Kolko vreme se chaka sled kato sam izpratil IELTS v Romania
Kolko vreme se chaka sled kato sam izpratil IELTS v Romania
Kakto vseki normalen chovek taka i az iskam da si planiram vremeto po niakakav nachin i za tova bih iskal niakoi koito e vzel viza kato predi tova e podal IELTS v posolstvoto da mi otgovori na tozi vapros, dori samo da spodeli mnenie e napalno dostatachno. Az podadoh moite dokumenti na 18.02.2002 no failovia nomer go poluchih na 18.06.2002 na prktika cakam tri godini daje spriamo parvata data poveche. Minalata sedmitza izpratih rezultata ot testa, koito spored dosta hora otgovaria na nivoto koeto sam pisal pri podavane na dokumentite, no neznam kakvo shte kajat za rezultat s overal band score 5 v samoto posolstvo. Sahto taka kakvi dokumenti shte triabva ot tuk natataka da se izprashtat, i imali veroiatnost da me izvikat na interviu sled kato sam izpratil dokument za IELTS. Ako niakoi znae neshto neka da pishe. 

- MrGeek
- Путлер Капут
Re: Kolko vreme se chaka sled kato sam izpratil IELTS v Roma
Предполагам, че времето е страшно относителен фактор. Аз получих почти веднага отговор (в рамките на 2 седмици), след като изпратих резултата от IELTS, че ми приключват успешно процедурата и няма да ме викат на интервю. Процедурата ми обаче беше в посолството в Берлин и предполагам разликата с Букурещ е голяма. Във всеки случай IELTS ми спести страшно много време и средства, като визите получих по-малко от година след теста - в това време се побраха медицинските, допълнителни формуляри, нови свидетелства за съдимост, както и финалната кореспонденция.sshilev написа:Kakto vseki normalen chovek taka i az iskam da si planiram vremeto po niakakav nachin i za tova bih iskal niakoi koito e vzel viza kato predi tova e podal IELTS v posolstvoto da mi otgovori na tozi vapros, dori samo da spodeli mnenie e napalno dostatachno. Az podadoh moite dokumenti na 18.02.2002 no failovia nomer go poluchih na 18.06.2002 na prktika cakam tri godini daje spriamo parvata data poveche. Minalata sedmitza izpratih rezultata ot testa, koito spored dosta hora otgovaria na nivoto koeto sam pisal pri podavane na dokumentite, no neznam kakvo shte kajat za rezultat s overal band score 5 v samoto posolstvo. Sahto taka kakvi dokumenti shte triabva ot tuk natataka da se izprashtat, i imali veroiatnost da me izvikat na interviu sled kato sam izpratil dokument za IELTS. Ako niakoi znae neshto neka da pishe.
Успех.
Re: Kolko vreme se chaka sled kato sam izpratil IELTS v Roma
Ами ще споделя моя опит. Изпита ми беше на 30 Септември 2004 ако не ме лъже паметта. Резултатите ги изпращат автомачитно в Букурещ. Чаках, чаках и ми писна да чакам. Писах един имейл на 15.03.2005 да питам какво става. На 16.03.2005 ми отговориха, че са много радостни да ми съобщят, че няма да ходя на интервю а направо ще ми пращат медицинските формуляри.sshilev написа:... bih iskal niakoi koito e vzel viza kato predi tova e podal IELTS v posolstvoto da mi otgovori na tozi vapros, dori samo da spodeli mnenie e napalno dostatachno....
Формулярите дойдоха някъде към края на Март. На 15 Април направихме медицинските. След 20-на дена се обадих в МОМ и казаха, че резултатите са ОК. После извадих нотариални копия на преводите на свидетелства за раждане и граждански брак. Платих и таксата за PR и пратрих документите до Букурещ. И пак чакане.
Днес пак писах имейл и мадамата в посолството пак ми каза, че точно с мойте документи се занимава. Това телепатия ли е, що ли е

Каза ми че им трябват свидетелства за съдимост преведени и нотариално заверени. Чудя се сливи ли имаха в устата да кажат това като пратиха медицинските формуляри. Не останах длъжен и споделих тези си мисли макар и в учтива форма. Също попитах дали мога направо да пращам паспортите със свидетелствата за съдимост за да ускоря малко нещата.
Последва нов имейл с извинения за пропуска и в него се казваше че мога да изпратя направо паспортите със свидетелствата за съдимост. В имейла искаха и по 4 снимки за всеки член от семейството ми.
Съвета ми е да ги притесняваш по-често, че иначе се отпускат и не си вършат работата.
Вече ме е яд, че не се хванах на времето да понауча малко френски

Това е от мен. Успех !