Life izvqn BG - riskove i sravnenia

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
PolyC

Мнение от PolyC »

Zdraveite forumci!
Da, temata e vajna. Struva mi se che chast ot pisheshtite (predimno nedovolnite ot Canada) mnogo bqrzat s izvodite si. Dali naistina opitahte vsichko za da uspeete? Kolko vreme se borite, kakvo novo nauchihte? A ne mislite li che vashite usilia si struvat?
Az prosto pitam. Ot 6 godini sqm citizen na Israel. Ako ostavim nastrana boleznenata na momenti nostalgia, i se opitam da sqm obektivna shte vi kaja: tuk ima smisql da se potrudish. Za razlika ot rodinata, tuk kakvoto poseesh, ponikva. Ne che niama diskriminacia, ne che niama nomera. Prosto nomerata sa evreiski, a ne ciganski i si struva daje da gi nauchim. Vse pak da ne zabraviame otkqde idvame i kakva pazarna ikonomika imahme, na kakvo sme naucheni v BG. Znaem li da prodavame truda si, ne, znaem da krqshkame.
V nikakqv sluchai ne sqm dovolna ot nachina na life tuk, no go predpochitam pred BG. Sled dosta godini trud tam, tuk se realiziram po-dobre. Problem e che prez tia godini dokato sme v Israel, vse si mechtZdraveite forumci!
Da, temata e vajna. Struva mi se che chast ot pisheshtite (predimno nedovolnite ot Canada) mnogo bqrzat s izvodite si. Dali naistina opitahte vsichko za da uspeete? Kolko vreme se borite, kakvo novo nauchihte? A ne mislite li che vashite usilia si struvat?
Az prosto pitam. Ot 6 godini sqm citizen na Israel. Ako ostavim nastrana boleznenata na momenti nostalgia, i se opitam da sqm obektivna shte vi kaja: tuk ima smisql da se potrudish. Za razlika ot rodinata, tuk kakvoto poseesh, ponikva. Ne che niama diskriminacia, ne che niama nomera. Prosto nomerata sa evreiski, a ne ciganski i si struva daje da gi nauchim. Vse pak da ne zabraviame otkqde idvame i kakva pazarna ikonomika imahme, na kakvo sme naucheni v BG. Znaem li da prodavame truda si, ne, znaem da krqshkame.
V nikakqv sluchai ne sqm dovolna ot nachina na life tuk, no go predpochitam pred BG. Sled dosta godini trud tam, tuk se realiziram po-aia za Canada. Daje sme podali dokumenti.
Ako niakoi v tozi forum e napravil tozi tripple, molia da mi pishe. Az sqm bqlgarka, no me interesuva dali ima antisemiti v Canada zaradi decata mi.
Blagodaria.
PolyC

Мнение от PolyC »

Izchezna mi chast ot texta по-горе.
Iмам проблем, че непрекьснато мисля за имиграция в Канада. Искам да се свьржа с някой, който е имигрирал от Израел, разбира се българин.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

da, ima antisemiti no sa malko
tuk evreite kakto i v US sa na vlast taka che ne se pritesniavai
dori e zabraneno da se postavia pod vapros holocosta
kakto beshe zabraneno prez komunizma da se kazvat shegi i vicove za comunistite taka e i zabraneno da se kazvat evreiski shegi tuk

a zashto nepremenno mislish che nedovolnite sa neuspeli (az dori ne znam kakvo se smiata za uspial)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Joy

Мнение от Joy »

PolyC, не познавам българи от Израел,но познавам много руснаци от там. Да се емигрира от Израел е много по-лесно,отколкото от България.Познавам хора,които нямат и висше образование,но са минали процедурата.
Слушала съм доста истории за живота там и тези,които са в Канада след Израел,определено са много доволни от живота си тук.Защо ли пък да не са доволни?Еврейската общност не е като българската и тя действително много помага.Пристигналите от Израел определено са много по-облегчени в първоначалните трудности.Пак зависи от професията разбира се...Хора с моята професия,не са издържали и една година и се връщат в Израел...

Колкото до това кой доволен и кой недоволен,все се чудя,защо хората не могат да разберат,че не става въпрос за сравнение...
Бих казала,че точно тези,които са доволни не са видяли още нищо.Сара,например,след някой-друг месец ще разбере,че по-голямата част от продуктите,които се продават,просто не се ядат...За момента и е вкусно,като и е ново...А пък тези,които пристигат от Израел,вярващи или не,всички пазаруват само кошерна храна на двойни-тройни цени.Защо ли?
anitsa

Мнение от anitsa »

imam priqtelka koyato e ot 3 godini tu i sled kato e rabotila nqkolko godini w Izrael e podala dokumenti za Quebec i mnogo byrzo e doshla. Kazwa che e mnogo po-dowolna tuk otkolkoto w Izrael makar che wse oshte ne raboti po specialnostta - lekar. I i se nalaga da wzema nqkoi izpiti za da i priznayat diplomata. Tuk problemi s etnosite nqma. Mnogo po spokoyno e ot Izrael, imam druga priyatelka koyato e tam i iska da se pribere makar che weche sa si kupili i jilishte i wsichko , no ya e strah za decata.
Ivana

Мнение от Ivana »

Здравей PolyC! Можеш да ми пишеш на е-майл prodaljenie@mail.bg. Бих споделила моя гледна точка по темата която те интересува.
Бъди здрава! :)
PolyC

Мнение от PolyC »

Blagodaria vi, mnogo ste mili.
Sigurna sqm che Canada e po-dobroto miasto v dqlgosrochna perspektiva. I vse pak otgovornostta e moia, nai-veche za sqpruga mi, koito ne znae ni duma english ili french. Decata sa golemi i shte se opraviat.
Ako znaete pishete neshto za pensionnite osigurovki. Nie sme 40+
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

PolyC написа:Blagodaria vi, mnogo ste mili.
Sigurna sqm che Canada e po-dobroto miasto v dqlgosrochna perspektiva. I vse pak otgovornostta e moia, nai-veche za sqpruga mi, koito ne znae ni duma english ili french. Decata sa golemi i shte se opraviat.
Ako znaete pishete neshto za pensionnite osigurovki. Nie sme 40+
pensiite sa mnogo malki
ti triabva sama da si investirash v bezttaxov pensionen fond
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Заключено