Може ли да се завери ............ ???

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Botzo

Може ли да се завери ............ ???

Мнение от Botzo »

Може ли да се занесе превод на диплома от тукашен преводач в карефура за получаване на еквиваланс на човек който все още не е дошъл. Т.е. да го направя аз вместо него предварително?
Joy

Мнение от Joy »

Не. Това се прави лично и само от Канада.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

лично, че и се носят българските оригинали (аз не ги взех и се разкарвах пак). нормално пише че става за 45 дни, но аз им се обадих че ми е спешно и стана от следобяд за другата сутрин !
струва 105 $
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Abe moje i da ne e lichno - na men muja mi mi svurshi celata rabota! :lol: sega ako uspee i da se izuchi vmesto men...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Elia написа:Abe moje i da ne e lichno - na men muja mi mi svurshi celata rabota! :lol: sega ako uspee i da se izuchi vmesto men...
Cena nqma da ima nali?:))
pumpy

Мнение от pumpy »

МОЖЕ - аз лично съм го правил за жена ми преди да е даже стъпила в Канада. каква е хватката:

1. взимаш една молба от MRCI
2. пращаш тази молба на човека да си я попълни и ПОДПИШЕ
3. той ти я връща ПОДПИСАНА + едно lettre de procuration, с което те упълномощава да му подадеш така попълнената молба от негово име в MRCI. това писмо не се заверява никъде в БГ разбира се, само да е написано на френски и подписано от човека лично. ( хората тук ти вярват )
4. изпраща ти всички оригинални дипломи, описани в молбата и ОРИГИНАЛЕН сертификат за селекция и ти с така подготвените документи, преведени от местен преводач дипломи и 105 кинта отиваш в MRCI и подаваш. в днешно време не знам дали още важи, но при мен стана и за да не споря с Правата Линия имам доказателства: accuse de reception на жена ми с дата 19/04/2004 и PR карта на жена ми показваща, че е влязла през май 2004 в Канада
Последно промяна от pumpy на Пет Юни 17, 2005 4:12 am, променено общо 1 път.
pumpy

Мнение от pumpy »

Аватар
c200

Мнение от c200 »

и като ги получавате готовите документи си носете документ за самоличност - PR Card, CSQ или друго, че аз пак бях в издънка и пак щях да се разкарвам и добре че една добра жена ми ги даде на юнашко доверие :-)
pumpy

Мнение от pumpy »

странно аз готовите ги получих по пощата ?
Botzo

Мнение от Botzo »

Да и нашите дойдоха по пощата.
Просто искам да го направя за един приятел. Само че на нас ни искаха при представянето PR картата, SIN номер, снимаха ни визите и искаха сертификата за селекция.
Та извода е че ако човека не е минал още интервю и няма сетификат за селекция, няма да стане нали?
pumpy

Мнение от pumpy »

този човек поне завършил ли е това което иска да приравнява или ще се дипломира през 2009 година ? :D
не без сертификат няма да стане и следващия път питай по-точно да си спестим излишно писане....
Botzo

Мнение от Botzo »

Мдам сега се сетих. Исках да ги представи еквиваланса зна интервюто за повече фасон, ама на май няма да стане.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

странно аз готовите ги получих по пощата ?
така, те питат дали искаш по пощата или лично да си ги вземеш, ама нали бях спешен случай и аз играх пощата :-)
Заключено