kakvo shte posavetvate?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
ULIA

kakvo shte posavetvate?

Мнение от ULIA »

shte sam blagodarna za vsiakakvi saveti - kak se procedira sled izdavaneto na vizite? Ima li neshto po -specialno za dokumentite koito da nosim sas sebe si?(kato za elektroinjener, ikonomist i 6 godishno dete) Nie smiatame da otidem v Ottawa - tam imame nashi mnogo dobri priateli. Ne mojem da reshim dali da prodavame app. v Sofia-imame otlichen tristaen- ama vse pak otivame s naglasa da ne se vrashtame. Vie kakvo shte posavetvate?
Niamam tarpenie!!! (ne ochakvam stranata na chudesata, no vse pak 4 godini chakane.....)
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Moiat savet e da ne go prodavate.Ako niama nalejashta nujda ne si zatvariaite vratata nazad.
Аватар
Doktora

СЪВЕТ

Мнение от Doktora »

Ако е необходимо пари назаем вземайте но апартамента не продавайте в никакъв случай.
В крайна сметка вие си решавате.
Док.........
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Уважаема Юлия, не забравяй неписаното правило, че недвижим имот се продава само в краен случай. Успех. :D
Изображение ... и в темите също!
Pepon

Re: kakvo shte posavetvate?

Мнение от Pepon »

ULIA написа:imame nashi mnogo dobri priateli.
Mi da vi posavetvat te togava.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

И аз не ви давам да си продавате апартамента.За поддръжката му,оставете нотариално заверено пълномощно на близък.
А за документите-носете си всички документи,които са ви били необходими и в Бг+имунизационните документи на детенце.Може да си носите малко снимки за документи/за картата за мед.осигуряване тук,иначе ще ви снимат на място срещу 6 кинта на глава/.
Aerin

Мнение от Aerin »

[quote]Може да си носите малко снимки за документи/за картата за мед.осигуряване тук,иначе ще ви снимат на място срещу 6 кинта на глава/.

За здравната карта правят снимка задължително на място, където се подават документи за нея и не искат пари за това! Поне в Онтарио е така, за другата Канада - не знам.
А за апартамента - не си струва да се продаде - цените на недвижимите имоти както изглежда ще продължават да се вдигат. По-добре заем с ипотека си вземете и го дайте под наем - да си покривате заема. Винаги може да го продадете ако решите да вложите парите в някакъв бизнес по-нататък например.
Успех и късмет!!!
Като се ядосваш, наказваш себе си заради глупостта на другите.
bateto

Мнение от bateto »

Как ще продавате,нагласата е едно,а по някой път действителноста съвсеm различна .Аmи ,ако не ви хареса тук и след като сте изхарчили парите как ще се върнете.Познаваm десетки хора тук които са направили това и сега си скубят косите и си налягат парцалите,щото няmат избор.
Ако ви хареса тук е лесно,връщате се след вреmе ,продавате и парите ги давате даун за къща ,навmесто да чакате да ги съберете с години.
ULIA

Мнение от ULIA »

Otnosno apartamenta - Ami az pone si mislia taka - nie kato kacnem v Ca - dokato ne si namerim rabota - ima kade da jiveem. Nameri li se rabota, vse pak blizo 90 000 CAD si e dobra suma za downpayment da si kupim jilishteto. KOlkoto ia da e nizkoplatena parvonachalna rabota i da e, vse shte moje da se platiat 300-400 cad mortage.Inache triabva dA go mislim tozi apartament, posle da se razpraviame s prodajbi i t.n. Mejdu drugoto - poslushah saveta da pitame kanadcite pri koito shte otsednem v nachAloto - te sa kategorichni, che e naj razumnoto da se prodade.
Аватар
Doktora

Опит за съвет

Мнение от Doktora »

ULIA написа:Otnosno apartamenta - Ami az pone si mislia taka - nie kato kacnem v Ca - dokato ne si namerim rabota - ima kade da jiveem. Nameri li se rabota, vse pak blizo 90 000 CAD si e dobra suma za downpayment da si kupim jilishteto. KOlkoto ia da e nizkoplatena parvonachalna rabota i da e, vse shte moje da se platiat 300-400 cad mortage.Inache triabva dA go mislim tozi apartament, posle da se razpraviame s prodajbi i t.n. Mejdu drugoto - poslushah saveta da pitame kanadcite pri koito shte otsednem v nachAloto - te sa kategorichni, che e naj razumnoto da se prodade.

Извинете,че се намесвам но тези суми за които говорите - заплати и моргидж 300-400 000 ми се струват меко казано нереални за новопристигнали!По-добре да се вслушат в съветите на нашите емигранти там отколкото на някакви канадци,които живеят в друго измерение.Не нашето.
Дори и да направят пъвоначалната вноска от 90 000 как ще продължават да изплащат?Нали има и текущи разходи.А емигрантските заплати обикновенно са от най-ниските.
Док........ 8)
TROUBLEMAKER
Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Мнение от Stoynev »

Да предположим 4е продадете апартамента в БГ и си купите жилище в Монтреал. Ами ако не ви хареса тук в Монтреал и решите да се преместите в друг град Ванкувар например, или пък си намерите по добре платена работа в Торонто след време, тогава какво ще го правите това жилище в Монтреал - трябва да го продадете. Тогава ми се струва 4е ще загубите пари. Ина4е и аз също много съм мислил по този въпрос да си продам моя апартамент в БГ и да ползвам парите тук за къща, но съм решил докато не се установя някъде за постоянно да не продавам (купувам) нищо.
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
ULIA

Мнение от ULIA »

vsashnost, smetka mi e druga: imam 95000 cad, teglia oshte 35 000zaem da si kupia jilishte ( za obshto 140 000) i izplashtam po 300 ili 400 cad na mesec za 10 godini- da pogasia zaema.( ne kashta za 300-400 000!- pone ne zasega). A inache biah v kanada za 6-7 meseca, i rabotih tam, taka che opredeleno znam kade otivam (oshte poveche otkade idvam). Zatova ne ochakvam golemi iznenadi. Sashto taka Ne ochakvam lesnoto, no pone sam entusiast i optimist.
huba

Мнение от huba »

Sas 140 000CAD tuk mojete da si kupish samo kauboiska kolibka.Za normalna kashta se prigotvete za zeni nad 250-300K.

Da ne govorim che osven 300-400$ na mesec ipoteka(primerno) shte imate oshte tolkova taksi , plus 100+ konsumativi- voda, tok, otoplenie.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

ULIA написа:vsashnost, smetka mi e druga: imam 95000 cad, teglia oshte 35 000zaem da si kupia jilishte ( za obshto 140 000) i izplashtam po 300 ili 400 cad na mesec za 10 godini- da pogasia zaema.( ne kashta za 300-400 000!- pone ne zasega). A inache biah v kanada za 6-7 meseca, i rabotih tam, taka che opredeleno znam kade otivam (oshte poveche otkade idvam). Zatova ne ochakvam golemi iznenadi. Sashto taka Ne ochakvam lesnoto, no pone sam entusiast i optimist.
Една лека забележка 95000+35 000=130 000
А спрямо първия постинг виждам някви противоречия.
Изображение ... и в темите също!
Аватар
Lyubima
Обратна връзка:

Мнение от Lyubima »

Ще си позволя да изкажа малко по-различно мнение по въпроса, просто споделям личния си опит. Ние като решихме да идваме в Канада го направихме с ясното съзнание, че ще се борим и ще направим всичко възможно да се установим тук за постоянно. Нито имаме време нито пък нерви за експерименти да пробваме къде ще е по-добре - в България, в Канада или някъде другаде по света. Значи този въпрос за нас не бе под съмнение ни най-малко. При това положение по-разумно беше да нямаме никакви недвижимости в България за да не ни стоят като ангажименти от една страна, а и за да имаме някаква сума с която тук да започнем наново. Продадохме всичко и заминахме. Стояхме тук една година докато се ориентираме къде, какво, що, плащахме си 840 долара наем и накрая си купихме жилище. Сега, вместо да изхвърляме през прозореца ония 840 долара за наема ние ги внасяме в банката като изплащаме моргича и все едно спестяваме близо половината от тия пари. А ако си бяхме оставили апартамента в България както някои от нашите познати тук, които сега съжаляват за това, щяхме да имаме един проблем повече в България и да пълним гушата на някой евреин в Канада (такова е схващането, че повечето блокове, които се дават под наем са на евреи). Не агитирам никой да си продава къщата, но сметката е проста и ясна. А ако евентуално решим някой ден да се връщаме - няма никакъв проблем жилището да се продаде. Цените им за сега растат и то добре, даже за една година можете да излезете на плюс от покачването на цената - разбира се зависи какво сте купили, ако е някой курник то е ясно че мърдане няма. Та - мислете и действайте :D
Заключено