transit visa za UK
-
transit visa za UK
Imam slednia problem sega ako niakoi go e imal pls help! Shte patuvam za Canada savsem skoro prez London i prestoia mi v UK shte bade 29 chasa. Prez fevruari kato patuvah i minavah pak prez London biah za po malko ot 24h i tam na letishteto na pasportnia kontrol mi biha pechat in transit za 24h, no sega shte spia tam i chak na drugia den mi e poleta za Canada. Ako niakoi znae dali shte mina pak s takava transitna visa ili triabva da hodia do british embassy tukv Bg?
- MrGeek
- Путлер Капут
Re: transit visa za UK
За съжаление ще трябва да минеш през посолството, щом престоя ти е повече от 24 ч.Princess123 написа:Imam slednia problem sega ako niakoi go e imal pls help! Shte patuvam za Canada savsem skoro prez London i prestoia mi v UK shte bade 29 chasa. Prez fevruari kato patuvah i minavah pak prez London biah za po malko ot 24h i tam na letishteto na pasportnia kontrol mi biha pechat in transit za 24h, no sega shte spia tam i chak na drugia den mi e poleta za Canada. Ako niakoi znae dali shte mina pak s takava transitna visa ili triabva da hodia do british embassy tukv Bg?
-
А какво ще кажете за следния вариант:
След като кацнеш в Лондон, не бързаш да минеш паспортната проверка. Сядаш някъде в транзитната зона, пиеш кафета, четеш вестници и т.н., докато минат няколко часа. Като останат 23 часа до следващият ти полет, отиваш на паспортната проверка и, понеже от този момент нататък престоят ти ще е 23 часа, би трябвало да ти ударят транзитната виза без проблеми ...
Дали някой го е пробвал и има ли причина да не работи?
След като кацнеш в Лондон, не бързаш да минеш паспортната проверка. Сядаш някъде в транзитната зона, пиеш кафета, четеш вестници и т.н., докато минат няколко часа. Като останат 23 часа до следващият ти полет, отиваш на паспортната проверка и, понеже от този момент нататък престоят ти ще е 23 часа, би трябвало да ти ударят транзитната виза без проблеми ...

Obey gravity ... It's the law!
- MrGeek
- Путлер Капут
Аз бях решил първоначално да го пробвам този вариант с престоя в транзитната зона, но след като Луфтханза ми предложиха цена, която съвсем леко се различаваше от тази на Бритиш и им пратих много здраве (на последнитеVanBC написа:А какво ще кажете за следния вариант:

При мен обаче бяха около 25 часа престой и този един час все някак си можеш да го пропилееш из транзитни зони, но 29 часа ми се виждат множко, дори за летище като LHR.
-