някой да си е правил приравняване в монреал

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Di ana написа:Nali kazavti v statiata che se realizirame 95%.... :wink:
Тук нещо не те разбрах :(

Иначе успех с МакГил, ако решиш за КонтЕд, ето сайта: http://www.mcgill.ca/conted/
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Di ana написа:Blagodarja ti ssttoo za izcherpatelnia otgovor!
Az si mislja seriozno za McGill tai kato s frenski njama da moga da se spravja na akademichno nivo, a da ti kaza chestno ne se vizdam oshte 5 godini da ucha i da zapochvam otnachalo.... :P
Zatova pitam s podrobnosti...iskam predi da tragna da znam kakvo shte pravja v Canada pone v nachaloto...
Za GMAT napravo e super che ne trjabva ...
A ot tam natatak vse njakak shte se opravja.... :P
Nali kazavti v statiata che se realizirame 95%.... :wink:
Dano poveche hora go dokazvat s tova ,koeto sa postignali!
Do skoro:Di
Диана, ще си позволя и аз малко коментар (дано Стоян да не се обиди) - според мен сертификат (дори не е диплома) от Cont. Education няма голяма тежест и ако наистина искаш да работиш като икономист в Канада, по-добре помисли за някакво по-сериозно учене.Това ти го казвам от собствен опит.
Програмите на Cont.Education са популярни сред хора които са намерили средно квалифицирана работа, но нямат образователен ценз в съответната област, затова си доучват допълнително или се преквалифицират в нова специалност, а Cont.Education по принцип са направени за хора които основно работят и учат в малкото оставащо им свободно време - вечерно, дистанционно или в събота и неделя.
Иначе самите им курсове са добри - може да се научат много неща, така че това си е наистина един нелош вариант за учене, но пак повтарям - ако имаш амбицията за по-квалифицирана работа, помисли за по-сериозно учене.
Di ana
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

Koko,
situaciata pri men e che specialnosta mi e tourism , a diplomata e izdadena ot stopanski fakultet.
Dotuk dobre, az mnogo si haresvam specialnosta i njamam nishto protiv da si douchvam po neja,no problema e v tova che variantite prodalzavane v uni s angliiski (kakto spomenah s frenski ne moga da se spravja) ne sa mnogo, a ot druga strana ne sam sigurna che shte moga da si namerja rabota sled tova,kojato shte opravdae tova uchene...
I s tozi stopnaski fakultet , ako mi priznajat diplomata vaobshte shte trjabva da se nasocha kam neshto,koeto ima vrazka s ikonomikata.
Mezdu drugoto ne sam proverjavala unitata vav Federalna Canada i ako ti poznavash njakoi ,koito e prodalzil s tourism ili ti se e "mjarnala" njakade tazi specialnost shte ti bada blagodarna ako go spodelish!
:P
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Di ana написа:Koko,
situaciata pri men e che specialnosta mi e tourism , a diplomata e izdadena ot stopanski fakultet.
Dotuk dobre, az mnogo si haresvam specialnosta i njamam nishto protiv da si douchvam po neja,no problema e v tova che variantite prodalzavane v uni s angliiski (kakto spomenah s frenski ne moga da se spravja) ne sa mnogo, a ot druga strana ne sam sigurna che shte moga da si namerja rabota sled tova,kojato shte opravdae tova uchene...
I s tozi stopnaski fakultet , ako mi priznajat diplomata vaobshte shte trjabva da se nasocha kam neshto,koeto ima vrazka s ikonomikata.
Mezdu drugoto ne sam proverjavala unitata vav Federalna Canada i ako ti poznavash njakoi ,koito e prodalzil s tourism ili ti se e "mjarnala" njakade tazi specialnost shte ti bada blagodarna ako go spodelish!
:P
Някой питаше за Мастър по туризъм преди време и това което успях да намеря беше програма в един от университетите в провинция Албърта. Ето виж тази предишна тема:

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 1%F2%E5%F0

Според мен ако дипломата ти е от Стопанския факултет на СУ имаш доста добър шанс да ти я признаят поне за Бакалавър, но по въпроса с намирането на работа - трудно е, можеш да не се съмняваш.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Ти пък, Коко, как ще се обиждам? Аз също не скрих факта, че поставям под въпрос "тежестта" на дипломата от КонтЕд. Просто за мен няма друг избор - бак-а е много време, за маг няма да ме приемат, защото нямам комп. образование.
Виж за счетоводството, което казваш е малко притеснително. Ще се опитам да ти намеря линкове, в защита на счетоводството в МакГил КонтЕд ;) , които ако можеш да погледнеш и да си кажеш мнението.
Иначе това, което сме захванали с булката са дипломи - Diploma in Accounting и Diploma in IT. А каква е разликата между диплома и сертификат?
Di ana
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

Koko,
mislja che infoto shte svarshi strahotna rabota za koeto mnogo ti blagodarja!!! :P
Shte gi pogledna vednaga shtom mi ostane vreme.
Mezdu drugoto tova da mi priznajat diplomata ne e nevazmozno,zashtoto na moja kolezka i ja priznaha v shtatite za da prodalzi magistar...mislja che e po lesno ot inzinerite i medicite....
A dnes otkrih magistar za turizam i v montrealskia universitet...samo che tam frenskia e osnovnia ezik... :(
Nishto,shte proverja i drugi varianti..... :P

Ssttoo, tezi diplomi i certifikati ne zvuchat nikak zle i sas sigurnost shte zapushat nechii ustie,kakto kazvash! :P
survivor

Мнение от survivor »

Predi nyakolko meseca may chetoh neshto, v koeto pisheshe, che pres sledvashtite godini v turizma nyama da ima rabota. Ama ne znam za kakvo nivo e stavalo duma - dali za receptionist v hotelite ili za po-visoko. Diana, savetvam te da proverish kakvi sa perspektivite za namirane na rabota s takava diploma v Human ressources developpement centre po Internet s kljuchova duma, che ne pomnya adresa.

Ne sam sigurna, no mislya che na tova na koeto vav frenskite universiteti mu vikat "certificat" (ednogodishnata programa) v angliyskite mu vikat "diploma"
Di ana
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

V turisma kato cjalo situaciata e mnogo slozna v momenta v svetoven masshtab poradi razmiricite v Iraq i virusnite istorii,no ne samo....ikonomicheskata kartina vaobshte ne e rozova ,horata sa nesigurni kakvo shte se sluchi utre i ne vlagat v patuvania. Kato che li tezi koito imat natrupan opit i saotvetno godini sashto imat trudnosti pri namiraneto na rabota.
Survivor,
tozi HUman Resources Development Centre za Quebec li se otnasja?
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Коко, това е сайта на дипломата по счетоводство в МакГил
http://www.mcgill.ca/conted/courses/car ... ccounting/
Те пишат, че програмата е "вход" към Ордера.

А и самия Ордер май не го отрича:
http://releve.ocaq.qc.ca/fr/cheminement/pdf/mcgill.pdf

Ако можеш да хвърлиш едно око и да си кажеш мнението, ще съм ти много благодарен. Защото аз доста се обърквам от тия CA, CMA, CPA
survivor

Мнение от survivor »

Diana, ne moga da go namerya saita. Kato se pribera shte vidya dali ne sam go bookmark-nala. Namerih obache neshto drugo, koeto eventualno mozhe da te zainteresuva:
http://www23.hrdc-drhc.gc.ca/2001/f/groups/6431.shtml

A za obrazovanieto - zashto ne hvarlite edin pogled na tova:
http://formation.jobboom.com/cgi-bin/pr ... rmation.pl
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

ssttoo написа:Коко, това е сайта на дипломата по счетоводство в МакГил
http://www.mcgill.ca/conted/courses/car ... ccounting/
Те пишат, че програмата е "вход" към Ордера.

А и самия Ордер май не го отрича:
http://releve.ocaq.qc.ca/fr/cheminement/pdf/mcgill.pdf

Ако можеш да хвърлиш едно око и да си кажеш мнението, ще съм ти много благодарен. Защото аз доста се обърквам от тия CA, CMA, CPA

Значи Стояне, по въпроса за Ордерите – реално жена ти ще трябва да избира между тези двата: CGA и CMA – като всъщност няма чак толкова съществена разлика между тях. Моят избор беше за CGA, но мисля че жена ти ще трябва да избере сама кой от двата би предпочела да учи понататък, аз не смея да давам съвети за такъв избор.
Третия Ордер: СА - е с доста по-тежки изисквания, като повече учене и специфичен трудов стаж, затова него не го броя като реална алтернатива.

Според мен програмата по счетоводство на МакГил е добра, като има и следните предимства – получават се доста реални знания; определено не е толкова скъпо в сравнение със Ордера; курсовете се изкарват по-лесно (пак в сравнене с Ордера, където има доста assignments и сериозен финален изпит за всеки предмет), но нещото което жена ти трябва да има предвид е че програмата от МакГил не покрива цялата учебна програма на Ордера, т.е. със сигурност ще трябва да държи поне 4-ри, a може би и повече, финални изпита директно в Ордера.
Нещото което не мога да ти кажа със сигурност какъв точно еквивалент би имала димпломата от МакГил по тази програма. Това че не е Бакалавър е ясно, но може би е на ниво диплома от колеж. За това обаче не съм много сигурен.
Другия проблем е до колко такава диплома се признава от работодателите, би трябвало според мен, но няма как да се знае със сигурност. Затова съвета което бих си позволил към жена ти е да си търси някаква дори начинаеща позиция в областа на счетоводството още преди да е завършила програмата.

Що се отнася до входящите условия за записване в Ордера – изглежда има разлика между отделните провинции. В Онтарио не е проблем да се стане студент в Ордера само с българска диплома по икономика (Ордера сам й прави евалюация). Явно обаче че при вас нещата са малко по-различни, но след като съпругата ти е започнала програмата в МакГил, мисля че няма да има проблем със записването в Ордера понататък.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Мерси, Коко! Ще се борим до последно и дето вика Т.Колев "Ще победим!" (с фалцет на "и"-то)
survivor

Мнение от survivor »

Za Diana: Tova e saita, zasega namerih tova, no ti go porazrovi po-dobre, zashtoto sam vizhdala i dosta po-podrobna informaciya na sashtata tema. Sigurna sam, che e v jobfutures.ca

http://www.jobfutures.ca/en/brochure/table2.pdf

http://www.jobfutures.ca/en/brochure/table1.pdf
Di ana
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

Survivor,
Toku shto se razhodih iz saita i infoto tam e mnogo cenno kato statistika.
Blagodarja!
Savetvam i drugi hora da go poglednat i osobenno tezi ,koito smjatat da "douchvat" tai kato ako shte im priznavat izpiti shte mogat da se orientirat kam nai prilozimoto v sferata ,kojato uchat.

Koko,
Tam ,kadeto me preprati za informacia ot foruma namerih posting na Canuck s info site za canadskite universiteti. Ne sam popadala na po dobar do sega!
Za tezi ,koito se interesuvat :www.aucc.ca
Blagodarja ti oshte vednaz!
Usmivki za vsichki:Di :P :P :P
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Разводнихте хубавата тема :wink:

Аз така и неразбрах къде е най-добре да си направя този
еквиваланс. Досега за 4 години изобщо не ми е трябвал, но
знае ли човек. А и щом е само за $105 не е проблем да се
прежалим. Някой добър човек би ли ми(ни) разяснил къде
и как е най-добре да се направи това.