Образованието - нова идея?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Финтифлюшка
Обратна връзка:

Образованието - нова идея?

Мнение от Финтифлюшка »

Преди малко се сетих нещо - та реших да питам:
Ами ако се завърши магистърска степен в Американския универсистет, а има и един друг американски, с извнесено обучение, също в Благоевград?
Това ще е образование по американските стандарти, дали няма да се признава и в Канада? А в същото време друго си е да наваксваш само канадски опит, а не и няколкогодишно образование там?
Пробвал ли е някой, става ли?
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Abe, brato, ti kato shte uchish v amerikanskiya, shto ne doydesh tuk da ya napravish taya magistratura! think about it! Oshte edna-dve godini v bg si e jivo nakazanie, pone spored men. Az lichno kato stoya v bg poveche ot dve sedmici izpadam v nervna kriza i stavam mnogo losh, na tebe ako ti deystva po-dobre, moje da se probavash i da uchsih, no kanadcite nay im haresva da vidyat kanadska diploma da znaesh! Kakvoto i da resheish, good luck! :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Финтифлюшка
Обратна връзка:

Мнение от Финтифлюшка »

Така е ако погледнеш емоционално на нещата
Но ако се замислиш - така хем ще имам 1-2 години повече стаж (защото ще работя докато уча), хем ще ми е по-евтин живота (сравнително) и хем като пристигна там (в нй-добрия случай де :) дипломата ще се признава и само ще наваксвам на стаж и примерно ще почна да търся от една идея по-добра работа нагоре.
Аватар
Petia

Мнение от Petia »

Нямам представа каква ти е идеята за ученето в Американския, но смятам, че няма смисъл да учиш каквото и да било друго в БГ ако ще идваш тук. Дори и американските дипломи не са така тачени... Аз имам английска и за нищо не ми служи. Просто се изисква канадско образование.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: Образованието - нова идея?

Мнение от KolioBalkanski »

Финтифлюшка написа:Преди малко се сетих нещо - та реших да питам:
Ами ако се завърши магистърска степен в Американския универсистет, а има и един друг американски, с извнесено обучение, също в Благоевград?
Това ще е образование по американските стандарти, дали няма да се признава и в Канада? А в същото време друго си е да наваксваш само канадски опит, а не и няколкогодишно образование там?
Пробвал ли е някой, става ли?
az imam americanska diploma i ne mi varshi rabota v Canada
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Заключено