пренасяне на компютър

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Tsveti

пренасяне на компютър

Мнение от Tsveti »

Здравейте,
Може ли някой да помогне със съвет,как да си прекарам компютъра до БГ?Ако някой вече има опит,ще съм благодарна да сподели!
Аватар
c200

Мнение от c200 »

здр!
разглоби го на части и го пренеси без кутията, в БГ нова струва 30 лв. .
другия вариант е да си вземеш само харддиска и в БГ да си купиш евтино PC втора употреба - в София има в Квант сервиз и Лиана Текнолъджис, до 150 лв. , стават за Windows XP и филми.
същото важи и за обратното пренасяне на РС в Канада - цените за крайни клиенти са сходни.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Re: пренасяне на компютър

Мнение от MrGeek »

Tsveti написа:Здравейте,
Може ли някой да помогне със съвет,как да си прекарам компютъра до БГ?Ако някой вече има опит,ще съм благодарна да сподели!
Аз си пренесох в Канада от БГ почти цял компютър: дъно, процесор, памети, диск, видео, всякакви дребни джунджурии добре опаковани в ръчния багаж. Единственият проблем беше във Франкфурт, когато (съвсем естествено) ме накараха да извадя частите при security-check и след това трябваше да ги напъхвам отново.

Вариантът с внос на компютър дори на части (а може би точно заради това) от Канада в БГ ми се струва рискована операция по една единствена причина - българската митница. Може да се наложи да се разделиш с някоя и друга бутилка уиски или кеш. Ако носиш лаптоп ще е по-лесно, защото по-лесно може да се декларира като лична вещ, която се връща обратно в Канада.
sashka

Мнение от sashka »

Нашия компютър си го пренесохме цял целеничък от БГ като ръчен багаж тежеше малко над 10 кг. , но никой не ни направи абсолютно никакъв проблем. Не го и погледнаха. И съм много доволна, защото спестихме пари а и имахме възможност да си включим Интернет бързо. :lol:
Gesh

Мнение от Gesh »

пренася се без проблеми (освен с бг митницата, може би)
пази харда в ръчния и сичко друго добре увито по куфарите. без кутията, разбира се.
Tsveti

Мнение от Tsveti »

Благодаря на всички,които ми отговориха!Надявам се всичко да бъде наред.
Бъдете здрави и успех!
Заключено