Кварталите в Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Tая тема е обсъждана 1000 пъти! Всеки път по мин 5 страници. И всеки път довежда до бой драгите съфорумци.

Потърсете назад!
Обичам да преча
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

anito написа:...И всеки път довежда до бой драгите съфорумци.
8) Нали това искаме да видим...
pumpy

Мнение от pumpy »

JOY написа:NDG е най-престъпния квартал. Не е зле да се има впредвид, че само след месец ще бъде освободена от затвора най-опасната серийна убийца в Канада- Карла Хомолка, която смята да се засели именно там, защото там живеели много нейни приятелчета от затвора. :roll: :shock:
това не е вярно не смята да се засели там, вече се е упътила към торонто
от друга страна чумата в КДН си е м....... .....а
ха остани си със здраве и не заблуждавай хората :D
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

poumpy написа:
JOY написа:NDG е най-престъпния квартал. Не е зле да се има впредвид, че само след месец ще бъде освободена от затвора най-опасната серийна убийца в Канада- Карла Хомолка, която смята да се засели именно там, защото там живеели много нейни приятелчета от затвора. :roll: :shock:
това не е вярно не смята да се засели там, вече се е упътила към торонто
от друга страна чумата в КДН си е м....... .....а
ха остани си със здраве и не заблуждавай хората :D
Аз не мисля че е серийна убийца, обаче пумпи вчера по новините казаха че има намерение да се заселва в Монреал (не уточниха квартал). Това по повод че хората в Ст.Катринс се бунтуват срещу евентуалното й завръщане там. Естествено никой не може да каже със сигурност какво ще реши един болен мозък :roll:
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Dobre, de! Kvo tolkoz e napravila tazi seriina ubiica? kolko dushi e ubila? I kak? Az neshto samo dochuh, ne sum sledila novinata izkuso - kajete, ta i men da me e strah posle!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

заедно с мъжа си е убила по особено жесток начин /вкл. изнасилване/ две момичета ... за съучастие са й дали 5 години ... от чешки произход
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

krimon написа:заедно с мъжа си е убила по особено жесток начин /вкл. изнасилване/ две момичета ... за съучастие са й дали 5 години ... от чешки произход
Tia li gi e iznasilvala? S kakva cel? daite poveche podrobnosti - az tova veche go beh prochela - misleh si, che ima oshte...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Joy

Мнение от Joy »

Karla Homolka veut s'établir à Montréal. Voilà ce qu'il était possible d'apprendre au cours des dernières heures. L'histoire risque de faire beaucoup de bruit, et inquiète déjà les citoyens du quartier Notre-Dame-de-Grâce, là où elle veut s'établir.

canoe.com

radio-canada

Който не знае коя е Карла Хомолка, може да почете ТУК!

Не е за слабонервни-предупреждавам! Аз цял ден бях болна след прочетеното.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

JOY написа: Който не знае коя е Карла Хомолка, може да почете ТУК!

Не е за слабонервни-предупреждавам! Аз цял ден бях болна след прочетеното.
А който не знае кебекарски? Защо кебекарските сайтове не са дублирани на английски? Тук всяка стока в магазина е нацвъкана с френски надписи и един час въртя опаковката, докато се докопам до английския. :roll:
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Ето я историята на Английски./За Хомолка/

http://www.francesfarmersrevenge.com/st ... omolka.htm
Последно промяна от taralej на Сря Юни 01, 2005 7:48 pm, променено общо 1 път.
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Godis

Мнение от Godis »

JOY написа:Ето затова не се включват хората в подобни дискусии.
Човек си казва мнението, и винаги се намира някой да ти каже "нямаш доказателства-точно обратното". Ами откъде да имам доказателства? Да не водя статистика на престъпността? Само че като всеки човек си имам впечатления на базата на собствени наблюдения, ежедневното четене на пресата и следене на новини... И тези впечатления сочат, че престъпните райони отдавна са изместени от традиционно назоваваните Хочелага-Мезонньов, Лат. квартал и т.н. към квартали масово заселени с имигранти -NDG, Кот де Неж и Кот сан Люк, като от последните три, първия напоследък е най-често споменаван. Това е.
Ми да не се включват .... като казват 'а' трябва да могат да кажат и 'б'. Или да говорят за квартала в който живеят.
Ти защо възприемаш въпроса ми като упрек? Просто те питах откъде черпиш информация.
Явно отговорът е 'от никъде, просто знам'...
Joy

Мнение от Joy »

Който не знае френски, се предполага,че може да си служи с Гугъл... :roll: И-нета е залят от информация за най-известната и жестока убийца в историята на Канада. Това е легендарен случай, вписан в криминалните енциклопедии и наречен от агентство Ройтер "престъплението на века".
Ако не се лъжа, това което дадох е просто френския вариант -превод на английския сайт за серийни убийци.

пробвай тук!
Joy

Мнение от Joy »

Явно отговорът е 'от никъде, просто знам'...
След като знам, отговорът явно не е "от никъде".

Следя, интересувам се от всичко, което става около мен, което явно не се отнася за по-голямата част тук. Направо съм шокирана, че има хора, които не знаят още коя е Карла Хомолка. :shock: Още от зимата излиза материал- интервю с баща и, който заяви че тя ще живее в NDG заради приятелчетата и- затворници. Хората нямат представа от това,което става в техния град и техния квартал. При това, неща, които се обсъждат ПО ЦЕЛИ ДНИ ПО МЕДИИТЕ! Хората явно не бяха в течение и по делото Ги Клутие и купищата разкрития около него...

ЧЕТЕТЕ ВЕСТНИЦИ! Нищо повече не мога да ти кажа! От там ми е информацията.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Престъпност има навсякъде!
А това за НДЖ ми се струва, ще прощавате, ама толкова далеч от реалността...
Не знам за Хомолка къде ще живее, нито чета полицейския бюлетин...имам по-важни неща за вършене, отколкото да се тревожа за такива неща...
Пък и смятам, че да се нарича НДЖ опасен квартал е вече прекалено!
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
c200

Мнение от c200 »

нещо от моята камбанария:
Longueuil - град на южния бряг на реката, жители примерно колкото Пловдив, значи на площ ще да е 2-3 пъти по-голям според местните разбирания за мащаби. почти всички квартали са свързани с важния Terminus Longueuil с директни автобусни линии. Ще рече - макс. 20-25 мин. до метрото, което минава под реката и има само три спирки - самия Longueuil, Jean Drapeau (острова дето е Ф1 и Световното по плуване) и Berri-UQAM. на Berri-UQAM се пресичат всякакви линии на метрото, та значи човек е на 30 мин от центъра на играта (20 с автобус и 10 мин с метро). ако има кола - зависи от задръстванията, ама е за 15-25 мин пътя, все пак има 3-4 моста през реката.
квартирите са сравнително евтини - гледам в "Лонгьойска Трибуна", демек Rive de Sud обяви по 500-700$ за 4 1/2 (не че няма и по 1000 де) и имат перални, поне досега не съм видял без.
паркове, зеленина, катерички и басейни има навсякъде, магазините, банките и прочее необходимости се подразбират
работа се намира всякаква, все пак по нашите разбирания това си е голям град.
ако ви се учи - до метрото е Universite de Sherbrook, там има и кампус на Universite de Montreal, a даже съм виждал и курсове на McGill да се провеждат там. CEGEP-и дал господ всякакви.
недостатъци -
за англофоните - само френски се говори, да не кажа кебекски, та ако хортувате на английски и все едно нищо не сте казали :-) туй по пазари и бачкане, в институциите все ще се оправи човек
ако се учи или работи по-далеч, напр. в северните райони на Монреал не си струва пътуването, по-добре да се смени квартала
това се сещам засега, ако някой може да добавя.

П.С. човека пита за квартали, а ний му отговаряме само с 2 КДН, 1 Лонгьой и 25 "Ти кой си, Ти кой си?" :-)
Заключено