transit visa za UK

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Princess123

transit visa za UK

Мнение от Princess123 »

Imam slednia problem sega ako niakoi go e imal pls help! Shte patuvam za Canada savsem skoro prez London i prestoia mi v UK shte bade 29 chasa. Prez fevruari kato patuvah i minavah pak prez London biah za po malko ot 24h i tam na letishteto na pasportnia kontrol mi biha pechat in transit za 24h, no sega shte spia tam i chak na drugia den mi e poleta za Canada. Ako niakoi znae dali shte mina pak s takava transitna visa ili triabva da hodia do british embassy tukv Bg?
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Re: transit visa za UK

Мнение от MrGeek »

Princess123 написа:Imam slednia problem sega ako niakoi go e imal pls help! Shte patuvam za Canada savsem skoro prez London i prestoia mi v UK shte bade 29 chasa. Prez fevruari kato patuvah i minavah pak prez London biah za po malko ot 24h i tam na letishteto na pasportnia kontrol mi biha pechat in transit za 24h, no sega shte spia tam i chak na drugia den mi e poleta za Canada. Ako niakoi znae dali shte mina pak s takava transitna visa ili triabva da hodia do british embassy tukv Bg?
За съжаление ще трябва да минеш през посолството, щом престоя ти е повече от 24 ч.
Princess123

Мнение от Princess123 »

:( znaesh li kolko vreme otnema izdavaneto na visa za poveche ot 24h?
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

А какво ще кажете за следния вариант:

След като кацнеш в Лондон, не бързаш да минеш паспортната проверка. Сядаш някъде в транзитната зона, пиеш кафета, четеш вестници и т.н., докато минат няколко часа. Като останат 23 часа до следващият ти полет, отиваш на паспортната проверка и, понеже от този момент нататък престоят ти ще е 23 часа, би трябвало да ти ударят транзитната виза без проблеми ...

Дали някой го е пробвал и има ли причина да не работи? :roll:
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

VanBC написа:А какво ще кажете за следния вариант:

След като кацнеш в Лондон, не бързаш да минеш паспортната проверка. Сядаш някъде в транзитната зона, пиеш кафета, четеш вестници и т.н., докато минат няколко часа. Като останат 23 часа до следващият ти полет, отиваш на паспортната проверка и, понеже от този момент нататък престоят ти ще е 23 часа, би трябвало да ти ударят транзитната виза без проблеми ...

Дали някой го е пробвал и има ли причина да не работи? :roll:
Аз бях решил първоначално да го пробвам този вариант с престоя в транзитната зона, но след като Луфтханза ми предложиха цена, която съвсем леко се различаваше от тази на Бритиш и им пратих много здраве (на последните :D).
При мен обаче бяха около 25 часа престой и този един час все някак си можеш да го пропилееш из транзитни зони, но 29 часа ми се виждат множко, дори за летище като LHR.
Princess123

Мнение от Princess123 »

Men nai veche me pritesniava nashte tuka v Sofia da ne mi napraviat problem pri tragvaneto ili vaobshte da ne pusnat da se kacha na poleta za London. Inache tam si mislia kato sam kacnala veche niakak shte se opravia. Sega shte se obagdam i shte vidia kakvo shte mi kagat ot britanskoto posolstvo...
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Да си призная честно и аз мислех да остана една вечер в Лондон / да се видя приятели /ама като разбрах за транзитните визи и се отказах.
Търсим други варианти по нашата дестинация.
Аман от разправии по посолствата.
Док................
Заключено