KOFI i Chomage

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
bis
Обратна връзка:

KOFI i Chomage

Мнение от bis »

Ima li niakoj predstava ako si na chomage da li ti se plasta KOFI-to
Stoto ako rabotish niama problem i da si na kofi ama za chomaga?

Merci
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Joy

Мнение от Joy »

По мое време се плащаше. Сега не знам как е- нали променят законите непрекъснато... :roll:
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

E nikoj li ne e bil na COFI i chomage?
Pone niakakuv tel. mojete li da mi dadete. Kude se obajdate za da se zapishete?
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Къде да се запишеш? В Кофито или на шомаж? За Кофито потърси агента си в МРСИ (или кой да е агент там) и той ще ти даде тел. , записването за определяне на ниво на френски (и съответно за самото КОФИ) също е в МРСИ.
Не се чуди, че няма хора в подобно положение, обикновено Кофито се записва преди да си направил часове за шомаж. И да има др. такива, то това са изключения според мен.
Обичам да преча
huba

Re: KOFI i Chomage

Мнение от huba »

bis написа:Ima li niakoj predstava ako si na chomage da li ti se plasta KOFI-to
Stoto ako rabotish niama problem i da si na kofi ama za chomaga?

Merci
Bis, az ne mojah da razbera mnogo dobre vaprosa ti.Pitash dali mojesh da poluchavash pari ot dvete mesta ili dali ako poluchavash chomage imash pravo da se zapishehs na Cofi?
Za parvoto otgovora e ne.
Za vtoroto, zavisi ot agenta ti.Po princip moje, daje mojesh i da zavarchish niakoia druga formacia dokato si na chomage.Daje prodaljavat da ti plashtat sumata koiato vzimach ot chomage dokato zavarshish kursovete.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

Eh che sum nerazbrana :oops: :oops: :oops:

Pitam s dumi prosti:

Ako chovek e na chonmage /toj mu se plasta estestveno/ i ako e na KOFI :
ot KOFI-to kolko ste mu plashtat 460$ ot MRCI ili 120$ /po 30$ na sedmica/ ot CLE-to che hodi da uchi neshto?
Botzo

Мнение от Botzo »

Отговор:
bis написа:120$ /po 30$ na sedmica/ ot CLE-to che hodi da uchi neshto?
Според мене е това защото платеното кофи е за хора без никакви доходи, а ти дефакто имаш.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

КОФИ не е за хора без доходи, а е програма за интегриране на новите имигранти. МРСИ и КЛЕ работят заедно. Ако използваш помощ за безработица се изчислява семейния доход (възможно е другия член на семейството да работи) и нуждите на домакинството и ако той е по-нисък от социалния минимум се доплаща от КЛЕ. Паричната помощ идва от едно място - КЛЕ, имайки предвид, че човекът посещава курсове по френски и е малко по-висока. Принципът е същият както при социалната помощ и КОФИ. Друг е въпросът дали изобщо ще се съгласят да включат човекът към програмата за франсилизация, но ако това стане, паричната помощ от безработица ще се увеличи леко поради това, че се посещават курсовете. Възможно е да платят и карта за транспорт, разходи за детска градина и др. Контактува се главно с агента в КЛЕ - той дава нужните формуляри, МРСИ е само приемник.
Заключено