Здравни застраховки

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
jorok

Здравни застраховки

Мнение от jorok »

Здравейте.Някой може ли да ни каже дали трябва да се прави здравна застраховка в България за първите 3 месеца в Саnada.Нали първите 3 месеца там сме без застраховки.Вашето мнение за застрахователна фирма QBE.Предварително благодарим.
Botzo

Мнение от Botzo »

Бих те посъветвал да си направиш като дойдеш в Канада.
Като дойдеохме ние застраховахме детето. После така се случи че се разьболя. С Сейн Жустин само за да ни извадят карта за болницата цената беше 440 CAD. Естествено застраховката я покрива, но как става това.........
След няколко месеца болницата ти праща уведомително писмо че и дължиш пари и искат да им ги платиш. Това уведомително писмо го препращаш на застрахователната фирма от където ти изпащат чек, който трябва да занесеш в болницата.
Ако смяташ че това може да стане със застрахователна компаниа от БГ ..... деиствай.

п.п. Тримесечната застраховка ни струваше тук 260 CAD.
jorok

Мнение от jorok »

260can na chovek li?
Botzo

Мнение от Botzo »

jorok написа:260can na chovek li?
Ми ние застраховахме само детето ....... ама излиза на човек :wink:
jorok

Мнение от jorok »

Знаеш ли нещо за застрахователна компания QBE,австралийска кампания,една от 25-те най големи в света.1,50euro на ден е сумата ,която ни искат ,за детето 1,30euro
Botzo

Мнение от Botzo »

jorok написа:Знаеш ли нещо за застрахователна компания QBE,австралийска кампания,.......
Ми не я знам ......
Аватар
c200

Мнение от c200 »

здр!
пак аз, знам нещо по темата. застраховахме се в QBE, партньора им тук е американска компания с телефон във Флорида мисля (пише го из бумагите им) а из интернета се води френска :-). процедурата е същата, само дето не чакаш сметки, ами направо им се обаждаш по телефона че има събитие и да плащат. това не е застраховка тип"ДЗИ" дето плащаш ти, а после се оправяте, демек имаш да взимаш. застраховахме се за 100 дни (3-те месеца + резерв), а се оказа излишно, броял се целия месец на пристигането ти а ние кацнахме на 29-и април. така че от 1 Юли докъм началото на август ще сме 2 пъти застраховани :-). излезе ни към 200 лв за двама, за малката не се плаща, но си е покрита от застраховката.
хайде и дано да не ги ползвате, нито тия, нито канадските застраховки :-)
Flanker

Мнение от Flanker »

c200 e prav za QBE, az sashto imam opit s tyah - bez zastrahovatelno sabitie naistina, no svetovnata im izvestnost i renome edva li sa sluchaini!
Shto se otnasya za parvite tri meseca - zadaljitelno si napravete zastrahovki i dai boje da ne gi polzvate! Uspeh!!!
pumpy

Мнение от pumpy »

c200 написа:здр!
пак аз, знам нещо по темата. застраховахме се в QBE, партньора им тук е американска компания с телефон във Флорида мисля (пише го из бумагите им) а из интернета се води френска :-). процедурата е същата, само дето не чакаш сметки, ами направо им се обаждаш по телефона че има събитие и да плащат. това не е застраховка тип"ДЗИ" дето плащаш ти, а после се оправяте, демек имаш да взимаш. застраховахме се за 100 дни (3-те месеца + резерв), а се оказа излишно, броял се целия месец на пристигането ти а ние кацнахме на 29-и април. така че от 1 Юли докъм началото на август ще сме 2 пъти застраховани :-). излезе ни към 200 лв за двама, за малката не се плаща, но си е покрита от застраховката.
хайде и дано да не ги ползвате, нито тия, нито канадските застраховки :-)
само да вметназа ДЗИ нищо не плащаш имат си агент тук в канада и всичко си покриват дирекнто на болницата - такъв беше нашия случай.
Аватар
Mark

Re: Здравни застраховки

Мнение от Mark »

jorok написа:Здравейте.Някой може ли да ни каже дали трябва да се прави здравна застраховка в България за първите 3 месеца в Саnada.Нали първите 3 месеца там сме без застраховки.Вашето мнение за застрахователна фирма QBE.Предварително благодарим.
Zastrahowka moje i da ne se prawi - izlizate na Social i ste zastrahowani ot parwia den, ot kojto ste na Social, dori i toj da e wtoria wi den w Canada.
Аватар
ROSEN HRISTOV

re

Мнение от ROSEN HRISTOV »

За ДЗИ искам да кажа че са представители на холандската АХN.При нужда( дано не се налага) не се заплаща нищо стига здравната услуга която е оказана да отговаря по договора.Тези условия съветвам всеки да ги прочете внимателно.
КОЙТО НЕ МУ ПОНАСЯ ДА СЕ ИЗНАСЯ
Аватар
c200

Мнение от c200 »

сега се сетих че вярно и ДЗИ имаха такава услуга, ама нещо не ни хареса тогава. най-добре е да се намери застрахователен брокер, който може да предложи услугите на няколко компании и човек да си избере, иначе много обикаляне.
Flanker

Мнение от Flanker »

Mark написа:Zastrahowka moje i da ne se prawi - izlizate na Social i ste zastrahowani ot parwia den, ot kojto ste na Social, dori i toj da e wtoria wi den w Canada.
Mark - dosta se komentira vav foruma che sociala parvite tri meseca veche ne se razreshava!
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Ние рискувахме и не си направихме застраховка и риска се оправда, но на малкия му направихме тук, излезе малко над 100$.
Изображение ... и в темите също!
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Flanker написа:...sociala parvite tri meseca veche ne se razreshava!
jalko :wink:
Заключено