Защо спират ....?
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Защото им става досадно, когато разни други имигранти тук ги учат как да живеят и им дават наклон на ку*а...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Точно пишещи от сорта на по-горните, които си посочила дават възможност от раз да си съставиш мнение.JOY написа: В този ред на мисли, Джейн, малко ще е трудно да се изгражда мнение за някой който днес е "бациликус не знам си какъв", утре "клечки аз уши", вдруги ден..."Свети Петър"...
И дали ще имаш доверие на информацията дадена ти от такъв, ако този въобще е тук за да даде инфо, а не да си прави шоуто...
Когато аз знам, че даден човек се занимава професионално с финанси, аз имам доверие в информацията, която ми дава. В противен случай, става чул-недочул, видял-недовидял и разбрал-недоразбрал... Ако изобщо някой си даде мнението, разбира се.
А за това кой колко е специалист и дали трябва да се вярва на информацията която подава, мисля че е въпрос на лично мнение.
Лично аз винаги бих проверила. И още нещо, някой неанонимен започващ постинга си с думите "чуйте сега от специалист", или "аз като специалист", или " в моята дългогодишна практика" и т.н. ( не визирам теб), би ме накарал доста да се замисля.
И анонимността тук не е въпрос на криене си мисля аз, а въпрос на лична информация, с която често може да бъде злоупотребено и приказки от този сорт, също сме чели доста.
А за това защо пишеш ти сте прави не бе за това темата, а и долу горе предполагах че ще отговориш това, което написа.
Радвам се, че въпреки многото подмятания продължаваш да пишеш и се надявам общуването във форума наистина да ти носи положителни емоции, защото си мисля че момента, в който започне да се взима всичко много на сериозно идава и другия момент - на изчерпването.
Аз пък проверявам преди да попитам (ако е възможно...). Информация от човек, който професионално се занимава с това никога не ми е излишна тогава, когато търся да разбера нещо. Независимо дали някой се бие в гърдите с професионализъм и дългогодишна практика или не. Още повече, ако този човек се гордее действително с нещо, значи има за какво.А за това кой колко е специалист и дали трябва да се вярва на информацията която подава, мисля че е въпрос на лично мнение.
Лично аз винаги бих проверила. И още нещо, някой неанонимен започващ постинга си с думите "чуйте сега от специалист", или "аз като специалист", или " в моята дългогодишна практика" и т.н. ( не визирам теб), би ме накарал доста да се замисля.
И анонимността тук не е въпрос на криене си мисля аз, а въпрос на лична информация, с която често може да бъде злоупотребено и приказки от този сорт, също сме чели доста.
Колкото до злоупотребата, подобна детинщина ще си позволи само наивен и неинформиран за последствията човек. Не всички са като Пламен и за подобни неща от друг на негово място злосторникът би си изпатил жестоко.
Изчерпване на кое, Джейн? Би се изчерпал сигурно този, който по принцип не обича или няма какво да дава...защото си мисля че момента, в който започне да се взима всичко много на сериозно идава и другия момент - на изчерпването.
Да дам и моите 2 цента, въпреки многото и изчерпателни отговори:
По време на процедурата в бг се запознах с много и много готини хора. Когато някой имаше проблем го споделяше с другите и всеки помагаше с каквото може. За съжаление тая група се пръсна по цяла канада и загубихме връзка.
Това беше в бг.
Тук като дойдох видях много и различни българи. Видях българи, които те канят на срещи на "българска общност" само за да демонстрират там пренебрежение и да се кефят на трудностите на новия имигрант с усмивка. Видях българи, които си разчистват лични сметки във форума за неща нямащи нищо общо с темите тук.
Слава богу има и свестни хора с които можеш да изпиеш чаша бира с кеф. Просто както обичам да казвам - готините сме по-малко, тва си е природен закон.
С две думи като видите българската общност тук ще разберете защо толкова хора спират да пишат.
(Това колко ценен ресурс е времето и как не стига е еднакво вярно за всеки зает човек във всяка една точка на света, така че не го приемам за сериозно.)
за 2-та % готини
По време на процедурата в бг се запознах с много и много готини хора. Когато някой имаше проблем го споделяше с другите и всеки помагаше с каквото може. За съжаление тая група се пръсна по цяла канада и загубихме връзка.
Това беше в бг.
Тук като дойдох видях много и различни българи. Видях българи, които те канят на срещи на "българска общност" само за да демонстрират там пренебрежение и да се кефят на трудностите на новия имигрант с усмивка. Видях българи, които си разчистват лични сметки във форума за неща нямащи нищо общо с темите тук.
Слава богу има и свестни хора с които можеш да изпиеш чаша бира с кеф. Просто както обичам да казвам - готините сме по-малко, тва си е природен закон.
С две думи като видите българската общност тук ще разберете защо толкова хора спират да пишат.
(Това колко ценен ресурс е времето и как не стига е еднакво вярно за всеки зает човек във всяка една точка на света, така че не го приемам за сериозно.)

Ти много еднозначно го разглеждаш изчерпването.JOY написа: Изчерпване на кое, Джейн? Би се изчерпал сигурно този, който по принцип не обича или няма какво да дава...
А и какво значи даване. Тук всеки пише доброволно и по причини свързани преди всичко с него самия. Нуждата от информация, от общуване или дори от разнообразие, все причини с които се започва писането. Някои дават, други не дават.
Мисля че повечето хора благодарят на даващите, дали даващите помнят че им е благодарено или повече помнят какво са направили - е има и такива. Разбира се има само вземащи и изчезващи - хора всякакви.
А за изчерпването и Huba и Vladi, и IvHaydu са ти посочили достатъчно основателни причини за това. А аз под изчерпване не разбирам само момента, в който няма какво да кажеш, а и момнета, в който не виждаш и смисъл да пишеш, било то от изпадане в лични конфронтации, било то от депресии, или от проблеми, които е по-наложащо да решиш, от липса на време, та дори и от повтаряне на темите във форума.
Според,за да спират да пишат хората дошли вече тук факторът вреmе е най mалкият проблеm.Недейте да създавате психоза на все още недошлите ,че тук се живее толкова динаmично и натоварено,че няmаш вреmе да се обръснеш,та каmо ли и да пишеш по някакви си форуmи.Аз съm типичен приmер на доста натоварен човек,работният mи ден с пътуването до работа и обратно е 10-12 часа от които всяка mинута се работи,работата mи е доста динаmична изискваща 100% концентрация и съсредоточаване след която вечер mн. често съm като изцедена гъба ,но въпреки това не mи пречи да си коmунюкираm вечерите във форуmа с различните хора защото иmаm желание за това,а другата причина е скуката и липсата на социален живот,два фактора ,които предполагаm не са отmинали никой тук.
Понеже съm си с голяmа уста и си държа на принципите ,ще кажа каква е основната причина mного от хората да спират да пишат mакар истината да не бъде особенно приятна за нечии уши.
Не всички ,но болшинството от новопристигналите спират да пишат като дойдат ,защото ги е сраm от mен и други като mен представящи реалистичната картинка на Канада ,неудобно иm е пред тях саmите ,защото бидейки все още в Бг. са се присmивали тайно на оня неудачник,некадърник и елеmентарник Батето,но пристигайки тук на голеmия к.р за който никога не съm пропускал удобен случай да отбележа с цел другарска взаиmопоmощ,нали все пак това е един от предmетите на форуmа,се покриват в mиша дупка .
Нещо като втора серия на филmа -Изmаmените каmилчета от Слънчев Бряг.
Извиняваm се ако на някой съждението mи е прозвучало mалко цинично,но предполагаm,че тук болшинството сmе зрели хора и не ни прилича да си заравяmе главата в пясъка ,саmо защото очакванията ни не са се оправдали и се чувстваmе изmаmени,а да си казваmе истината в очите ,колкото и да не ни се иска да я приеmеm.
Понеже съm си с голяmа уста и си държа на принципите ,ще кажа каква е основната причина mного от хората да спират да пишат mакар истината да не бъде особенно приятна за нечии уши.
Не всички ,но болшинството от новопристигналите спират да пишат като дойдат ,защото ги е сраm от mен и други като mен представящи реалистичната картинка на Канада ,неудобно иm е пред тях саmите ,защото бидейки все още в Бг. са се присmивали тайно на оня неудачник,некадърник и елеmентарник Батето,но пристигайки тук на голеmия к.р за който никога не съm пропускал удобен случай да отбележа с цел другарска взаиmопоmощ,нали все пак това е един от предmетите на форуmа,се покриват в mиша дупка .
Нещо като втора серия на филmа -Изmаmените каmилчета от Слънчев Бряг.
Извиняваm се ако на някой съждението mи е прозвучало mалко цинично,но предполагаm,че тук болшинството сmе зрели хора и не ни прилича да си заравяmе главата в пясъка ,саmо защото очакванията ни не са се оправдали и се чувстваmе изmаmени,а да си казваmе истината в очите ,колкото и да не ни се иска да я приеmеm.
Mdam...
Sviat goliam hora razni...
V duha na Vladi:
Faza 1va: Mai sh sa hodi v Kanada. Ia da si ponapishem domashnoto da ne ni Fvane imigranstvaneto po beli gashti, kat prednia pat... Iaaaaa...Bgcanada...Iaaaaaaaaa...polezno i BEZPLATNO...Iaaaaaaaaaaaaa...(pisha, pisha, pisha)
Faza 2ra: Pristigane v Kanada...Iaaaa...sveta bil malak...i ADSKI mnogo narod chete, ama ne pishe...Hmmm...i foruma pochna da se palni s edni boklutsi....i vreme niama...Hmmmmmmm...(ia da pospra da pisha)
Faza 3ta: Kanadata - ok, na parvo chetene. Neshtata si vlizat v rusloto. Iaaaaa...i foruma se poopravil (i/ili na men ne sa mi tolkova opanati nervite kat vav Faza 2). I Linko e administrator (Da jiveee demokratichnoto voenno polojenie!!!)...i toku vij sam pomognala niakomu s pisaniata si (Dalg imam da vrashtam kam Bgcanadata, ei! Taia protsedura moita 3pati po-dalga shteshe da e, ako go niamashe foruma. Da ne govorim za niakoi drugi raboti...)...Znachi - prodaljavam da pisha (ama malko, i ot rabotata, i na latinitsa)...
Faza 4ta: Sh vidim...
Ei tova e...Sas zdrave...

V duha na Vladi:
Faza 1va: Mai sh sa hodi v Kanada. Ia da si ponapishem domashnoto da ne ni Fvane imigranstvaneto po beli gashti, kat prednia pat... Iaaaaa...Bgcanada...Iaaaaaaaaa...polezno i BEZPLATNO...Iaaaaaaaaaaaaa...(pisha, pisha, pisha)
Faza 2ra: Pristigane v Kanada...Iaaaa...sveta bil malak...i ADSKI mnogo narod chete, ama ne pishe...Hmmm...i foruma pochna da se palni s edni boklutsi....i vreme niama...Hmmmmmmm...(ia da pospra da pisha)
Faza 3ta: Kanadata - ok, na parvo chetene. Neshtata si vlizat v rusloto. Iaaaaa...i foruma se poopravil (i/ili na men ne sa mi tolkova opanati nervite kat vav Faza 2). I Linko e administrator (Da jiveee demokratichnoto voenno polojenie!!!)...i toku vij sam pomognala niakomu s pisaniata si (Dalg imam da vrashtam kam Bgcanadata, ei! Taia protsedura moita 3pati po-dalga shteshe da e, ako go niamashe foruma. Da ne govorim za niakoi drugi raboti...)...Znachi - prodaljavam da pisha (ama malko, i ot rabotata, i na latinitsa)...
Faza 4ta: Sh vidim...
Ei tova e...Sas zdrave...
Jane написа:.. на друг за общуване с дългогодишни приятели, макар че аз лично предпочитам да си общувам с приятелите по друг начин.
I az si mislia che za obshtuvaneto s priateli i saprujeskata polovinka ne sa nujni forumi, ama iavno ne sam prava.

"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
- Sneji
- Най-любезен форумец
За да бъдеш полезен не е задължително да пишеш "на всеослушание" във форума. Рядко ми се случва да питам нещо, но винаги съм получавала отговори и на лични съобщения, които са ми давали търсения отговор. Съвсем наскоро питах за вадене на виза за България и получих много изчерпателен отговор от съфорумец, който няма нито едно мнение във форума. Така че искаш ли - винаги можеш да помогнеш, а форумът ни е точно за това.

Ами попрехвърли му половината от твоите мнения и готово.IRA написа:Или ммм.......... мале колко мнения имам,я да спра да пиша толкова глупости ,че да изпадна от челната десетка.
п.с. Аз с половинката само чрез форът общувам,та той не пише де ,ама на мен не ми прави впечетление.

На това му викам аз съпружеска подялба.

"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Този съфорумник Снежи, който няма нито едно мнение, би могъл да помогне не само на теб, ако е поствал във форума. Когато ми трябва инфо първо ровя из архивите преди да пиша...Все на някой ще му дойде до главата същия проблем и ще потърси темата ти, а там...няма нищо.
Баба Пена, добре завърнала се! Радвам се да те видя!
Само не прехвърляй в четвърта фаза, моля!

Баба Пена, добре завърнала се! Радвам се да те видя!

Само не прехвърляй в четвърта фаза, моля!

- BlackSpeech