Здравни застраховки
Здравни застраховки
Здравейте.Някой може ли да ни каже дали трябва да се прави здравна застраховка в България за първите 3 месеца в Саnada.Нали първите 3 месеца там сме без застраховки.Вашето мнение за застрахователна фирма QBE.Предварително благодарим.
Бих те посъветвал да си направиш като дойдеш в Канада.
Като дойдеохме ние застраховахме детето. После така се случи че се разьболя. С Сейн Жустин само за да ни извадят карта за болницата цената беше 440 CAD. Естествено застраховката я покрива, но как става това.........
След няколко месеца болницата ти праща уведомително писмо че и дължиш пари и искат да им ги платиш. Това уведомително писмо го препращаш на застрахователната фирма от където ти изпащат чек, който трябва да занесеш в болницата.
Ако смяташ че това може да стане със застрахователна компаниа от БГ ..... деиствай.
п.п. Тримесечната застраховка ни струваше тук 260 CAD.
Като дойдеохме ние застраховахме детето. После така се случи че се разьболя. С Сейн Жустин само за да ни извадят карта за болницата цената беше 440 CAD. Естествено застраховката я покрива, но как става това.........
След няколко месеца болницата ти праща уведомително писмо че и дължиш пари и искат да им ги платиш. Това уведомително писмо го препращаш на застрахователната фирма от където ти изпащат чек, който трябва да занесеш в болницата.
Ако смяташ че това може да стане със застрахователна компаниа от БГ ..... деиствай.
п.п. Тримесечната застраховка ни струваше тук 260 CAD.
здр!
пак аз, знам нещо по темата. застраховахме се в QBE, партньора им тук е американска компания с телефон във Флорида мисля (пише го из бумагите им) а из интернета се води френска
. процедурата е същата, само дето не чакаш сметки, ами направо им се обаждаш по телефона че има събитие и да плащат. това не е застраховка тип"ДЗИ" дето плащаш ти, а после се оправяте, демек имаш да взимаш. застраховахме се за 100 дни (3-те месеца + резерв), а се оказа излишно, броял се целия месец на пристигането ти а ние кацнахме на 29-и април. така че от 1 Юли докъм началото на август ще сме 2 пъти застраховани
. излезе ни към 200 лв за двама, за малката не се плаща, но си е покрита от застраховката.
хайде и дано да не ги ползвате, нито тия, нито канадските застраховки
пак аз, знам нещо по темата. застраховахме се в QBE, партньора им тук е американска компания с телефон във Флорида мисля (пише го из бумагите им) а из интернета се води френска

само да вметназа ДЗИ нищо не плащаш имат си агент тук в канада и всичко си покриват дирекнто на болницата - такъв беше нашия случай.c200 написа:здр!
пак аз, знам нещо по темата. застраховахме се в QBE, партньора им тук е американска компания с телефон във Флорида мисля (пише го из бумагите им) а из интернета се води френска. процедурата е същата, само дето не чакаш сметки, ами направо им се обаждаш по телефона че има събитие и да плащат. това не е застраховка тип"ДЗИ" дето плащаш ти, а после се оправяте, демек имаш да взимаш. застраховахме се за 100 дни (3-те месеца + резерв), а се оказа излишно, броял се целия месец на пристигането ти а ние кацнахме на 29-и април. така че от 1 Юли докъм началото на август ще сме 2 пъти застраховани
. излезе ни към 200 лв за двама, за малката не се плаща, но си е покрита от застраховката.
Re: Здравни застраховки
Zastrahowka moje i da ne se prawi - izlizate na Social i ste zastrahowani ot parwia den, ot kojto ste na Social, dori i toj da e wtoria wi den w Canada.jorok написа:Здравейте.Някой може ли да ни каже дали трябва да се прави здравна застраховка в България за първите 3 месеца в Саnada.Нали първите 3 месеца там сме без застраховки.Вашето мнение за застрахователна фирма QBE.Предварително благодарим.
- ROSEN HRISTOV
re
За ДЗИ искам да кажа че са представители на холандската АХN.При нужда( дано не се налага) не се заплаща нищо стига здравната услуга която е оказана да отговаря по договора.Тези условия съветвам всеки да ги прочете внимателно.
КОЙТО НЕ МУ ПОНАСЯ ДА СЕ ИЗНАСЯ
Mark - dosta se komentira vav foruma che sociala parvite tri meseca veche ne se razreshava!Mark написа:Zastrahowka moje i da ne se prawi - izlizate na Social i ste zastrahowani ot parwia den, ot kojto ste na Social, dori i toj da e wtoria wi den w Canada.
jalkoFlanker написа:...sociala parvite tri meseca veche ne se razreshava!