Пак за пътническите чекове

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Пак за пътническите чекове

Мнение от Kirilius »

Моля за малко информация относно пътническите чекове.
За поименни не говорим, защото разбрах, че ги осребряват след поне 20 работни дена.

Намерих с търсачката доста теми за пътническите чекове, но пак не намерих ясен отговор на въпроса: Къде в България мога да купя пътнически чекове в канадски долари?

В американски долари продават повечето банки, но в канадски...

Току-що звънях поред на Първа Инвестиционна Банка, Булбанк, Пощенска Банка, ОББ, Хеброс, Райфайзен и Биохим. Никъде не предлагат в канадски долари. Само в Биохим ми предложиха поименни чекове.

Та... има ли някой, който наскоро да си е купувал пътнически чекове в канадски долари от България? От коя банка?

:beer:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Иди в централата на ОББ в София (ако си от София де :D ) - до Света Неделя, ще намериш точния адрес от сайта им, там издават със сигурност. По клоновете служителките са идиоти и дори не знаят че банката им предлага такава услуга. В клона на Хеброс в ЦУМ също знаеха че правят чекове в канадски долари :lol: Булбанк също съм почти сигурен че издават. Ако си от провинцията кажи на патките от съответната банка да се обадят до централата си в София и да ти поръчат чековете от там (то и в София пак с поръчка става 7-10 дена).
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

Благодаря!

Аз точно на централите на банките се обаждах, ама явно не съм попаднал на когото трябва.

Утре ще отида на място.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

На място, ако ходиш в централата на ОББ търси главната касиерка, тя е много печена и ще ти свърши работа.
Заключено