l'Armee Canadienne

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Maverick

l'Armee Canadienne

Мнение от Maverick »

Нека някой не си помисля,че съм се издухал за служба,но мисля,че не е обсъждан въпроса затова как става набирането и записването в канадската армия и може ли резидент да се запише.Въпросът ми е предизвикан от един документален филм по bTV,където един младеж от Източна Европа беше отишъл в Щатите със Зелена карта и се беше записал в армията.
Може за някой да е по-добра алтернатива пред социалната помощ.
Просто се опитвам да разчупя малко другите професии,защото външен читател на форума остава с впечатлението,че в Канада задължително трябва да работиш във фирма,да си инженер или програмист.А има и по-интересни и цветни професии. :D
Александър Марков
Обратна връзка:

Първо стани канадец!

Мнение от Александър Марков »

Здравей!

Ще отговоря на въпроса ти максимално точно. Когато кацнеш в Канада със сертификата за селекция, ти нямаш право на 3 неща:

- да гласуваш
- да служиш в армията
- да работиш в полицията

Чак когато станеш канадски гражданин, тогава ще ти се разрешат и тези 3 дейности.

И аз гледах въпросния филм по BTV. Той е абсолютно верен. Мой много близък приятел замина на 11 януари 2000 година за USA със зелена карта. С жена си се установиха в Бостън. След 6 месеца работа като камериер в хотел, после компютърен дизайнер, а пък жена му като помощник-цветар, той реши да влезе в AIR FORCE. Тук решението му беше посрещнато на нож от всички. Службата му започна месец юни, 2000 година. Издадоха му медицинска застраховка за 200 000 USD, платиха му обучението в университет, а в началото на 2003 година взе и американско гражданство. Съответно живее в базата с жена си, храната му е безплатна, както и жилището. Купи си Toyota Corolla. Излишно е да ти казвам, че за 4 години служба в армията на USA, той прави около 3,5 години experience по специалността си като системен администратор, завършва американско университетско образование, взима американско гражданство и т. н. Договорът му изтича догодина. Все още не е решил дали ще остава в армията. Зависи дали ще го предложат за офицер. Ако не, както казва той, уволнява се догодина и ще атакува корпоративна Америка.

Това е.

Успех и ти желая всичко най-добро!
Да сме живи и здрави и с много късмет!
Аватар
Koko

Re: l'Armee Canadienne

Мнение от Koko »

Maverick написа:Нека някой не си помисля,че съм се издухал за служба,но мисля,че не е обсъждан въпроса затова как става набирането и записването в канадската армия и може ли резидент да се запише.Въпросът ми е предизвикан от един документален филм по bTV,където един младеж от Източна Европа беше отишъл в Щатите със Зелена карта и се беше записал в армията.
Може за някой да е по-добра алтернатива пред социалната помощ.
Просто се опитвам да разчупя малко другите професии,защото външен читател на форума остава с впечатлението,че в Канада задължително трябва да работиш във фирма,да си инженер или програмист.А има и по-интересни и цветни професии. :D
Всъщност темата е обсъждана, но трябва да се поровиш назад из архива.
Мисля че и за PR не е съвсем невъзможно да кадидатства за работа в армията или поне в запаса, но по-добре виж в правителствения сайт:

http://www.recruiting.forces.ca/html/index.html
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Абре, ние от БГ-то избягахме да не ходим в казармата, тука доброволно се натискате... Военните на всякаде по света са с еднакъв умствен капацитет (еднакво тъпи), така че не мога да повярвам че нормален човек доброволно че отиде да го командват олигофрени...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Maverick

Мнение от Maverick »

Благодаря на Алекс Марков.Точно такъв тип отговор исках.Добре си ме разбрал какво ме интересува.А именно точно такова развитие като твоя близък.Но аз просто искам да имам повече вазможности за избор,затова и питам.
Благодаря,Коко,за линка.
Любо,кое-как е било при теб аз не знам,нито се натискам за служба.Но е факт,че поне в Щатите армията много помага за образование,за развитие,за кариера,дава много привилегии.Eh,you may get killed,but who knows! :lol:
Че който не е бил в казарма не е мъж е тъпотия,но по принцип,в живота нямам доверие на мъж,който не се е сблъсквал с тази простотия.Не знам защо,но е така.Освен това наред с простащината,видях и интересни неща.И друго - олигофрените ги видях сред войнишкия и сержантския състав.Сред висшите офицери видях доста достойни мъже,от които научих много.Но аз влезнах на 23,след висше,така че съм я гледал през други очи.
Айде да не я разискваме тая тема,че е много смотана. :D
joro

Мнение от joro »

Maverick написа:
Че който не е бил в казарма не е мъж е тъпотия,но по принцип,в живота нямам доверие на мъж,който не се е сблъсквал с тази простотия.Не знам защо,но е така.
И аз съм на същото мнение- който е минал през БГ-казарма ще се може после да се справи със всичко друго, а американската армия ще му се стори рай :D :D :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Аз пък много се радвам за хората, които не са ходили в казарма. Наистина вярно е, че в казармата се научават Неща от Живота, но само ако си на 18 и по-малко. В моя случай - казарма след "вишо" - Великите Открития, които децата правеха, за мен вече бяха "олд нюз". Така че времето прекарано в казармата е просто временно "излизане от час" - седиш отстрани на реката на живота и тя си тече без твое участие.

Иначе по темата - мисля, че можеш да отидеш като запасняк, дори и да не си "канадец". На сайта дето е дал Коко пише всичко от-до. Включително и заплата.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Imam kolega, koyto e mayor v Kanadskata armiya i uchi istoriya za kef prez svobodnoto si vreme, vsashtnost toya semester daje pochna PhD. Ta s nego sme si govorili kak e v kanadskata armiya. toy mejdu drugoto e dosta inteligenten. Razbrah, che nabirat hora na vazrast do 35 godini pone za redovna slujba. Ne znam sas sigurnost, no taka razpravya toy.
Taka che, ako shte hodish hurry up and good luck! No, ima druga dobra novina, che v armiyata ima i civilni slujiteli na administrativni dlajnosti, taka che poogleday vsichki opcii. Za civilnite dlajnosti may nyama vazrostovo ogranichenie. Good luck! :lol: Kazarmata tryabva da e po jelanie, ne zadaljitelna. Az bih slujil v kanadskata armiya za malko i smyatam da mina v badeshte nyakoy leten kurs za zapasnyak, ey taka za kef, da mina malko voenno obuchenie, a i da udarya edna kletva za vyranost kam Canada i da celuna nashiyat klenov flag! :P No, v bg armiyata da me ubiyat ne vlizam! Ne moga da dam kletva pred bg, kamo li da im celuvam znameto! Vapros na principi. 8)
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Imam priatel sarbin, kojto e resident permanet i we4e raboti za armiata. Imame prawo na rabota w zapasa, dokato ne stanem canadci.
Procedurata po kandidatstwaneto e dalga, move bi 6-7 meseca. Ima interwuta, fizi4eki testowa, med. pregledi, testowe za inteligentnost (koito bili kato za bawnorazwiwa6ti, ama move bi ne sawsem, prosto moiat priatel e 4len na Mensa, ta zatowa). Ako mine6 wsi4ko, sledwa generalnoto intervu i tam move da te otrevat sa6to. Ima wazmovnost da raboti6 na temps partiel i da u4i6. Pla6tat za u4ene BAC. Za metrise - ne. I to ne wsi4ko: ot tiah u4ebnicite, kreditite ot teb. Oba4e se sdobiwa6 s wsi4ki glezotii za woenni: otbiwki w cenite pri pazarene w niakoi magazini, oswobovdawane ot danaci na zaplatata, drehi i ne zam o6te kakwo. Pri rabotata na temps partiel ima uslowie da izkara6 2 meseca liatoto w niakoia woenna baza (po tehen izbor estestweno). Tam ima fizi4eski upravnenijca, no i kursowe s izpiti. Moiat 4owek sa6to ne e bil w kazarma w Sarbia, no sega e dowolen. Ima i wazmovnost da te zapi6at w niakoia mirotwor4eska misia, primerno w Kosowo, Izrael i t.n. No towa o6te mi e tamno otkam info. Samo znam, 4e parite sa golemi.
Priemat kakto mave, taka i veni. Obu4awat te. Tazi godina, kogato se interesuwah, tarseha hora za radiokomunikacii. Az sam ma6. ing., no kazaha da si podawam dokumenite: niamalo zna4enie kakaw si, te 6te te nau4at. Towa poslednoto ne sam 100% sigurna, no mislia, 4e prawilno sam razbrala.
Обичам да преча
Аватар
Maverick

Мнение от Maverick »

Точно това съм имал предвид Анито и Канук.Просто едни възможности за кариера и развитие.И хубави армейски привилегии.И възможност за учене.Е,вероятно с този статут няма да се вредим ама нищо. :D
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Abe 4owek, nali obiasnih, 4e moiat priatel e sas na6ia statut. I 4e imame prawo da rabotim w zapasa. I wsi4ko, koeto napisah, se otnasia za na6ia slu4aj.
Taka 4e za6to da ne move da se "wredim" i nie :roll:
Stiga da mine6 podbora, razbira se.
Обичам да преча
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Значи първо шапкарите не са платени добре, забичват ги по някакви бази на майната си кадето бавно изкукват. Като бонус могат да те пратят в някоя пустиня на някаква безумна мисия минимум за 6 месеца... Ето това е переспективата, така че ако си мислете че ще ви дават една торба пари и по цял ден ще учите, нещо доста сте се объркали...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Abe do sega ne se vkliuchih zashtoto si misleh che niakoj shte znae neshto konkretno i ot purva ruka. Celta beshe da ne se sramia lichno ama ajde :) .
Az lichno probvah tazi vuzmojnost zaradi izbroenite po-gore pirchini, no ako niakoj vi e kazal che mojete vednaga s PR status da otidete v zapasa - ne ne stava.
Lichno biah na rendez vous s oficer po nabiraneto na vojnici.
Iziskvania:
Zapas (nepulno rabotno vreme kato voenen bez da te mestiat ot grad na grad) PR status i 5 GODINI PRESTOJ V Canada(kazvam 5 ili 2 ne sum tochno siguren zashtot na vsichki instituci ot tozi sort ima takova iziskvane i veche sum zabravil koia ot posochenite godini e za zapasa no naj malko shte e 2 god) Tova sus sigurnost ne go pishe v sajta inito na oficialnite broshuri ne znam zashto no oficera mi posochi daje zakona i pargrapha kojto go glasi. Tova vaji naj veche za horata koito sa prebivavali tuk i isled tova sa gi odobrili za PR.
Normalna voenna slujba:
Ami da si rajdanin i MOJE BI 5 godini prebivavane zashtoto si spomniam za che imashe nedomislica, no v naj lekia sluchaj sa 2 godini. Kati niamsh pravo dori da uchih v kralksoto voenno uchilishte dokato ne pokriesh po gornite ulovia, a drugo uchebno voenno zavedenie ne si zaslijava.
Spravka ne moga da vi dam no se namirashe v Downtowna i beshe ogromna tuhlena sgrada samo za Reqruitment, veche zabravih i metro stanciata.
Drugi havi:
Ako isash da stanesh policaj - mojesh no triabva da si grajdanin, no tuk ima vrutka. i tia e slednata:
Za da se stane policaj triabva da imash diploma ot colege Technicien Police ili neshto takova za 2200 chasa i sled tova da polojish stag v mestoto koeto te odobriat (obshina ohranitelni slujbi - ne agent de securite ) sled koeto stavash Policaj. Ta vrutkata e che izskvaneteto za grajdanstvoto e samo za staja i pridobivane na prava a ne za coleganskata programa tia e ostavena na usmotrenieto na colega, no do sega ne sum vidial coleg kojto da razreshava tova neshto, no ako se napuvash mnogo i se opraviash povechko i iskash naistina da stanesh takuv niama da ima problem. Drugoto iziskvanie e perfecten bilingual otdelno v programata na colegite gi izkurtvat s ecrit po frenski i drugi raboti.
V zakliuchenie moga da kaja che sa go napravili vuzmojno za emigranti no taka che da ne si struva za niakoj kojto tova mu e vtora rodina, a ne izrasnal tuk. Ta taka ne si struva usiliata osven ako ne si pod 20.
:lol: Ne me pitajte oshte kakvi durjavni slujbi sum proveriaval :lol:
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Мерси Шнорхел, доста подробно описание.
shnorhela написа: :lol: Ne me pitajte oshte kakvi durjavni slujbi sum proveriaval :lol:
Няма да те питаме, ти сам ще си кажеш, нали ;)
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Dobre de, moiat sarbin e do6al tuk minaloto liato, zna4i 1 1/2 god. kazwa, 4e statutat mu e kato naîa, no dave i da e podanik, koeto niama kak da stane, we4e raboti na nepalno wreme za tiah i hodi w pustiniata towa liato. И яв ходих дя ги рявпитзяm другярите зоенни и mи кявяхя дя си подязяm mолбятя. Иmя не6то гнило з Дяния...
Обичам да преча
Заключено