Ние сме родени на планетата ЗЕМЯ и към нея трябва да чувстваме патриотизъм.Да не говорим, че това е понятие, създадено, за да служи на демагозите с цел по-лесно да управляват масите и да им промиват мозъците.Откъде накъде човек след като е роден някъде е задължен да стои там цял живот.Ние да не сме крепостни селяни?Къде остана правото на личен избор?А правото да се развиваш и прогресираш?Ние сме земляни и ако трябва да чувстваме патриотизъм то той трябва да е към родната ни планета.Аз съм трето поколение емигрант- дядо ми е емигрирал в Германия от Русия, баща ми в Бг, а аз в Кб.И какво от това?Освен това при всеки един такъв процес ставаме по жизнеустойчиви и адаптивни/справка- Грегор Мендел/.
Въпрос- Какво щеше да стане от Стоичков, ако не беше отишъл в Барселона, а беше останал в кв. Каршиака, Пловдив, Бг?
Отговор- деградирал алкохолик или зуладжия.Никой нямаше да е чувал за Бг и светът щеше да загуби един велик футболист.
Въпрос- Какво щеше да стане от Джон Атанасов, ако си беше останал в Карлово?
Отговор- Селски бекинг вокал.Светът нямаше да се ползва с с най-великото откритие в историята на човечеството след топлата вода и колелото- РС-то. :idea:
Въпрос- Какво щеше да стане, ако предците на Майкъл Джордан не бяха отведени, макар и насила в САЩ?
Отговор- Светът щеше да изгуби един велик спортист.30 млн. Младежи нямаше да са занимават с баскетбол, а БОГ знае с какви глупости.САЩ щеше да изгуби около милиард долара.
Въпрос- Каква щеше да стане със стотиците хиляди американски младежи, хвърлени в безсмислената война с Виетнам от криворазбрания патриотизъм и американските политици?
Отговор- Вместо да убиват и да мрат като кучета на г..а на географията за абсурдна кауза щяха да си гледат семействата
Ит.н.Сигурен съм, че вие можете да дадете и по-добри примери.