Сина ми завърши гимназия този месец, а ни предстои интервю за което още не съм получила хабер (датата за интервюто видях в сайта).
Какво ще му признаят от образованието и какви документи (освен дипломата) ще трябват за Канада.
Ще трябва ли да доучва 12 клас там.
Моля дайте съвет.
Документи за абитуриент
Не знам доколко мога да съм ти полезна с моя опит, но за сина ми, който беше завършил гимназия точно преди да заминем, бяхме взели освен дипломата и справка за хорариума от часове по всички предмети - както се прави за университетите. Преведени на английски и двата документа той приложи - заедно с документа за TOEFL - когато кандидатстваше в университет тук. И това е - нямаха повече изисквания. Но все пак това зависи от конкретния университет или колеж тук - всеки си има изисквания за прием. Просто трябва да се провери на страниците им. Но от Бг няма какво друго да вземете, освен тези документи (превода на дипломата му заверихме в МОН, както си му е реда и във Външно също).
Като се ядосваш, наказваш себе си заради глупостта на другите.
Не в Торонто, а на запад от него, нашето семейство не сме любители на мегаполисите. Но пък голям град - повече възможности, нали така, затова - успех ви пожелавам и ще ви чакаме под канадското слънце (което най-после ни огря в края на май чак).
Като се ядосваш, наказваш себе си заради глупостта на другите.