Novi razporedbi za izdavane na Balgarski pasport.....

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

sando
Обратна връзка:

Мнение от sando »

излиза че ще трябва да се поразходим със семейството мин.600 долара, заради полагането на подписите, няма ли начинч чрез нотариус?
Fany
Обратна връзка:

Мнение от Fany »

Hiama da namerish nishto poveche. Niamat sait!Az sashto znaviah dnes do consulstvoto V Toronto i mi kazaha sashtoto - veche ne moje da se izdava pasport ili palnomoshtno za pasport, ako lizeto ne e podpisalo lichno documenta pred tiah! No triabva da vi kaja che slujitelkata beshe mnogo, mnodo lubezna, noamashe nishto obshto s obslujvaneto v BG, i 15 minuti mi obiasniavashe kakvi sa variantite. Kaza mi oshte, che problema se e poiavil predi 2-3 sedmizi, sled kato ot BG sa zapochnali da im vrashtat neobraboteni prepiskite. Iavno che burokratichnata sistema na nashata mila strana, neznae granizi! Taka pone ni napomniat oshte vednaj, che sme Balgari!I znaete li kakvo kaza moia sin po tozi povod?"E, togava niama da si hodia!Shte chakam da si vzema kanadskia pasport, toi shte izleze mai po-rano!"XA xa!
Аватар
Dino
Модератор

...

Мнение от Dino »

sando,

Има сайт, но на мене ми прилича на отбиване на номер, защото този нов сайт не помага повече отколкото вече известни факти (специално за мисиите в Канада).
Ето, виж ТУК новината за сайта.

На твое място бих звъннал до Отава и бих помолил да ми пратят заявления/формуляри по пощата. Бих ги попълнил и изпратил обратно с чек и снимки.
Предлагам това, защото вече е изпробвано от близки мои приятели.

Успех!

Даниел

P.S.
И аз като bateto мога само хубави неща да говоря за Албена и другите хора от посолството.
Joy

Мнение от Joy »

ИМА НАЧИН подписът да се положи в Монреал и после да се изпратят документите по пощата. Извинявам се, че не дадох инфото по-рано, но не е ставало на въпрос. Бяхме наскоро в посолството и Албена ни обясни.

Това трябва да стане САМО пред почетния консул за България в Монреал. Той се казва Георги Паничерски и може да се намери на тел. (514) 573-0360

Той има всички необходими бланки.
Албена също така ни обясни,че апликации за подновяване на паспорти ще се приемат в деня на изборите и че пощата ще бъде изпратена за България още на следващия ден с гласовете,така че ще се спести време. Използвайте момента!

Също така ми даде адреса на фотото, където правят идеалните снимки:

3333 Cavendish, suite 90 - H4B 2M5
tel.: (514) 486-1133

Нужни са по 3 снимки 35/45 мм,фотокопие на паспорт, а за дете и фотокопие на акт за раждане.

Не мога да си кривя душата, Албена беше изключително любезна и внимателна.
Заключено