Въпрос за стаж

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
lars

Въпрос за стаж

Мнение от lars »

Здравейте ... имам въпрос за стажа. Още не съм се дипломирал още, но имам 3 години стаж по специалноста(програмист съм). Та въпроса ми е ще ми го признаят ли като кандидатствам?
Благодаря предварително
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Стига да можеш да го докажеш... Щото в нашия бранш доста фирми скатават заплати на студенти, отчитат ги като стипендии, дори знам случаи на хора без договор (и то в голяма по това време фирма).
Но ако всичко ти е редовно, нямаш грижи.
Така че смело напред!
lars

Доказването не е проблем

Мнение от lars »

За доказване няма грижи. Всичко си е точно. Само ме притесняваше дали няма да се заядат като хем съм бил редовно обучение хем и 3 години стаж на пълен работен ден.
Aries

Мнение от Aries »

Няма. Какво ги бърка как именно си се оправял.
Стига документално всичко да е наред (не хвърчащи бележчици, а реални документи).
CaD

Мнение от CaD »

Здравей
и аз имам сащия проблем, имам 3 години стаж по специалноста (и аз съм програмист) 2 от които съм учил и работил, мисла че ще трябва да измислм добро оправдане на интервюто за това как сме могли да учим и да работим едновременно.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Глупости на търкалета, никакви обяснения няма да ви трябват. Ако евентуално ви попитат (в което аз адски много се съмнявам), измъкнете с някое клише за цената на живота и издръжката на студентите. Точка. Никой не очаква от вас да карате на фотосинтеза, докато учите, а не всички имат мама и тати, които да ги издържат, нито пък е толкова лесно да се вземе студентски кредит.
Освен това интервюиращите са доста добре запознати с обстановката в страната и имат идея за какво иде реч.
Затова, след като документите са изрядни, няма какво толкова да обяснявате.
CaD

Мнение от CaD »

Independent написа:Глупости на търкалета, никакви обяснения няма да ви трябват. Ако евентуално ви попитат (в което аз адски много се съмнявам), измъкнете с някое клише за цената на живота и издръжката на студентите. Точка. Никой не очаква от вас да карате на фотосинтеза, докато учите, а не всички имат мама и тати, които да ги издържат, нито пък е толкова лесно да се вземе студентски кредит.
Освен това интервюиращите са доста добре запознати с обстановката в страната и имат идея за какво иде реч.
Затова, след като документите са изрядни, няма какво толкова да обяснявате.
Добре де ами ако интервюиращия е някой по строгичак, като Ларю напрамер, може много много да не го интересува че нямаш пари да учиш и да каже да избираме между стажа и образованието. Теоретично това е възможно според мене.
Аватар
Igor
Обратна връзка:

Мнение от Igor »

Споко, аз така минах и нищо не ме питаха. Имах си подготвени отговори, но не ме питаха. 8)

Внимавай с търсената професия (казваш програмист) защото са ти неопходими поне 6 месеца стаж след дипломирането по специалноста която е търсена, за да се класираш в тази категория. Предишния стаж ти се признава, обаче си го има и това изискване за 6 месеца.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

CaD написа:Добре де ами ако интервюиращия е някой по строгичак, като Ларю напрамер, може много много да не го интересува че нямаш пари да учиш и да каже да избираме между стажа и образованието. Теоретично това е възможно според мене.
Ми на теория може и да може, ама на практика няма как да те накарат да се "откажеш" от образованието си, за което освен всичко останало имаш и редовни документи. Нито пък могат по законен начин да ти отхвърлят трудовия стаж, за който пак имаш изрядни документи. Така че не се шашкайте, никой няма да ви каже да си скъсате дипломите и да ги използвате за "задни цели" :wink:
nikola
Обратна връзка:

Няма проблеми за стажа

Мнение от nikola »

Стига да си достатъчно убедителен ако те запитат как си съвместявал работата си с учението. Аз имах 5г стаж по специалноста (също като програмист) кам датата на интервюто. Като прибавим и факта че следването ми продължи 8г. :D. Заварших семестриално 2001 а си защитих дипломната работа едва септември 2004. Така че г-н Оде ме поразпита доста подробно по темата но аз имах готови и убедителни отговори, които го удовлетвориха. Така, че няма проблем стига да звучиш правдоподобно и убедително.
И още един съвет ако през трудовата ви практика сте си променяли работното място от една в др. фирма добре е да можете и това да го обясните.

Минало успешно интервю на 20.04.2005
bp_de

Мнение от bp_de »

Sega po waprosa s trudowiq stav-

1.

predi godini kogato i az bqx kato was student i estestweno rabotix -
imax sresta s Imm. adwokat - 4oweka kaza slednoto po toq wapros:

immigrazionniq deto ti razglevda slu4aq - ne e nito programist ,nito ximik ,nito biolog ili kakwoto i da e.
kak toi ozenqwa profesiqta - kandidat immigranta zaqwqwa -mi rabotil sam towa i towa-zabelevete
4e obiknowenno se iska da se opi6e kakwo to4no si prawil -a ne dlavnosta i imeto na koqto si bil.
kato znae kakwo si prawil immigrazioniq otwarq NOC opisaniqta i tam e qsno definirano
stom si prawil towa i towa -axa- zna4i towa sawpada s opisaniqta na ei ztaq profesiq-ok toq 4owek e takaw i takaw po profesiq.
1 pat signal do profesiq -tq si ima nomer i nomerata pokazwat -za koq kolko to4ki dawat
ili w spisakla na tarsenite li e ,i taka natataka.

otiwame tuka
http://www23.hrdc-drhc.gc.ca/2001/e/groups/2174.shtml

tam kakwo pi6e -
2174
Computer Programmers and Interactive Media Developers

Example Titles - zabelevete -4e towa sa primerni- poneve w darvawata xxxx- move da sa definirani po drug na4in-
immigrazioniq ne go walnuwa to4no titlata.
oba4e :

Main duties

Computer programmers perform some or all of the following duties:
Write, modify, integrate and test software code
Maintain existing computer programs by making modifications as required
Identify and communicate technical problems, processes and solutions
Prepare reports, manuals and other documentation on the status, operation and maintenance of software
Assist in the collection and documentation of user's requirements
Assist in the development of logical and physical specifications
Research and evaluate a variety of software products.

ako si pisal 4e si izwar6wal tiq deinosti po wreme na rabotata si- ok ti si takaw

tuk idwa waprosa - kawalifiziran li si da izwar6wa6 tiq nesta- otgowora e :

Employment requirements

A bachelor's degree in computer science or in another discipline with a significant programming component

or

Completion of a college program in computer science is usually required.
Specialization in programming for engineering and scientific applications requires specific post-secondary study or experience.

zna4i -za da si rabotil towa trqbwa da ima6 edi kakwo si obrazuwanie .

primer - na dipmomata ti pi6e zawar6ili 2002 - i pridobil edi kakwo si -stanal si edi kakwo si -
da ama si pisal 4e ot 1999 do 2001 si rabotil towa
i towa( sawpada s towa ot diplomata ti da kavem)- za imm. stoi waprosa - kak taka bez da ima6 neobxodimato
obrazowanie nqkoi te e nael da izwa6wa6 taq rabota?
tuk idwa momenta -kandidata da si ''otwori ustata'' i da dokave..... :-)

dali Immigrazioniq ste pieme ili otxwarli dokazateltwata .......... edwali nqkoi move da kave ednozna4no.

W praktikata e pokazano ot dosta xora kandidatstwali po Qwebekskata programa 4e immm piema dowodite

no spored mene towa si e 4ISTO subektiwno mnenie na Imm. - prezenka na situaziqta.

2.
Az rabotq w USA firma w Germany-
tuka ( a i ne samo w nasta firma -towa si e nqkakwo nepisano prawilio) ako kave6
4e si rabotil kato edi kakaw si predi da si zawar6il - 100% se pita ama kak taka -towa
e newazmovno -iskate da kavete 4e ste prawili stavuwane ili praktika?
Li4no na mene dosega ne mi e izwesten slu4ai da naemat nqkoi bez da ima saotwetnata diploma.
Prosto misleneto tuka e takowa.

Za immigrirane oba4e nestata ne sa 4ak tolkowa komlizirani qwno - no w wseki
1 moment Imigrazioniq move da kave - sory ama ti
nqma6 diploma za towa-taka 4e ne priemam dowodite ti 4e si rabotil kato takaw.

ta takawa e moita info po toq wapros
Заключено