dano vsi4ko da priklu4i vazmogno nai - barzo. Vseki den kato otdavnitik za slamka sledia bgcanada i se nadiavam da vidia posting kato tozi na mark05, za da sveria 4asovnika, koi koga e podal i koga e izvikan ili ne na intervu. No naistina, dokolko se sledva reda na podavane na applications, e otdelen vapros.
Naistina ima logika za towa, che dosietata ot 2001 sa na prikluchwane. Moeto beshe ot 02.2001 i bqh na interview 01.06.2005. Nowite formulqri gi iziskwat, za da te ocenqt ewentualno po nowiq zakon. Interviewrashtata mi kaza, che ako sym izpratil IELTS shte me ocenqwat po nowiq i tyj kato ne sym go naprawil trqbwa da se qwq lichno na interview.
Naistina ne e priqtno towa s IELTS, no e neizbejno. Bez nego nqm da ti dadat tochki za wladeene na ezik.
Uspeh!
Naistina ne e priqtno towa s IELTS, no e neizbejno. Bez nego nqm da ti dadat tochki za wladeene na ezik.
Uspeh!
Здравейте,
на mark05 честито и успех нататък!
И аз като moni и Angie се вълнувам много от темата за IELTS и как се доказва нивото на английския ако не си пращал резултати, така че ако можеш да ни светнеш ще съм ти благодарен.
Аз съм подал април 2002, "started processing 05.06.2002" и до този момент никой не ме е потърсил за нищо. На email-ите не отговарят, на телефоните - секретар.
Angie мисля, че бъркаш за датата от която влезе новия закон, защото когато аз пращах документите изпращането на IELTS не беше задължително. Трябва да погледна пак, но мисля че е или 01.06 или 01.07.2002. Те затова тарикатите ми пуснаха дата на файла 05.06. въпреки че имаха документите доста по рано.
Чао
на mark05 честито и успех нататък!
И аз като moni и Angie се вълнувам много от темата за IELTS и как се доказва нивото на английския ако не си пращал резултати, така че ако можеш да ни светнеш ще съм ти благодарен.
Аз съм подал април 2002, "started processing 05.06.2002" и до този момент никой не ме е потърсил за нищо. На email-ите не отговарят, на телефоните - секретар.
Angie мисля, че бъркаш за датата от която влезе новия закон, защото когато аз пращах документите изпращането на IELTS не беше задължително. Трябва да погледна пак, но мисля че е или 01.06 или 01.07.2002. Те затова тарикатите ми пуснаха дата на файла 05.06. въпреки че имаха документите доста по рано.
Чао
Не знам може и да бъркам, но аз следях този закон още докато беше в парламента защото по стария не можех да се класирам. Доколкото си спомням той влезе в сила на 28 юни, но се прилагаше със задна дата считано от 01.01.2002г., но аз специално си изчаках да мине 28 юни, да няма после това онова...
Освен ИЕЛТС закона дава право за доказване на знанията по език с други evidence и мисля че ако сме обосновали знанията си добре, няма как да не се признае. Но ще видим, времето ще покаже. Чудя се има ли някой друг от края на 2001 и 2002 г. който вечее бил на интервю или получил медицински, или Марк е изключение ...
Освен ИЕЛТС закона дава право за доказване на знанията по език с други evidence и мисля че ако сме обосновали знанията си добре, няма как да не се признае. Но ще видим, времето ще покаже. Чудя се има ли някой друг от края на 2001 и 2002 г. който вечее бил на интервю или получил медицински, или Марк е изключение ...
Честито на marko
. Искам да се включа и да кажа, че от 2001 г. има още доста хора, ние сме от април 2001 г. Миналата година в юни месец пратихме актуализирани нови документи, но IELTS не сме пращали, а удостоверения от продължителни курсове по англ. език. Преди 2 седмици се обаждах по телефона в посолството и ми казаха, че юли м-ц ще получа писмо за интервю и, че то ще се проведе към края на август или началото на септември. Дано да е така, защото нямам много им вяра
.
Пожелавам на всички успех в тромавата процедура

Пожелавам на всички успех в тромавата процедура

ИЕЛТС не съм изпращал, както беше изискването им по стария закон.
Целта на интервюто била(така каза Сара) да провери познанията ми по езика(англ.), защото не съм пращал нито ИЕЛТС нито ТОЙФЕЛ, което си е изискване по новата система.
В интерес на истината английският ми не беше толкова очарователен, но мисля че, синчето замаза положението.
Бях научил няколко професионални термина който успях да пробутам.
От тук обаче следва че, трябва доста сериозно да наблегна на английския за Канада.
Целта на интервюто била(така каза Сара) да провери познанията ми по езика(англ.), защото не съм пращал нито ИЕЛТС нито ТОЙФЕЛ, което си е изискване по новата система.
В интерес на истината английският ми не беше толкова очарователен, но мисля че, синчето замаза положението.
Бях научил няколко професионални термина който успях да пробутам.
От тук обаче следва че, трябва доста сериозно да наблегна на английския за Канада.