Самолетни билети-Авиокомпании-Агенции-Цени

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Valdi

Самолетни билети-Авиокомпании-Агенции-Цени

Мнение от Valdi »

Направих сондаж за цените на билетите за 3-4 авиокомпании в някои от популярните агенции и установих значителни разлики. Доста хора преди мен са го правили вече и са летели, много хора и след мен ще го правят. За наше улеснение предлагам да обменим информация по темата и след като се натрупа достатъчно материал, модераторите да я систематизират и добавят към съществуващата в раздел "Статии".

Информацията която би била полезна:

Агенция1 - /адрес/
Авиокомпания1
Цена възрастен/Цена младеж/Цена дете + Такси
Активен или неактивен сезон

Авиокомпания2
..... и т.н.

Агенция2
.....

Може също да споделите и вашите впечатления по коректността на агенциите от които сте закупили билети и качеството и особеностите на полетите които сте ползвали.

Надявам се темата да не мутира и да пъде полезна за много хора на които им предстои пътуване. :D :beer:
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
tochica

Мнение от tochica »

i kogato se smenqt цените , как ще се променя информацията , защото повечето билети , които се купуват , са от промоциите , така наречените " специали " в Канада .
за мен лично най-професионалната агенция е Турист Сервиз в България , колкото по-голяма е агенцията , толкова по-голяма е вероятността да ви дадат по-голяма отстъпка от тяхната комисионна , за да ви продадат билет . Турист Сервиз имат значителен оборот на билети и по времето , когато съм купувала билети в България , даваха най-добри цени .
иначе цените не могат да бъдат драстично различни , казвам го по повод на това , че често се правят резервации в различни агенции , с цел да се намери оптималната цена . агенциите работят с цени , които са им предоставени от авиокомпаниите , в които са заложени и агентски отстъпки . доколко агенцията ще реши да намали билета или ще продава на цени на конкуренти , е тяхно решение . :)
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

Вярно е че цените се менят, но все пак ако се натрупа достатъчно информация за сравнение, хората ще могат да се ориентират по-лесно към агенция и авиокомпания. И в случая говорим изключително за първия полет - еднопосочен билет. То е ясно, че от канада се купуват промоционални билети и в повечето случаи двупосочни... Ето това което ме накара да постна темата:

София-Монреал /полет м. октомври/

Интертурс

Britishairways
Възрастен 480/ Младеж 415 - с вкл. такси

KLM
Възрастен 460/ Младеж 300 - с вкл. такси

Балкантурист

Britishairways
Възрастен 471/ Младеж 397 - с вкл. такси

KLM
Възрастен 472/ Младеж 290 - с вкл. такси

CSA
Възрастен 470/ Младеж 350 - с вкл. такси

Астрал Холидейз

KLM
Възрастен 471/ Младеж 281 - с вкл. такси

CSA
Възрастен 534/ Младеж 411 - с вкл. такси

POLETI.COM

Britishairways
Възрастен 460/ Младеж 386 - с вкл. такси

Кратък разбор! Както се вижда, цаните
за KLM варират за възрастен от 460 до 472 евро, а за младеж от 281 до 300 евро;
за Britishairways - за възрастен от 460 до 480 евро, а за младеж от 386 до 415 евро

До тук спрях с търсенето и сравнението и реших да се допитам до всемъдрия и добронамерен Форум. Но ако смятате че темата е безполезна, ще преровя още 15-20 агенции и ще реша въпроса за себе си, каквото ще направи и всеки един след мен... и ще пия една :beer: и ще се кача.... :D
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
Аватар
totev

Мнение от totev »

Valdi, благодаря ти че даваш инфо, не се притеснявай в момента много хора/без мен/ си правят планове за пътуване по това време, и поне на тях ще си полезен.Всички четът ,но не пишат, това си е техен избор, може да се опасяват че ако са намерили изгодна оферта, някои друг може да ги изпревари :wink: .Спокоино братче и леко и приятно пътуване :beer:
...мразя мастика без айрян...
tochica

Мнение от tochica »

еднопосочни цени ли даваш , колко време е престоя , защото за много хора решаваща е не ценовата разлика , а времето между полетите .
да добавя - Бритиш - изискуемото време за трансфер от Терминал 4 до терминал 1 - един час и 30 мин , често агенциите го спестяват като информация , ако сте с малки деца и имате горе долу това време за връзка , може да се наложи да тичате .
КЛМ - ако не ме лъже паметта 3 часа престой , изключително организирано летище удобно за хора , които пътуват за 1 път .
Мюнхен - дълго , доста ходене
Франкфурт - важи условието за Хийтроу , има доста вървене , ако терминалите са на разстояние .
За всяко едно летище важи случая , че пристигате от европейски полет и се качвате на презокеански , така че най-вероятно изходите ще са на различни терминали .
Париж - Шарл де Гол - реконструкция , смяна дори и в терминала с автобус , зависи от полета , от България има два сутрин и вечер , зависи с кой летите .
Атина - престой , аз лично не предпочитам .

и т.н.
а цените , които давате също са промоционни , аз говорех именно за България . :)

успех
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Ние летяхме с Бритиш и бебе на 1,6 год. Краткият престой от час и 20 мин. беше решаващ, за да изберем този полет.Много е удобно , ако си с дете.Иначе ако трябва да се виси 5-6 часа на някое летище гърчът е огромен.
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Агенция АТЛАС :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Не знам по какви тарифи летяхме (не влизаме уж в числото на младежите), но билетите ни струваха по 341 евро на човек с КЛМ в края на март (София-Монреал). Престоя беше 5 часа на Амстердам, но определено има какво да се разгледа. Ние сме без деца, но дори и за нас умората беше голяма. И въпреки умората аз не спрях на едно място, исках сякаш да видя всичко :roll:
Агенцията се намира в София, може да се резервират билети и по телефона.
тел: 02/9819993
Това е най-евтиното, което успях да намеря аз, а търсих дълго и упорито 8)
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Аватар
N a n a

Мнение от N a n a »

Направихме си резервации за двупосочни билети за края на септември - по 660 евро на човек крайна цена - в Турист сервиз. Имало е и по-евтин вариант с около 55 евро, но вече нямаше от най-евтините билети Амстердам-Монреал. KLM, полет от Варна. :wink:
Дано да успеем за тези резервации...
Всеки от нас може да излъчва любов, стига да си го позволи.
Аватар
shark6286

Мнение от shark6286 »

poleti.com твърдят че търсят най-изгодните цени вместо вас, дори субсидират част от цената. Ние си направихме резервации за Калгари и цената беше наистина най-ниска в сравнение с други агенции.
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

Ние летяхме края на Март 2004 и цената до Монреал с www.tourist-service.com тогава беше 344 евро!Тогава www.poleti.com ни даваха същата цена!Сега гледам се е появила и нова агенция www.posoka.com ,която също дава някаква отстъпка при онлайн покупка(3%),но те летят само до Торонто!
Аватар
Bimba

Билети

Мнение от Bimba »

Привет ние в момента проучваме цените и за периода до средета на септември по ниска цена от 503 Е не сме срещнали.
Бритиш дават 503 Е+ -
КЛМ - 581Е
Чехите - 575Е
Поляците - 505Е
Еър Франс - 600Е

Това е нашата информация
Аватар
Valdi

Re: Билети

Мнение от Valdi »

Bimba написа:Привет ние в момента проучваме цените и за периода до средета на септември по ниска цена от 503 Е не сме срещнали.
Бритиш дават 503 Е+ -
КЛМ - 581Е
Чехите - 575Е
Поляците - 505Е
Еър Франс - 600Е

Това е нашата информация
Явно това което цитираш като цени е за двупосочен билет! Ето преди час какво получих от Атлас, по препоръка на Пчеличка:

София - Монреал - септември/декември - еднопосочен
/с уточнението че тук Възрастни се разбира 35+
а KLM имат и промоционални цени за категорията 25-35 години/

1/KLM
-vuzrastni - 393,-eur
-mladeji - 306,-eur
-letistni taksi - 47,-eur

2/BRITISH AIRWAYS
-vuzrastni - 384,-eur
-mladeji - 310,-eur
-letistni taksii service tax - 87,-eur

3/CZECH AIRLINES
-vuzrastni- 479,-eur
-mladeji - 356,-eur
-letistni taksi - 56,-eur
bate Many

Мнение от bate Many »

Zdraveite vsi4ki !!!
Ne vidiah nikoi da kazva nishto za "USIT COLOUR".Az ,saprugata mi i sina ni se nadiavame da patuvame prez Septemvri i eto kakvo ni dadoha kato tsena ot "USIT COLOUR" :

Zdraveite,

Ednosposo4en bilet do Montreal prez septemvri s BRITISH AIRWAYS za vyzrasten
struva 384 EUR + 67 EUR let.taxi = 451 EUR
Za dete 2-12 godini polzva 33% namalenie ot tazi zena, t.e. 257 EUR +62 EUR
let.taxi =320 EUR

Ednosposo4en bilet do Montreal s LUFTHANSA za vyzrasten struva 390 EUR + 69
EUR let.taxi = 459 EUR
Za dete 2-12 godini polzva 33% namalenie ot tazi zena, t.e. 262 EUR +64 EUR
let.taxi =326 EUR

Pozdravi,
Maria Stoyanova <sofia@usitcolours.bg>

Ako tova e polezno za niakoi ot vas shte se radvam mnogo .Nie proverihme na mnogo mesta no tova se okaza nai-izgodno.Mislehme 4e tova e samo studentska Agentsia , no se okaza 4e rabotiat i s drugi .
USPEH NA VSI4KI !!! 4AO :wink:
Каквото и да ви се случи помнете едно : И УТРЕ ЩЕ ИЗГРЕЕ СЛЪНЦЕ !!!
Заключено